fredag 27. mai 2011

Cupcakes - lekende lett, visstnok

I går kom jeg over denne boken av Paul Løwe; 'Cupcakes'. Midt i blinken for ei som elsker å lage cupcakes, men som trenger mer inspirasjon før hun begynner å bryne seg på noe annet enn ferdig-pose-variantene :-)Har lenge hatt lyst til å eksperimentere mer med cupcakes, og nå med denne boken, blir det nok enklere. Har også funnet veldig mye inspirasjon på bloggen til Torie Jayne, som også inneholder mange deilige oppskrifter på fantastiske cupcakes, deriblant et stort utvalg glutenfrie. Den bloggen er et eldorado for oss som liker bakst :-)


Hovedgrunnen til at jeg hittil har valgt Toro sin enkle pose-variant er at de er glutenfrie og veldig enkle å lage. De er helt greie, og går ned på høykant i ethvert selskap. Men det er ikke til å skyve under en stol at jeg egentlig ønsker å lage mer spennende cupcakes med variasjon i både smak og utseende :-)


Ifølge Paul Løwe skal det visst være lekende lett å lage deilige cupcakes. Jeg får vel tro på ham :-)


Morsomme cupcakes-former i kaffekopp-modell. Dette er jo bare kjempesøtt, ikke sant? Se på den enkle måten å pynte på, men det holder i massevis :-)


I barneselskap er det alltid sikkerstikk med cupcakes, ihvertfall muffins. Jeg har tidligere lurt på hva forskjellen består i og hvor grensen går, men har kommet fram til at cupcakes kan det bare hete når det er overdådig pyntet med skikkelig icing og pynt på toppen. Kan det stemme? :-)


Det lokale bakeriet her annonserte med stolthet at de endelig har 'fått' cupcakes. Og de lignet IKKE på de vanlige muffinsene som lå på fatet litt lenger borte. DEM har de nemlig hatt lenge, men cupcakes'ene var lekre i nydelige farger og pynt.


Og man skal ikke undervurdere barna. Så jeg har gått til innkjøp av diverse cupcake-utstyr til Sannes barneselskap i morgen. 7-åringer vet nøyaktig hva de liker og ikke liker, og vi må ha litt pastell, perler og stas i morgen. Nå blir det riktignok pose-muffins, men følg gjerne med videre i utviklingen fra Toro til Torie! Det kan jo plutselig bli interressant :-Dpost signature

torsdag 26. mai 2011

Gressløk

Gressløk er skikkelig yummie, og rett som det er klipper jeg av litt av tua mi, både til middags og for å knaske. Jentene og deres venner har også blitt glade i gressløken, og spør stadig vekk om å få plukke av noen strå :-)

post signature

onsdag 25. mai 2011

Sommerfugler

'Living is not enough', said the butterfly.
'One must have sunshine, freedom and a litte flower'


Dekorsommerfuglene er fra Ikea.

Ha en fin dag! :-)post signature

tirsdag 24. mai 2011

Begivenhetsrik og travel Mai

Her har det vært godt og vel en ukes bloggtørke, grunnet 17. Mai, bursdag og besøk fra treskolandet.
17. Mai ble feiret hjemme i Trondheim. Oma fra NL var med og feiret for aller første gang. Jentene gikk i tog; Sanne med skolen sin og Selma sammen med pappa og barnehagen. De rakk såvidt å gå ferdig i sol og oppholdsvær, før det begynte å plaske ned i enorme mengder. Da var det bare å springe alt man kunne hjemover, få varmen i seg, samt spise pølser med brød, før vi litt senere kunne kose oss ute igjen med kaffe, kaker og is. Da var sola kommet tilbake og jentene lekte ute :-)Så enkelt kan det gjøres; vase fra Søstrene Grene, blomst fra hagen, 'duken' er en serviett fra Ikea (hihi) og fatet som tårnkaken står på er fra Delft, NL.Den 22. Mai var storjenta vår, Sanne Regine 7 år! Hun ble feiret av familie og slekt på selve dagen, hjemme hos bestemor. En kjempekoselig dag både for Sanne og oss andre! Dessverre klarte jeg å slette en masse bilder som ikke skulle vært slettet, deriblant bilder av alle kakene som jeg skulle vise fram her. Helt konge altså... Hadde også laget et kjempefint (i mine øyne :-D) muffinstårn med rosa og oransje muffins. Får komme tilbake med kakebilder etter barneselskapet til helga :-)

Til helga er det som sagt barneselskap for Sanne, Torsdag har hollenderen bursdag og neste helg er det Selma sin tur til å ha bursdag. Puh..! I tillegg har vi altså nettopp hatt besøk av jentenes bestemor og tante fra NL. Så her er det bare å bruke alle ledige stunder til avslapning og planlegge aktivitetene nøye.
Gjett hvem som gleder seg til ferie!! :-)


post signature