tirsdag 31. mai 2011

Hollandsk pålegg - i helt riktig farge!

Når vi får besøk fra treskolandet, så er det alltid mest spennende å se hvor mye pålegg besøket har med til oss :-D Og ikke et hvilket som helst pålegg, nei, det må være den ur-hollandske typen som heter 'hagelslag'. Det ser ut som kakestrøssel, men det er det ikke altså. Det er mye mykere enn kakestrøssel, og smaker 1000 ganger bedre :-)


En hollender drar aldri noe sted uten dette merkelige pålegget, enten det er på campingtur, til syden eller Langtvekkistan. Pålegget har til og med vært omtalt på TV-programmet 'Top Gear' (som denne familien er svoren tilhenger av). Pålegget finnes som strøssel, flak, kuler mm og i mange smaker; melkesjokolade, mørk sjokolade, hvit sjokolade, frukt, skogsbær, anis mm. Og selvsagt i mange forskjellige fristende farger :-)


Det helt nye på markedet er figuren Piet Piraat, med sine brune og turkise hagelslag, med innslag av små skattekister av hvit sjokolade. Jeg elsker selvsagt denne turkise varianten. Farger er som kjent viktig :-DDe finnes også i rosa og brun mix. Strøs på skiva som allerede har fått en deilig lag margarin/smør. Mmmm....nytelse! :-)Denne varianten er ny for oss, og heter K3-hagelslag. Kjempepopulært hos jentene her i heimen, for K3 (uttales 'Ka Dri') er et superhot jenteband fra Belgia/Nederland, som Sanne og Selma er utrolig begeistret for. Denne rosa varianten inneholder også små hjerter i hvit sjokolade. Disse to variantene inneholder dessverre gluten, så Sanne kan ikke spise dem..... men det kan mor, og hun storkoser seg *fnis* Flere andre typer finnes glutenfri, så det er forsåvidt nok å velge i.

Interessert i et morsomt og spennende alternativ til Nugatti? Se da HER for en av produsentene, og HER for en nettside hvor man kan bestille hagelslag og andre hollandske spesialiteter :-)

Eet smakelijk! :-)


post signature

5 kommentarer:

en støvel og en sko sa...

Hei Turid!
Dette så veldig kjent ut :-) Jeg kan styre min begeistring selv, men resten i familien er VELDIG glad i dette pålegget. Dersom du har lest innlegget mitt fra i fjor, husker du kanskje at B&B personalet i Amsterdam dro i ens ærend for å kjøpe dette til mannen min da vi var på tur der i juni i fjor.
Artig innlegg, Turid. Ha en fin fin dag.
Klem

HUSET PÅ HØYDEN sa...

oi dette var litt skummelt morsomt fristende! hehe :) Ser jo helt crazy ut med den fargen!!! Men samtidig veldig fristende ;) Klem Vilde

Helene sa...

Oi! Det så litt merkelig ut på en brødskive! Men det er sikkert godt! Her i gamlelandet går det jo mest i ost og syltetøy LOL Spennende med noe nytt!

Ha en fin Sistedagenimai!
Heleneklem

Turid sa...

Sølvi; Det tok 7 år før jeg ble fortrolig med hagelslag :-D Synes jo fremdeles hollenderne er merkelige som MÅ ha med seg dette overalt hvor de enn drar, men godt synes jeg det er ;-)

KROnPRINSESSENE sa...

Hei, dette har jeg aldri smakt eller sett før!
Tipper jentene hadde likt dette fargerike pålegget ;)
TUSEN TAKK for herlig kommentar inne hos meg! Ble så GLAD!
Fin uke ønskes deg.
Klem May Helen