lørdag 1. januar 2011

Bøkenes fargerike verden, og bokhylla de står i


Jeg er så heldig å ha blitt med i en boksirkel sammen med 5 andre jenter. Det passer jo som hånd i hanske sammen med en av intensjonene mine for det nye året, som er å få lest mer. Har jo hatt de samme intensjonene i året som har gått også, men hittil har de på mystisk vis forsvunnet bak en diffus gardin av årsaker. Men jeg elsker jo egentlig å forsvinne inn i bøkenes fantastiske verden, hente inspirasjon fra dem, eller rett og slett bare drømme meg litt bort. Å hente ut litt fakta og kunnskap i ny og ne er jo heller ikke å forakte. Så nå vil jeg prøve å få lest litt mer regelmessig. 


Derfor er det kjempeviktig at jeg nå har fått organisert bokhylla mi. Måtte jo ta for meg mannens bokhylle i tillegg, siden den står rett ved siden av min. Men han klager over at han ikke finner igjen bøkene sine; 'Hvorfor har du organisert dem etter FARGER?' Svaret er jo innlysende. Dessuten kan jeg ikke skjønne hvorfor han må finne igjen bøkene sine. Har han lest en bok, vil han vel sannsynligvis ikke lese den igjen med det første?Njaa, han kunne av og til tenkes å TA DEN FRAM hvis det ble snakk om en bestemt bok. ...Ta den fram? Som om det å vise fram coveret noensinne utgjør en forskjell. Nei og nei.. :-D
Bildene er forøvrig fra hans side av bokhylla. Ikke fordi han har mer interessante bøker enn meg, men de var noe jevnere på bildet. Lenge leve perfeksjonismen.
Jeg er heldigvis ikke der at jeg KJØPER bøker etter fargen på coveret. Vær så snill å få meg evaluert dersom det skulle gå så langt :-D

fredag 31. desember 2010

Rice og ros

En venninne av meg fikk to Rice-kopper i dette hønemønsteret i julegave i år. Hun hadde fått et brett i samme mønster til bursdagen sin, så jeg tenkte at det var artig å gi henne kopper til. Skulle selvsagt ha 3 kopper, da de er 3 i familien, men Lille Engel i Trondheim hadde bare 2 igjen i akkurat dette mønsteret, så da bestilte jeg den siste hos Nettpynt.no.


 

Hos nettpynt kom jeg også over dette andre kjempesøte mønsteret, helt i min stil, altså ingen spesiell stil, men litt i hytt og gevær - det går mest på fargene hos meg, og bortimot alt med turkis i seg slipper gjennom nåløyet hos meg, så jeg er ganske enkel sånn :-) 


Nå er det veldig lenge siden jeg har kjøpt noe nytt til huset (riktig flink har jeg vært), men siden jeg hverken har fått bursdags- eller julegave til min kjære ennå, og siden de gamle Rice-lignende koppene begynte å synge på siste verset, tillot jeg meg å kjøpe koppene på hans vegne. 'Da har jeg fått bursdagsgave fra deg! Takk for gaven!'  Enkelt og greit :-D Merk at jeg sa at de gamle vi hadde er Rice-lignende kopper - de bleknet nemlig i oppvaskmaskinen. En god grunn til å skaffe nye :-)

onsdag 29. desember 2010

Min første islykt


 I dag var min første egenproduserte islykt et faktum, og det må jeg jo selvsagt blogge om. Makan til happening, liksom :-D Jeg startet jo i går da, og var vel egentlig litt sånn lunken til hvorvidt dette prosjektet ville lykkes eller ei. Har jeg riktig beholder? Har vannet riktig utgangstemperatur? Blir pynten fin? osv.  


Men jeg startet altså med en kasserolle som jeg fylte med VARMT vann. Det må visst være varmt fordi kun da blir den ferdige islykten helt gjennomsiktig og ikke sånn hvitaktig isete med bobler og andre forstyrrende elementer. Dette har jeg absolutt NULL erfaring med, jeg skriver bare det jeg har lest. Så satte jeg en mindre (plast)beholder oppi og fylte den også med vann. Ikke så nøye om dette er varmt, siden det ikke skal brukes til annet enn å lage hullet i midten.


Så la jeg nedi noen røde tulipaner som sang på siste verset samt noen julete furukongler, og håpet at de holdt seg noenlunde på plass. Så var det bare å sette det hele på balkongen og håpe at det frøs. Hvilket selvfølgelig ikke var noe problem i -10, men man blir jo alltid usikker den ene gangen det er kjempeviktig at noe skal fryse til is. Da kan det være -30 ute, mens man fremdeles sitter og tviler.


I ettermiddag gikk jeg spent ut på balkongen og oppdaget at joda, det var frosset til is!! :-) Så da satte jeg kasserollen i varmt vann slik at lykta løsnet fra kasserollen. Deretter fylte jeg resten av plastbeholderen inni med varmt vann, slik at den også løsnet, og voila! Islykten var et faktum! :-) :-)  Må si meg ganske fornøyd. Dette er en meget effektfull måte å skape stemning utendørs på.

Lyktelagingen fra A til Å

Man kan jo variere med pynten inni og også størrelsen på lykta, alt etter hvor den er tenkt å stå, og til hvilken anledning den er tenkt å lyse opp. Jeg satte i et rødt gravlys, i håp om at det ikke varmer opp innsiden av lykta like mye som et vanlig kubbelys. Men det er vel neppe noe problem uansett så lenge det er såpass kaldt ute.

tirsdag 28. desember 2010

Morsdagsgave - til meg selv :-)


Da er morsdagsgaven for 2011 i boks! :-) Jeg pleier hverken å få eller ønske meg gaver til morsdagen - vi har egentlig en slags 'avtale' om det i heimen, for vi synes ikke det er det som teller. Det som varmer mammahjertet mitt aller mest er de utallige tegninger, klemmer og kjærlige ord som jentene overøser meg med, både på denne dagen og alle andre dager. Og servering av kaffe og muffins på senga selvsagt :-)


Men i år har jeg bestemt meg for at jeg skal kjøpe en gave til meg selv fra jentene mine. Noe som symboliserer min kjærlighet til dem. Så da blir det egentlig en gave til dem også. Og det blir i form av et smykke. Borte er alle forhåpninger om at mannen skal tenke i samme baner, så dermed er den saken ute av verden :-D Jeg har bestilt smykket mitt hos Stamped under The Moon og gleder meg som en unge til det kommer i posten! :-)