onsdag 7. september 2011

Da alt begynte å gå så strykende

Her kommer historien om et strykebrett. Det vil si, om et gammelt et og et nytt et. For en uke siden hadde jeg nemlig et gammelt strykebrett som jeg hadde flikket litt på med et nytt trekk. Men det takket plutselig for seg. Jeg var nummeret fra å kjøpe enda et strykebrett med sedvanlige lange, uregjerlige bein, men så kom jeg over et snedig bord-strykebrett på Ikea. Brettet er kanskje ikke like snedig for sengetøy og svære klesplagg (les; hollenderens), men de tingene stryker jeg sjelden, for å si det sånn. Det er derimot supert til barnas klær og andre små nette klesplagg (les; mine *kremt*). Brettet er dessuten større enn det ser ut for på disse bildene.



Dessuten; schmokk, schmokk - så er beina ute og brettet kan settes på bordet. Har heldigvis stort kjøkkenbord med god plass, så her kan du tro jeg står fint og stryker, med lydbok på CD-spilleren ved siden av. Det går rett og slett strykende, får'n si! Og når jeg er ferdig, så schmokk, schmokk - der var beina slått inn ja, enklet og greit. Jeg holdt på å bli gal av å se på det svære droget av et strykebrett, som aldri helt hadde fått SIN plass og derfor ALLTID stod i veien. For ikke å snakke om beina som dinglet hit og dit på grunn av en manglende mutter. Hadde enda fatter vært her, kunne HAN holdt i brettet mens jeg manøvrerte beina på plass. Og et pent trekk klarte liksom ikke helt å veie opp for de tragiske dinglende beina. Dette var helt klart et strykebrett med lammelse i vitale deler.



Så kommer frøken venninne innom - ei dame som alltid har minst et par lure løsninger klar i hodet - for ENHVER potensiell situasjon som kunne komme til å oppstå i nær framtid. Etter en kjapp visning av det nyeste 'familiemedlemmet' (ja, vi er ganske glad i Ikea i denne familien), sier hun; Så snedig at det har en krok som kan flippes opp for å henge det opp med'. Øh...har det en krok ja? Den hadde jeg ikke sett, gitt, men takk for den! ;-)



Utrolig fornøyd, siden dette er helt i tråd med min filosofi om at en gjenstand enten  A. bør ha flere enn ett bruksområde, eller  B. bør ha egenskaper innenfor plassbesparingsområdet, begynte jeg sprudlende å pønske ut nøyaktig hvor på veggen det beste stedet er for å slå opp en krok som brettet kan henge på. Så kommer det tørt fra en viss person; 'Men koffår tar du itj bare å hæng det inn i klæsskapet da?' Tja, hvorfor ikke det, liksom? Hallo! Kan det være at jeg ikke hadde tenkt tanken, kanskje? *fnis* Inn i klesskapet med brettet ja, og skal si jeg fikk meg en god latter over egen fjernhet. 'Bortreist i gjerningsøyeblikket', liksom. Men i dag kan jeg smykke meg med tittelen 'Turid Uten Tresko men MED Strykebrett i Skapet'! :-D



Ha en fin-fin dag! :-)

post signature