lørdag 25. desember 2010

GOD JUL!


Så var julaften atter en gang tilbakelagt, og vi puster ut etter en begivenhetsrik og hyggelig dag. Vi hadde min familie på besøk, alle unntatt min søster som hadde vakt på sykehuset, men vi hadde det hyggelig uansett. Savnet av pappa er fremdeles stort, og tomrommet merkes ekstra godt på en dag hvor alle er samlet. Men han er tilstede i hjertene våre :-)


Uansett hva man får av gaver og hva som serveres av mat og drikke, så er det hvem man er sammen med og hvordan man har det som er viktig. Julen er absolutt tiden for ettertanke - men det burde ikke vært forbeholdt bare julen, det burde være noe som opptar oss året gjennom. For når vi finner ro og stillhet til å tenke, føle og kjenne etter, så er det mange innsikter som kommer til oss, og de kan være mye mer dyrebare enn all verdens mat og presanger.
 

Gavene kan være flotte ting man trenger eller ønsker seg, men de kan ikke i seg selv gjøre oss til bedre mennesker. Det blir vi gjennom erfaringer, møter med andre og innsikter vi får. Og med disse ordene vil jeg ønske dere en fortsatt fin juletid!

tirsdag 21. desember 2010

Vintersolverv og måneformørkelse


21. Desember og vintersolverv. Ikke nok med det - det er i tillegg total måneformørkelse, og det er faktisk 900 år siden disse to tingene falt på samme dag, så dette er sjeldne greier! Jeg hadde store planer for denne dagen - skulle ut og se formørkelsen, og kanskje få tatt noen bilder. Ikke at jeg har noen teleskoplinse akkurat, men noe måtte jeg da ha fått fanget med kameralinsen min. Hadde det ikke vært for det bittelille obstakelet at JEG HAR FÅTT INFLUENSA!! Sukk... så typisk! Prøvde meg ut på trappa i morrest, men trær og hus stod i veien for meg, så jeg så ingen formørket måne. Så da får jeg nøye meg med lånte bilder.


Måneformørkelsen i dag representerer ifølge astrologien en skikkelig opprøsking i gammelt grugg - en slags kuliminasjon på hva som har vært tema de siste 2 årene. Les gjerne mer om dette på Ingrunns astrologiske Infoside. Om nøyaktig 2 uker, på samme tidspunkt, skjer en total solformørkelse, og ifølge astrologien representerer den starten på noe nytt.

Jo mørkere det er ute, desto viktigere er det å kose seg inne. Og hva er vel da bedre enn å tenne et lys og skjenke seg en varm cappuccino fra egen Nespressomaskin? :-)


Bildene er lånt fra Knut Jørgen Røed Ødegaard sin astroblogg, hvor dere også kan lese mer om både måne- og solformørkelsen.