torsdag 25. november 2010

Fruktpynt til jul

Disse skivene av sitron, lime og epler skal dekorere huset vårt til jul. Ja, ikke HELE huset da men ihvertfall ei skål eller noe :-D Selvsagt akkompagnert av litt lys, kongler og engler.


Etter kutting la jeg dem spredt utover på kjøkkenpapir i noen få dager. Lime- og sitronskivene ble snudd hver dag, for å holde seg rette og fine.Epleskivene kan med fordel ligge på samme siden hele tiden, for da krøller de seg så fint :-)  Etter noen få dager ser de ut sånn som dette:Da kan man ihvertfall ikke klage over at det ikke blir nok frukt og grønt i jula :-D


En kritthvit bakeopplevelse

I går hadde jeg min andre glutenfri-brødbake-erfaring. Jeg tenkte jeg skulle prøve et nytt merke glutenfri melblanding som heter Finax. Svensk merke, ganske kjent, men ny for meg. Min mor kjøpte litt for meg sist hun var i Sverige. Ja, for vi har nemlig ikke kjøtt-turer over grensen vi. Våre harryturer går ut på å finne glutenfrie produkter til en rimeligere penge enn her hjemme. Og det er jo ikke så vanskelig. (Se for dere at det siste der ble sagt med himlende øyne.)Deigen virket ganske lik Semper sin, men den hevet seg ikke like mye, og etter full steketid trodde jeg faktisk jeg hadde gjort noe feil, og at brødene bare var halvferdige. De var helt HVITE!! Skrekk og gru... Men etter nærmere undersøkelser, i reneste Derrick-stil, VAR de ferdige, og ikke bare ferdige - DE VAR GODE! :-) 


Når jeg sammenligner dem med Semperbrødene jeg bakte forrige gang er det ingen hemmelighet at Semperbrødene har et mye mer tiltrekkende utseende, men i anstendighetens navn så vet vi jo at det indre teller mer enn det ytre, og Finaxbrødene har deilig smak og fin struktur, selv om det var et sjokk å se brødene, bleke som snø, faktisk! :-0 Pleier normalt å tilsette litt ekstra frø også, og Månedens Frø ble linfrø og solsikkefrø. Det bidrar til den gode strukturen, magereguleringen (man må ikke glemme den) og kanskje smaken :-)

 
Finax til venstre, Semper til høyre

tirsdag 23. november 2010

Plonka

I dag har jeg lyst til å reklamere litt for Plonka. Merket Plonka eies og designes av Dalinda, og hun har sin egen butikk på Etsy. For et par år tilbake besøkte jeg en lokal håndverksmesse på Heimdal utenfor Trondheim, og oppdaget Plonka's nydelige heklede luer.Måtte jo kjøpe to til jentene våre; Sanne fikk en grå med turkise rundinger, mens Selma fikk en grå med rosa rundinger (den er avbildet over her). Det var det som passet best til ytterjakkene de hadde da :-) For et par måneder siden glemte Sanne lua si på bussen, så vi burde vel strengt tatt tatt en tur for å sjekke om den har funnet veien til hittegodsen. Håper den fremdeles er der..Sanne med sin lue. Påska 2008. Disse luene er så søte!


 Plonka lager også kjempesøte små vesker. Jeg kjøpte en til make-up'en min, selvsagt i farger som matcher badet der den ligger til almenn skue (i mangel på skapplass). Det er ikke den som er avbildet over her.


Søt, søt, søt... :-)


...epler opp og i mente! 


Matcende farge på foret, selvsagt. Ingen tilfeldigheter her nei :-)


Denne er faktisk laget i samme stoff som gardinene på jentenes lekerom :-) Jeg elsker turkis!!!


Denne har kjøkkenfargene mine i seg. Jeg kunne kanskje brukt en slik til oppbevaring av t-lys eller annet småtteri, som jeg liksom aldri finner en egnet plass til. Da kunne jeg med god samvittighet latt det liggende framme på kjøkkenet. Ja, det var en god ide! Tror jeg forfølger den :-) Plonka lager også veldig mange flotte puter :-) 
mandag 22. november 2010

Turkis inspirasjon

For å si det rett ut først som sist; JEG ELSKER ALT SOM ER TURKIS! :-D Jeg vil benytte enhver mulighet til å reklamere for ting som er turkise (selvsagt en fordel at det er noe fint med dem ellers også, ikke bare fargen lissom...) I dag har jeg funnet noen bilder av turkise ting til hjemmet, som jeg MER enn gjerne hadde funnet en plass til i hjemmet vårt :-) De 8 første bildene er lånt fra Lune Hjem sin hjemmeside og de 3 siste er fra h.h.v. Bagaren och Kocken, Skeidar og Engledryss.