lørdag 16. mars 2013

Tavlemaling på kjøkken

Vi har lenge spekulert på hva vi skal gjøre med den siste veggen på kjøkkenet vårt, den som ikke har fått malte panelplater. Det vil si, JEG har spekulert. Hollenderen har jo overlatt roret til meg, ang denne oppussingen. 


 
Når jeg nå har kommet fram til at det blir en personlig vegg med tavlemaling, og litt cafepreg på kjøkkenet, er det likevel fint at han også likte ideen. Den kunne nemlig gått begge veier ;)

 
Men han kjøpte ideen, og vi er i løpet av kort tid klare for å begynne å male. Jeg ser for meg en oransje eller gul tråd/tau hengende helt øverst, hvor vi kan feste noen av barnas tegninger.

 
Helt nederst vil det komme en litensmal hylle/list, som vil fange opp krittstøv. Der vil det også ligge kritt, sånn at jentene kan tegne eller skrive, om de føler inspirasjonen trenge på.

 
På den ene siden av veggen vil jeg henge en liten dobbelthylle. Der vil jeg sette litt stablekopper og morsomme blikkfang.

 
Gleder meg som en unge til å komme i gang med tavleveggen! Imellomtiden finner jeg inspirasjon i bilder fra andres kjøkken med tavlemaling. Disse er funnet på weheartit.com

 
Ønsker DEG en fin-fin Lørdag! :)
 
 
 

mandag 11. mars 2013

Kjøkkenbilder

Inne hos Franciskas Vakre Verden er det konkurranse på gang. Man deler bilder av kjøkkenet sitt, og har muligheten til å bli plukket ut til å være med i boken hennes; 'Sanselige Rom'. Spennende! Nå er ikke kjøkkenet mitt 100% ferdig, men noen bilder kan jeg da by på ;)
 
Klikk HER for å komme til konkurransen. Masse fint å se! :)
 
 
 
Fins det noe bedre enn en nylaget cappuccino ved kjøkkenbordet?
 


Bordet har jeg lånt av mamma. Det stod på hytta før, og er arv etter farmnor og farfar. Jeg husker at vi satt ved dette bordet på Prestegården, og spiste farmors sådd og flatbrød :)

 
Kjøkkenet ble pusset opp rett før jul. Veggene fikk panelplater, som vi malte i fargen Fjær.
 

Skatollet er fra Fretex, og er malt i samme farge som veggene, for å skape litt ro i bakgrunnen bak spisegruppen. Lampen fra Bloomingville (Design Belysning), er en premie som jeg vant inne på bloggen hos An-Magritt. tolene er Fretexfunn de også, og er malt i sort belgalack.

 
Bokser fra Åhlens, kunstige planter fra Plantasjen.
 

 
Skåla var en gave fra mi søster, og er kjøpt på Cicelias Gaver & Interiør.

 
Vi valgte kjøkkeninnredning fra Ikea, med underskap/langskap i eik, og overskap i hvitt glass. Jeg elsker kombinasjonen av det lune treverket og de strakke, moderne overskapene. Benkeplater i hvit høyglans og glassmosaikkfliser på veggen. Dette kjøkkenet består mav mange moduler, men reflekterer lyset som intet annet jeg har sett før :)

 
Kurv fra Fretex og bokser fra Åhlens. Jeg oppbevarer løk i dem.
 
 

 
Har du deltatt i konkurransen? ;)
 
 

søndag 10. mars 2013

Gult blikkfang på jenterommet

Sanne (8) sitt rom ble pusset opp i fjor, og vi er alle veldig fornøyd med dette rommet. Jenta stortrives her, og har vært med å velge ut farger og tapet. Det fine med dette rommet er at alle vegger og faste ting i rommet har nøytrale farger, så dette rommet kan hun vokse i :)
 
 

Alle de skarpe, varme fargene passer godt til henne, fordi hun er en kreativ jente med en rik fantasi. På rommet sitter hun og tegner, klipper og limer, og kreerer de mest fantastiske ting.
 

Det gule bordet er siste tilskudd inne på rommet hennes. Det stod tidligere på stua, og har også stått inne på lillesøster Selma sitt rom.

 
De siste ukene har Sanne sagt at hun egentlig har turkis og gult som sine favorittfarger. Jaja, ikke så greit å velge egentlig, og sånne ting kan jo fort endre seg. Høres det kjent ut? ;)

 
Så da tenkte jeg at hun kunne få dette bordet til å begynne med, som matcher knottene på skapdørene hennes, samt skrivebordslampa.
 

 
Så får vi bytte ut gardiner og sengesett etterhvert, i litt turkis og blåfarger. Det blir nok fint til våren og sommeren det. Og kanskje roligere farger for ei jente som allerede er ganske oppvakt og aktiv? :)

 

Så får vi heller la det være noen innslag av kreative farger der hun sitter og lager ting.


Kjenner jeg gleder meg til å finne nye ting til rommet hennes. Starter på Fretex, svipper innom Ikea og Åhlens (de pleier å ha fine, fargerike ting til barnerom), og tar det videre derfra :)

Disse bildene er sendt inn til Fransiscas Vakre Verden, i et håp om å bli med i hennes bok 'Sanselige Rom'. Konkurransen og Fransiscas blogg finner du HER.
 
God Søndag, alle sammen! :))