lørdag 14. mai 2011

Tekstiler til hagen - hva passer her?

Lovte å komme med en liten oppdatering på hagen min, og sitteplassen, men så streiket Blogger, og jeg fikk ikke lagt ut noen ting. Men nå er alt i orden igjen:-)

Jeg har kjøpt meg nytt hagebord. Det ble dette rektangulære fra Jysk, og disse stolene fra Ikea. Men det mangler fremdeles noe, nemlig litt tekstiler, og det er her dere kommer inn :-D


Jeg har en ide om å tilføre en eller flere av disse tingene; (voks)duk, stolputer, plastteppe. Umiddelbart tenker jeg på litt grafisk stil på puter og evt teppe i svart/hvitt og en smash fargerik duk -  alternativt alt sammen i knallfarger :-D Er bare litt redd for at jeg blir fort lei da..


Det må dog tas hensyn til fargen på huset og rundt vinduene. Sistnevnte er okergul - en farge jeg normalt ikke ville valgt selv, men bor man i borettslag, så bor man i borettslag. Og det ble jo ganske fint etter rehabiliteringen :-)


Foreløpig har jeg litt lyseblått hist og her. En grei kontrast til alt det mørke. Jeg er mest glad i fargene på den kalde delen av fargesirkelen, egentlig. Den 'romantiske' vasen med rosene står ikke på bordet til vanlig.


Håndlagde italienske krukker. Liker dem godt, men samtidig er det ikke akkurat den superromantiske stilen jeg er ute etter. Det passer liksom ikke til huset, og det vil jeg gjerne at det skal gjøre. Brudespirea langs inngangen er jo romantisk nok i seg selv :-)


Dette fuglebadet skal skiftes ut med et antrasittgrått et, som er firkantet, og i samme farge som den japanske lykten under her. Litt mer den stilen som passer til hus og hagemøbler. Men fuglebad må jeg ha, det er kjempekoselig! :-)


Den japanske lykta står her fremdeles, selv om resten av hagen er gjort om siden bildet ble tatt. Fargen passer godt til hagemøblene, og stilen er litt mindre av det 'romantiske' slaget.


Hva tror dere? Noen tips til farger, og eventuelt butikker som selger flotte tepper, puter og duker?  Det vil sette prikken over i'en i min lille, men verdsatte hage :-)


Ønsker alle en fin Lørdag! :-)

post signature

onsdag 11. mai 2011

Venninnekveld under parasollen

Det kan virke som om jeg til stadighet har venninnebesøk i hagen min, men jeg har ikke det altså. Men i går kveld fikk jeg endelig tatt imot 2 nabodamer til en lenge planlagt kveld under parasollen. Vi har jevngamle barn som går i samme barnehage og skole, vi er alle opptatt av glutenfri mat, åsså er vi i samme boksirkel, så der finnes alltids samtaleemner :-) Vi koste oss med iskald hvitvin, deilige franske makroner, breadsticks og jordbær. Det var deilig temperatur og da sola gikk ned, tente vi lyset i lykta, og fikk fin kveldsstemning.


Mmmm...belgiske jordbær og breadsticks (glutenfri) av merket Schar.


Blå vase fra Søstrene Grene, 'isbøtte', som egentlig er en blomsterpotte, fra Ikea. Rosene har jeg plukket fra en bukett vi fikk av min mor til bryllupsdagen vår :-)


Krystallglassene fikk vi i bryllupsgave da vi giftet oss. Vet dessverre ikke hvor de kommer fra, men vi har rødvinsglass, hvitvinsglass og likørglass i denne serien.


Franske makroner fra Rosenborg Bakeri (glutenfri)
Blomsterpotte og lys fra Ikea, lykt fra NilleTusen takk for besøket, damer! Kjempehyggelig å ha dere her :-)

I morgen kommer noen oppdaterte bilder fra hagen min, med sittekroken. Stikk gjerne innom igjen da.

Ha en fin Onsdag! :-)


post signature

søndag 8. mai 2011

Morsomme beplantningsideer

Jeg synes det er morsomt med litt uvanlige 'plantekasser' - ja, ikke det at jeg har så mye av det selv, men man kan jo alltids la seg inspirere av det andre våger og har muligheter til i sin egen hage, ikke sant? :-) Se bare på disse flotte ideene! Noe stilig, noe flott, noe rart og noe hysterisk morsomt :-DTipper denne vekker oppsikt i nabolaget. Fikk nesten lyst til å prøve selv, men det egner seg kanskje bedre på hytta, langt unna folk *fnis*


Tradisjonelle hengende plantekasser. frodig, grønt og flott!


Beplantning i krukker i forskjellige høyder. Utrolig flott ved denne trappen.


Annerledes og småsøtt :-)


Gamle bokser er fint å plante i, enten det er urter eller annet. Er fint både på balkong, terrasse, i veksthus og i vinduskarmen på kjøkkenet. Men de rette plantene (og boksene) kunne det vært stilig på badet også, synes nå jeg da :-)


Kan dette være en sykkelglad brud's bukett? Har man en gammel ballongsykkel til overs, kan det være kjempefint å sette den i en romantisk hage, med blomster i kurven. En skulptur i seg selv!Sånne oppbevaringslommer finner man flere steder, bl.a. på Ikea, mener jeg å ha sett det. Men det er første gangen jeg ser det med planter i. Snedig, men tror personlig jeg ville dekorert lommene noe.Her har de brukt deler av takrenner til beplantningen. En morsom måte å avgrense noe på, og liksom lage en 'vegg' av planter. Det ble veldig frodig.Spennende planter i ganske nøytrale plantekasser. Ser ut som om det er mest sukkulenter her. Med såpass spesielle planter trenger man ikke gjøre så mye ut av kassene, da er det enkle ofte det fineste.Plantekasse laget av en palle som er stilt op mot en vegg. De har nok laget noen små skiller inni pallen, som fungerer som 'gulv' til de forskjellige etasjene med planter. En rimelig, rustikk og morsom ide. Man kunne også malt den i samme farge som veggen, hvis man foretrekker det litt mindre rustikt. :-)Sinkbaljer, sinkbøtter og en gammel trillebår. Enkelt og greit.Rent, naturlig, oversiktelig og pent. Sitteplass på enden av plantekassen. Kan jo bare slenge på en pute :-)

Ble nesten inspirert til å begynne å rote gjennom bh-skuffen her hjemme, etter noe passende lyseblått, hihi! Hva med deg, har du noe å avse? :-D

(Bildene er funnet via weheartit.com)

PS! Husk å stem på meg HER hvis du liker bloggen min. 1000 takk! :-)post signature