lørdag 17. september 2011

DIY: Personlig poster x 4

Etter at jeg ble ferdig med min personlige plakat i vår, måtte de andre i familien selvsagt også få lov til å fortelle om hva de liker aller best, på en egen poster. Resultatet er omsider ferdig, og etter en tur på Ikea har alle 4 plakatene nå kommet inn i sorte rammer ('Ribba') og funnet sin plass på kjøkkenveggen. Jeg er riktig så fornøyd med resultatet :-)
Dette er enkelt å lage selv, i Photoshop eller et annet billedredigeringsprogram. Jeg fikk ideen etter et besøk på en britisk nettbutikk, hvor de solgte lignende plakater. Tenkte det var mye rimeligere å lage selv, og dessuten veldig morsomt :-) Lyst til å prøve? Eller kanskje du allerede har laget noe lignende? :-)


post signature

fredag 16. september 2011

Sommerminner på lerret

En god stund nå har jeg benyttet meg av dekortapens fantastiske egenskaper. Jeg har tapet kopper, hyllekanter, huskelapper, bilder og jeg vet ikke hva. Siste tape-prosjekt ble denne lerretstavla med bilder fra ferien vår i sommer. Ideen til tavla kom vel etter å ha saumfart et eller annet interiørblad, og lenge stod den der med bare hyssingen surret rundt. Ingen bilder, ingen tape. Ingen PLAN, liksom *fnis*. Men så fikk jeg endelig valgt ut og printet de fineste bildene og da var det jo i grunnen bare å begynne å tape. Er så fint å tenke tilbake på en deilig sommerferie i varme strøk nå som høsten nå har gjort sitt inntog.
Lerret fra Claes Ohlson, hyssing fra dagligvarebutikken, dekortape fra Nille. Enkelt og greit, og gjort på en halvtime :-)
Prøvde ut en ny template som jeg lastet ned HERFRA, etter tips på NIB. Det tok nok litt lengre tid enn det jeg hadde trodd, men det var kanskje fordi det er helt nytt for meg. Så det blir vel helst en slags helgasyssel eller sånn 'av og til'-greie, hvis jeg ikke lærer meg til å fikse det i racerfart. Men artig var det jo :-)

post signature

torsdag 15. september 2011

Min nye PIP-favoritt

Inne hos Malingsdamene kan vi nå se de nye PIP 2-tapetene som er lansert. Jeg bare MÅTTE legge ut min favoritt her. Sjekk denne kule tapeten med knapper! At de kommer på det, liksom :-) ... Det er Astex som er importør av PIP-tapetene til Norge. Innlegget til Malingsjentene finner du HER.
post signature

onsdag 14. september 2011

Mine stilleben

Og da snakker vi ikke om 'stille ben' her altså, for det er ingen som tramper sånn som jeg når jeg kommer gående *fnis*. Stilleben er små utstillinger, og inne hos Lidyll er det nemlig utfordring på akkurat dette med stilleben nå, og dem har vi litt av i treskoheimen også, så da får vel disse bildene være mitt bidrag :-)

Her er noen glimt fra stua;Åsså noen fra kjøkkenet;


post signature


Turkis høst

Ja, det kan det ligge an til i treskoheimen, gitt. Hadde seriøse planer om å la det slippe til litt andre farger pø om pø nå som høsten har gjort sitt inntog, men den turkise fargen VIL liksom ikke ut av treskohuset :-DAv og til lurer jeg på om det renner turkis blod gjennom årene mine. Den fargen er visst uansett kommet for å bli. Så derfor har jeg gjort det veldig enkelt, og bare 'høstet opp' turkishjørnet på stua med noen tørkede sitron- og limeskiver, noen kvister fra lønnetreet i hagen, samt en bjørkestokk fra hytta. 

 

Vaser som jeg har vist 1000 ganger tidligere, men som skifter plass og blir litt 'ny' på den måten. De er fra Kremmerhuset, Fretex, loppis og Lysgaard Keramikk på Røros. Ja, åsså en gammel termos da. Kuskinn-duk fra Ikea.


Bak bordet en sengegavel fra verdens søteste babyseng, som jentene våre har sovet i. Ikke bare dem forresten, men også pappaen, tanten, alle søskenbarna i treskolandet og sist men ikke minst deres Opa, som sengen ble kjøpt til da han var baby for 85 år siden. Vi snakker antikvarisk sengegavel her, som noen i treskolandet trolig kommer til å etterlyse snart. I mellomtiden får den stå til pynt bak et lite turkis bord i Trondheim :-)

Det er så spennende å se hvordan andre bringer høsten inn i hjemmene sine. Massevis av inspirasjon å finne, blant annet på NIB (Norske Interiørblogger).
Ha en fin dag! :-)


post signature

tirsdag 13. september 2011

Ull og tre - høsten er her!

Så er høsten her, selv om vi hadde et helt fantastisk sommervær i Trondheim i går! :-) Men man merker om morgenen og kvelden at det er September, så det er nok på tide å snart plukke fram litt varmere klær, for ikke å snakke om strikketøyet. Da kan man jo for eksempel strikke ulldress til koppene sine? Fine, ikke sant? :-)


Samme leverandør har også disse fine lysholderne med trebekledning. Digger dem! :-)Liker du dem? Kanskje du driver butikk og har lyst til å forhandle dette? Ta kontakt med Il Mondo, som er agent for britiske Windhorse i Skandinavia. De tilbyr et enormt utvalg av flotte og trendy interiør- og gaveartikler, basert på etisk handel.

Ha en fin dag! :-)

.
post signature

mandag 12. september 2011

Helgas fangst

Vi har hatt en kjempefin helg på hytta, sammen med min søster, svoger og niese. Været var ypperlig - vi kunne faktisk sitte ute i t-skjorte i sola. Det ble et par skogsturer mens vi var der. Formålet var blant annet å plukke kongler, for å fylle i en blaut og gjørmete sti opp mot hytta, men vi fant jammen endel andre spennende ting underveis også. Mye takket være Sanne Regine (7) med røntgensyn :-)


Sannes tyttebærfangst! Den jenta ELSKER å plukke bær og andre spennende ting hun finner. Det bærer lekerommet hjemme også preg av, for å si det sånn.. :-D 


Dette skal røres med sukker, og muligens en dæsj eggehvite, og kommer til å bli berre lekkert!


Yndige kantareller som ble fortært til middagen på Lørdag. Krydret, saltet og stekt i panna av svoger, med litt fløtesaus til. Jammen ble det godt! :-)


TENK så heldig å finne 2 hestesko i skogen! Dobbel lykke!! Det MÅ da bety at noe positivt er i vente? :-)


Mye morsomt å finne i skogen, og ikke alt er knøttlite. Noe greier til og med en nærsynt bebrillet mor å få med seg :-D 


Skogen er fargerik på denne tiden av året, men noen ting er det best å holde seg unna.


Mosen har fått fine orange og røde farger. Hører formelig svære støvler som sier 'schvupp-schvupp' nedi blauta her.


Og Myrullen trives godt! 'Skal vi plukke bomullsdotter?', pleier Selma Antonia (5) å spørre :-)


Denne lille karen lå og solte seg, og merket ikke at han ble nærmest trykket ihjel av en svær linse :-)


Er i grunnen litt fascinert av sopp jeg. Over middels interessert liksom *fnis*. De er jo overalt og i alle farger og fasonger nå. Artig!

Flere som liker skogsturer om høsten? :-)post signature

Hyttekjøkken - del 2

Nå begynner detaljene å komme litt på plass på det 'nye' kjøkkenet på hytta. Det er så herlig når man begynner å 'bo seg inn'. Da ramler det små ting på plass, litt om litt :-) Det første innlegget fra hyttekjøkkenet finner du HER.


Frukt er viktig, og det setter faktisk litt farge på ting også. 


Fra kjøkkenvinduet har vi fin utsikt mot bjørkeskogen.


Forhenget er på plass. Bak det skjuler det seg søppelbøtte, vannkanner og propanbeholder. Stoff fra Ikea.


Oppheng til kjøkkenutstyr, også det fra Ikea, er på plass over ovnen. Åsså litt grønn 'pynt'.


Den gamle sirupsboksen min fra Fretex  passet veldig fint på hylla med de gamle kjøkkentingene.


Elsker denne! :-)


Nøtter er sunt og godt for kroppen, og i en gammel skål på stett blir det liksom litt 'pynt' også :-)


Bjørkevasen er gammel og avflasset, men kjempeartig. Og passer selvsagt kjempegodt med myrull i. Duken er funnet hos Fretex.


post signature