fredag 4. mars 2011

Brødbakemaskin - noen tips?

Jeg hadde et innlegg for en tid tilbake (ser HER) hvor jeg pratet litt om en brødbakemaskin jeg har funnet. Det gjelder denne her, fra Electrolux:

Eldstedatteren min og jeg har cøliaki. Hun går på diett og jeg baker alt brødet hennes selv. Foreløpig betyr det ca. 1 brød i uka, men fra slutten av denne måneden begynner jeg også på diett og det betyr at det kommer til å bakes mye mer brød heretter. Jeg trenger en bra brødbakemaskin. Er det noen som har noen å anbefale?

Maskina fra Electrolux er visst ikke å få tak i her til lands, men jeg har funnet en butikk i Åre som har den (eller ihvertfall som kan bestille den), så det blir muligens en Sverigetur snart :-)
men jeg kunne jo tenkt meg å vite litt om andre typer maskiner også. Ser at en maskin som heter Melissa er mye nevnt. Noen som har erfaringer med den?
Kjøkkenet mitt

Tenkte jeg skulle hive meg med på NIB sin kjøkkenutfordring denne gangen :-)
Den utgamle kjøkkeninnredningen fra 1978 egner seg ikke særlig på trykk, så den er ikke med på bildene. Dermed blir det mest detaljbilder denne gangen. Ikke at de blå 90-tallsflisene er noe bedre, men de skal males hvite, så med det i bakhodet overlever vi sikkert synet :-DJeg er veldig fornøyd med tapeten min. Lampa også (kjøpt på salg på Skeidar) og veggklokka mi av bestikk (Windhorse). Men en ting kan jeg si; jeg legger aldri papirtapet på vegg igjen alene. Makan til styr :-DSpisebordet vårt skal snart byttes ut med et litt mindre bord, slik at mor får plass til en kosekrok på kjøkkenet også. Det blir aldri nok kosekroker. Stakkars hollenderen, som blir totalt overkjørt med kosekroker, koseputer, koseskinn... Bordet (som nesten ikke er synlig under smårutete duk) er et massivt hollandsk designbord i eik, stolene er fra Fretex, fiks ferdig i en grønnfarge som passet til tapeten. Råflaks :-)


Mine berømte tørkede frukter i nærkontakt med storesøsters perlerier. Jeg har fått litt dilla på perlerier, så de ligger litt overalt for tida. Her i et traug fra hjemgården til min mamma. Den lille jenta med brevet er et loppefunn. Den røde vasen er fra Lysgaard Keramikk.Coffe shop'en er den aller viktigste delen av kjøkkenet vårt. Må ikke forveksles med hollandske koffie-shop's - vi har ikke tatt med oss noen greier derfra :-D  


Vegghylla mi, som skifter inventar like ofte som andre går på do. Akkurat nå ser den sånn ut. Lurer på hvordan den ser ut i morgen?


Billig løsning på rådyrhysteriet; petshop-figur fra Nille. Anbefales. Stjal storesøster sin jeg :-D I tilfelle det blir hysteri på katter, hunder, hvaler, blekkspruter, så har jeg sikret meg for lang tid fremover.
 


Brødboksen fra Kremmerhuset fikk jeg råbillig fordi den hadde en bulk på baksiden. Kjøpt i min grønne periode. Brett fra Rice. Fremdeles udelikate 90-tallsfliser i bakgrunnen...må få tak i den flisemalinga snart, og godsnakke litt med hollenderen..


Resten av tørkafrukta mi befinner seg på glass i kjøkkenhylla, i påvente av dekor-iver, som lar smertelig vente på seg. Men det er jo forsåvidt dekorativt nok sånn som dette også?

Det er det jeg tør å vise fram av kjøkkenet mitt. Gleder meg som en unge til jeg også kan vise fram en superflott kjøkkeninnredning. Da skal det fotograferes da! :-) 

onsdag 2. mars 2011

Savalen - vinterferie for alle!

4 herlige dager har vi hatt på Savalen i Østerdalen i vinterferien vår! :-) Både store og små har kost seg med skigåing, aking, bading og lek! Vi hadde med skøyter også, men alt det andre fristet mer, så de ble ikke engang brukt. Vi var så heldige at vi hadde oppholdsvær og mye sol hver dag! :-)

Julenissens hus var åpent i hele vinterferien

Dette var mitt første besøk på Savalen i Østerdalen, og det frister til gjentakelse. Her går det ikke an å kjede seg hvis man liker fysiske utfoldelser, ihvertfall. Mulig noen ville fått shoppe-abstinenser etter noen dager (julenissebutikken er eneste mulighet for shopping), men så er det vel kanskje ikke derfor man drar dit heller? ;-)

Slik bodde vi

Det var et fantastisk skiterreng rett utfor døra, med oppkjørte løyper i alle retninger. Perfekt for små barnebein som ikke har årevis av langrennserfaring. (Fint for voksne også :-D) For den helt store langrennsopplevelsen kan man gå i oppkjørte spor nede ved innsjøen. Vakkert! Det blir neste gang! :-)

Flott skiterreng!

På hotellet er det spa og et flott velværebasseng, hvor vi koste oss med jentene hver dag. Ingen barnebasseng, men avgrensede områder med mindre dypt vann. Baren ved barbassenget er ikke i bruk på dagtid, så der er det fint å holde til med små barn :-) 

Velværebassenget

Hollenderen prøvde de store nedoverbakkene. Ironisk nok pleide han alltid å dra på vintersportsferie da han bodde i treskolandet. Etter at han flyttet til Norge har han knapt stått på nedoverski! Det er vel sant som de sier; når man har det tilgjengelig hele tida... osv.


Boblesenger i vannet!

Ellers var vi flere ganger i akebakken, som hadde praktiske bånd som ungene kunne stå på for å komme seg lettere opp med akebrett og kjelker. Også veldig kjekt for mødre i redusert fysisk form, som skulle prøve seg på rompeakebrett :-D

Frister Savalen kan du gå inn HER og lese mer :-)


tirsdag 1. mars 2011

Liten hage - store gleder

Den siste tiden har sola begynt å titte innom litt oftere, og snøen smelter sakte med sikkert. I går drakk jeg cappuccinoen min ute, for første gang på over et halvt år, med fleecepledd på fanget og ei bok i hånda. Dette minner om vår, faktisk! :-) 


Det ligger terapi i hver eneste time det er lyst ute, og jeg prøver å tilbringe mye tid ute når våren kommer. Jeg gleder meg til å sitte i hagen og se på jentene våre som glade leker og sykler rundt i nærheten. Nå er de snart 5 og 7 år. Det er ikke lenge siden de var små babyer som nyskjerrig krabbet rundt i gresset og frydet seg over alt det spennende naturen har å by på. Av barna kan vi lære oss å nyte øyeblikkene :-) 


Jeg gleder meg til å pusle rundt buskene mine, luke litt, gå barbeint på den bittelille plena mi og snuse inn duften av nyslått gress! Og jeg synes fremdeles det har noe magisk over seg å finne ei marihøne, så da lukker jeg øynene og ønsker meg noe.. :-)


Jeg elsker å sitte under parasollen i hagen når jeg kan, med en god bok eller interiørblader, ei penn og litt papir, til å notere eventuelle kreative og terapeutiske innfall ;-) Og jeg har funnet ut at det ikke nødvendigvis er viktig å ha en stor hage for å kunne nyte hagelivets gleder. Min lille hageflekk inneholder akkurat det jeg trenger for å kunne kose meg ute :-)

Dette innlegget er mitt bidrag til Moseplassen sin utfordring 'Hva gleder du deg til?'mandag 28. februar 2011

Skrin til begjær


Se disse søte små skrinene i glade farger! Love it!! :-) Ser for meg at de er supre til alt det mikroskopiske stæsjet som jentene mine samler på. Og da snakker vi mengder, dere! Alt fra ringer og perler til ocean-in-my-pocket-figurer og pet shop-figurer.Trengs mange skuffer, for her i huset er det ikke mye som ikke bevares for ettertiden, og krea-bordet flyter over av miniatyr-øyne, paljetter, perler og småstein, hihi ;-)

Kjempesøte til lekerommet, men jeg kunne godt hatt noen stående på vintageskapet mitt på soverommet også. Herlige farger!! :-) Skrinene kommer fra Windhorse.