mandag 13. februar 2012

Japansk Lykt

Det finnes mange flotte planter som blomstrer på senhøsten. En av dem er Japansk Lykt (Physalis), som jeg er så heldig å ha i hagen min. Det hvite dere skimter i bakgrunnen, er snø. Bildet ble tatt i Oktober 2009. Jepp, vinteren kom tidlig det året :) Jeg har ikke vært så veldig begeistret for hverken gule, røde eller oransje blomster i hagen min, men jeg må si at når alle de rosa, lilla, blå og hvite sommerblomstene har takket for seg, og høstmørket nærmer seg, ser jeg faktisk fram til at denne dekorative og morsomme oransje planten skal gjøre sitt inntog. Og oransje passer jo fantastisk godt i hagen når naturen skaper så mange flotte høstfarger rundt omkring, ikke sant?  :)


Dette er mitt bidrag til Moseplassens konkurranse X-Faktor - Blomsterutgaven, farge ORANSJE.

Har du lyst til å delta, eller se de mange flotte bidragene? Det har vært flere farger allerede, og du har ennå sjansen til å delta i kategorien 'oransje' og 'andre'. Klikk bare på bildet under, og du kommer direkte til konkurransen :))


Og siden jeg har enda en japansk lykt i hagen, dog av en helt annen sort - kan jeg jo vise fram den også ;))


Ha en strålende Mandag!! :)))


post signature

søndag 12. februar 2012

Vårlig morsdag

Skal ikke påberope meg vår i Trondheim, nei så langt ifra ;) Ser ut gjennom vinduet, og ser ikke annet en snøhauger. Men jeg ser såvidt ei herlig sol som prøver å bryte seg fram, og det flotte lyset blir jeg så inspirert av!! :)) Men inne er det vel lov til å lage litt vår vel? Jeg fikk sånn lyst på litt lyse, duse farger og litt natur igjen jeg, så fram med de gode, gamle grønne og turkise vasene mine, og denne grønne 'planten' - skal vi kalle den det, ble dratt inn fra trappa, hvor den har stått hele vinteren. Fremdeles grønn, gitt, ikke værst ;)


I morrest dro hollenderen tidlig på jobb, men jentene kom jammen og overrasket mammaen sin med både pakker og frokost på senga helt alene *rørt*. De er bare 7 og 5.. :)) De hadde til og med tenkt på vitaminbjørner på frokostbrettet. 'Ja, for du må jo hold dæ frisk, mamma, for vi e jo så gla' i dæ'... :)))


Selma hadde kjøpt en lilla kaffekopp som 'kaffen helt sikkert smake ber av, mamma!' :)) Sanne hadde kjøpt et hvitt sausnebb, som passet veldig bra, siden vi manglet akkurat det. 'Åkkei, kanskje med litt hjælp av pappa da' :))Åsså fikk jeg en hel bærepose full av tegninger, gitt, og til og med en selvlaget tryllestav, som blir perfekt når jeg skal i gang med å trylle bort rot og hybelkaniner og sånn :-DEr det mulig å være så heldig?? Vi har de skjønneste jentene!!! :))
Ønsker alle mammaer en fantastisk fin morsdag! :)


post signature

Praktfulle petunia!

Rett utenfor kjøkkenvinduet har jeg et lunt sted hvor det henger en krok sånn lagom plassert, perfekt for en plante. Hvert år før 17. Mai kjøper min mor 3 hengeplanter; en til min søster, en til meg, og en til seg selv. Vi velger oss en, og sist vår var det denne lille petuniaen jeg valgte. Jeg er nøye med vanning og plukking av visne blomster, så planten blomstret frodig gjennom hele sommeren. Den hang rett ved min favorittplass i hagen, så jeg har 'nærkontakt' med både planten og humlene som trives så godt der :)Tenkte det kunne passe godt på morsdag å la denne planten, som jeg fikk av min mor, være mitt bidrag i Moseplassen sin konkurranse; X-Faktor - Blomsterutgaven 2012. Dagens farge er LILLA.

Vil du bli med? Klikk deg inn på bildet under, og du kommer direkte til konkurransen ;))Ønsker alle mammaer der ute en fin-fin morsdag! :))

 

post signature