lørdag 27. august 2011

Lørdagskos

I treskoheimen har vi kost oss med nybakte muffins og besøk av ei lita venninne i formiddag. Jentene på 4, 5 og 7 har dekket og pyntet bord, og her lar man seg ikke stoppe av fantasien altså; både perlerier og smykker ble brukt til å pynte opp, og det hele skulle være en overraskelse til hollenderen, som kom sent hjem i går kveld etter 5 dager borte fra jentene sine. Og overraskelsen ble veldig godt mottatt av en trøtt men glad hollender :-) 

Og med dette 'søte' innlegget ønsker jeg alle en riktig god helg! :-)


post signature

fredag 26. august 2011

Lerret på hytta


Vurderer å bestille dette bildet på lerret, og henge det på det ene soverommet på hytta. Aner ikke hva blomsten heter, men bildet ble tatt på hytta for et par uker siden, og det er en ganske vanlig blomst i myrterrenget, tror jeg. Tror den blir fin i 70x50 :-)


post signature

tirsdag 23. august 2011

Hyttekjøkken - før og etter

Da er kjøkkenet på hytta nesten ferdig oppusset! Hollenderen har vært utrolig driftig i arbeidet og gjort mesteparten av malejobben. Vi er veldig fornøyde med hvordan det ble. Noen småting gjenstår ennå. Nevner det etterhvert, sammen med bildene under her :-) 


Knaggrekka mi, for kopphånduker. Den er omtalt tidligere, blant annet HER.


Opphenget fra Ikea hadde vi fra før. Den lille mini'kraftstasjonen' på veggen (solcelleboks) skal bygges inn etterhvert.


Sånn var det før..


Kjøkkeninnredningen er malt med bengalakk, farge hvit narciss, samme farge som veggene.


Dørene har fått speil i bengalakk de også. Vi har tatt vare på noe som for oss har blitt en tradisjon siden jeg var lita, nemlig å måle høyden på barna på dørkarmene. Siden vi ikke skulle male over dette, ble vi enige om at det trolig var finest å la noe av dørene være umalt også.


Mammas eldgamle og kjære tallerkener har kommet på plass i gammel, men nymalt tallerkenhylle.


Slik så den ut før..


Vinduskarmen og sprossene er foreløpig umalt, for de ble pusset og lakkert i sommer. Men alle vinduene
vil bli malt som et eget prosjekt når hele hytta er oppusset, og det blir våren/sommeren 2012.


Noe grønt er alltid fint :-)

I den ene enden av kjøkkenbenken er det cøliakigjengen som regjerer :-)


...og der har vi fått en herlig sort retro brødboks!

Resten av gjengen har fått en hvit brødboks, akkurat lik den sorte. Den mangler litt 'finishing touch' enda, men det kommer :-) Åpningen inn mot stua blir malt samtidig med stua, til våren.


Bord og stoler er blå, men blir malt. Trolig sort høyglans. Oppå bordet kommer det muligens noe grønt, siden grønt er den fargen som er brukt forutenom hvitt, sort og trehvitt. Vi har grønt, hvitt og sort på forhenget under kjøkkenbenken åsså har vi grønne planter da. På veggen under hylla kommer det sannsynligvis et bilde av hytta. Dessuten kommer det ei fin matte i kjøkkenkroken etterhvert :-)


Noen gamle kjøkkenredskaper har fått plass på ei hylle over bordet. Fra venstre; smørform fra 1799, potetstapper og kaffekvern. Vi valgte å bruke ei hylle som pappa opprinnelig lagde til stua.


Slik så det ut før oppussingen. Preget av 80- og 90-tallet :-D


Og slik er det nå! Det ser ganske kritthvitt ut på bildene, men det er Hvit Narciss vi har brukt. Fin hvitfarge. Og med litt grønne detaljer blir dette veldig bra, tror vi :-)

Hva synes du?post signature