fredag 14. januar 2011

Vintageskap på flyttefot


I går flytta vi dette skapet for n'te gang, og endelig kan jeg si at det har funnet sin plass. Etter å ha blitt slept fra rom til rom, opp og ned trapper, så er dette nå endelig bestemmelsessted. Tror jeg.. Mitt kjære skap, som jeg fant på loppis for 200,- for en tid tilbake, skal stå på soverommet vårt og pryde en ellers så gørr kjedelig vegg, sammen med et bilde jeg selv har malt.


Smykkestativ og liten katt er fra Il Mondo, touch-lampe kjøpt billig på Blokker  i Den Haag og en primula som en snill venninne kom innom med i går :-) Sengeteppet er fra Kid og sypuffen fra Rice er kjøpt hos Lille Engel.


 Jeg synes egentlig soverommet vårt er for mørkt, men foreløpig blir det ikke gjort noe med det. Tapeten har jeg lett og lett etter på nettet, for jeg husker ikke hva den heter eller hvem som lager den, men det er ihvertfall en vinyltapet som ble kjøpt hos Fargerike Østerlie i Trondheim for 2-3 år tilbake. Hvis noen kjenner den igjen, så rop ut! :-)
Sånn, det var dagens innlegg. Nå skal jeg se om jeg kan få trent litt. Hollenderen tok med seg barna til skole og barnehage i morrest, så da har jeg litt mer energi å gå på. Er nok lurt å bruke den på noe som kan gi litt energi tilbake også. Ha en fin dag!! :-)

torsdag 13. januar 2011

Laber form = perledag


I lang tid har jeg kjent at kroppen ikke helt har spilt på lag med meg. Jeg vet jo at det blir bedre når jeg får startet med dietten min, men foreløpig må jeg vente til legene gir klarsignal. For en tid tilbake fikk jeg vite at jeg hadde testet positivt på cøliakiprøve. Datteren min var den som først testet positivt, og da måtte jo vi andre teste oss også, og voila! Mor får dermed (trolig) forklaringen på hvorfor kroppen liksom ikke har hengt med helt i flere år, eller hvorfor jeg ikke har hengt med kroppen. Jeg vet ikke helt hva som ikke henger med hva.


Men uansett ser jeg fram til den dagen da jeg kan gjenoppta mer normale aktiviteter. Bloggingen er for meg en kjempefin måte å være kreativ på, uten at det krever for mye energi av meg. Perling er en annen aktivitet som ikke krever så mye. Og i dag er formen laber, så i dag har jeg perlet en delfin :-) 


De andre tingene har storesøster laget. Har jo vist fram noen av dem før, men nå har jeg flyttet dem til det gamle trauget som jeg har fått av mamma. Det kommer fra hjemgården hennes, og vi hadde det på hytta før, sammen med masse andre gamle ting. Men nå rommer det altså perleriene til datteren min, midt på spisebordet, forøvrig! :-) De gule koppene kom jeg over på et kunstmarked i Den Haag for flere år tilbake. Elsker fargene :-)tirsdag 11. januar 2011

Pute og smykkekommode - som hånd i hanskeFor en god del år tilbake lagde jeg en smykkekommode til meg selv. Først kjøpte jeg 2 ubehandlede skuffeseksjoner fra Ikea, som jeg monterte oppå hverandre, malte hvite, tapetserte dem deretter med papir som jeg hadde laget selv. Papiret forestiller gamle manuskripter hvor teksten er strøket over. Papiret laget jeg på denne måten: Jeg skrev av tekst og kopierte karttegninger fra en bok jeg har om Thor Heyerdahl og hans Kon Tiki-ferd. Så 'sølte' jeg brun te over arkene, før jeg malte over med litt okergult her og der. Så snudde jeg skuffene, satte i transparente dørknopper på dem, og monterte transparente hjul under. Alt sammen fra Ikea.Ble fornøyd med resultatet, og har hatt smykkekommoden stående i alle hus jeg har bodd i, så den begynner å bli litt slitt i kantene. I månedens Rom 123 stod det om en fantastisk nettside, http://www.envelop.eu/, hvor man kan kjøpe andres design på tekstiler eller designe sitt eget mønster. Og hva finner jeg der? Jo denne puta her:

Sjekk den bakgrunnen da! Ser jo ut som den hører sammen med kommoden min jo! :-D Dette designet er selvsagt helt i min stil. Det passer sammen med smykkekommoden, det er pandaer på den (jeg er medlem i WWF), og dessuten er det turkis på den. Det kan ikke bli bedre enn dette :-)
  

mandag 10. januar 2011

Lappetepper til Nepal

Tenkte jeg kunne gi litt PR for en god sak for et prosjekt jeg kom over på Facebook, nemlig prosjektet 'Tepper til Nepal'.  Dette ble startet av et norsk ektepar som arbeider på et sykehus i Nepal. Syke mennesker og nyfødte barn trenger varme ulltepper, og prosjektet går ut på at lapper og lappetepper blir strikket på 'dugnad' her hjemme og deretter sendt til Nepal. Sikkert flere som har litt ekstra ullgarn liggende i garnkurva? :-) Les mer om prosjektet på denne bloggen her.søndag 9. januar 2011

Vakre produkter fra Bungalow

Ååå, jeg har kommet over en leverandør som selger de nydeligste ting altså! Esker, papirstjerner, gavepapir, kopper og mere til! Sitter bare med tunga hengende ut av munnen her jeg nå. Se på disse flotte tingene fra danske Bungalow :-)