onsdag 27. oktober 2010

Når høstmørket faller på...

... da blir jeg totalt avhengig av levende lys. Jeg tenner lys i hopetall, nede på kjøkkenet på dagtid, oppe på stua på kveldstid. Jeg har fått dilla på hvite lys, fordi jeg synes de passer inn overalt i huset vårt, gjerne i kombinasjon med små t-lys i tillegg. Jo flere, jo bedre :-) Jeg synes også lys er flotte gaver å gi bort. For hvem liker ikke å tenne lys?


Selv når jeg sitter foran pc'n må jeg ha lys i nærheten. Spesielt hvis det er mørkt, bløtt og litt tungt vær ute. Det er helt utrolig hvor mye glede og optimisme man kan finne i et lite lys. Det rommer liksom håp - og alt hva det ordet innebærer.


Og har jeg et saueskinn og en deilig, varm cappuccino fra egen kaffemaskin i tillegg, ja, da kan det knapt bli bedre :-)

Kunst opp og kunst i mente

I vårt hjem er det masseproduksjon av kunst fra morgen til kveld. Mest barnekunst. Har en plastboks som vi hver dag fyller med ferske arbeider, åsså går mor gjennom det etter noen måneder, for å se hva vi skal ta vare på.

Et halvt års produksjon

 Det er i grunnen Sanne(6) som står for den aller største delen av produksjonen. Om mulig setter hun seg ned før vi drar avsted til skolen om morgenen, for å lage noen hatter eller brette noen papirfly. Gjerne på bekostning av mors tålmodighet og den berømte klokka. Når jeg henter henne på SFO på ettermiddagen, ligger det alltid en haug med egenproduserte verker på garderobeplassen hennes. Nederst tegninger og øverst brettede og pyntede hatter. Er vi heldige har noen av dem overlevd drypping fra blaute votter og regnklær.. :-)
SFO-kunst

Vel hjemme på ettermiddagen, etter at leksene er unnagjort, men før den siste biten av middagen er svelget ned, er det klart for nye kreative utfoldelser. Det bobler tydeligvis over av fantasi og skaperglede. Hun er nok arvelig belastet fra flere slektsledd, jenta :-)

Sommerfugler er 'in' for tida   

Noen har sett på 'Øisteins Tegneblyant' :-)
 Selma (4) har også fått mer interesse for å tegne og male - det mangler ikke på fantasi der i gården heller, selv om hun nok fremdeles foretrekker å bruke den til musikk eller til å stelle istand til te-selskap for dukkene og mamma dersom hun får valget. Og det får hun jo. Hun skal jo bli kokk, må vite :-) En datter som vil bli kunstner, og en som vil bli kokk. Flaks! Da er mine behov dekket for ettertida, hehe :-D 


Spennende Selma-kunst

Men her forleden fikk jeg æren av å kjøpe noen flotte bilder Selma hadde laget i barnehagen, til inntekt for barnehagens fadderbarn i Algerie. (Dette i forbindelse med FN-dagen.) Deriblant et flott 3-dimensjonalt naturbilde!

      En bondegård i naturen  

Spennende fargebruk
                          
         
Man ser tydelig en sau og et lam her
                                            
Når det lages så mye flott barnekunst må man jo ta vare på endel av det. Det sier seg selv at noe etterhvert går en dyster framtid i møte sammen med annet papiravfall, men svært mye får følge oss videre. Jeg katalogiserer alt som passer inn i permer inn i - ja, nettopp, permer :-D  Så behøver jeg bare tørke støv av dem i ny og ne, så er verkene bevart for kommende generasjoner :-)

Vi startet med en mappe pr barn pr år, men nå er Sanne oppe i to mapper pr år. Får vel gå til innkjøp av egen kontainer snart :-)

tirsdag 26. oktober 2010

Fra mord til husarbeide på null komma svisj

Tipper tittelen fikk noen og enhver til å heve øyenbrynene nå. Men dette innlegget handler egentlig om å finne motivasjon til å gjøre husarbeide, for det er dessverre ganske kjedelig. Så jeg må ha noe som liksom draaaar meg igang. Det er nemlig en viss motsetning i det å digge et rent hus, men å IKKE digge rengjøring.

Skrivebordet er et loppefunn, og jeg trengte ikke gjøre noe som helst med det, annet enn å frakte det hjem. Hvitt passer helt fint på stua mi :-)
Man hadde en gang i verden rengjøringshjelp i huset - et must for en heltidsarbeidende som ikke liker støvkluten, men når man er hjemme så mye som det jeg er per i dag, føles akkurat DET som i overkant ekstravagant. Men lydbøker er simpelthen genialt! Og i dag var det 'Paktens Voktere' av Tom Egeland som geleidet meg gjennom støvtørk og toalettvask. Renhold blir rett og slett ganske kult når man samtidig kan følge jakten på gamle papyrusruller inn i islandske grotter. En myrdet prest i en badestamp setter bare en ekstra spiss på det hele. Hurra for lydbøker! :-) 

mandag 25. oktober 2010

Nytt bilde

Har nå liksom fått litt dilla på disse trærne jeg da, og gjerne den litt nakne, ensomme varianten. Dog er det ikke bare fargeløst og tomt. Sommerfuglenes tilbakekomst vitner om en ny vår også i denne skogen :-)