fredag 15. april 2011

Fra gammel til ny hageDenne uka har jeg endelig fått kostet inngangspartiet, fjernet gammelt gruff rundt buskene og fått på plass hagemøblene. Yihaa! :-) De siste par dagene har det faktisk vært sol og jeg har kunnet sitte ute og nyte den lille hageflekken min, som etterhvert skal bli grønn og frodig. Ser noen centimeter av gressløken, og Riddersporen har stukket hodet fram, i likhet med Primulaen. Det begynner å komme grønne skudd på hekken min og det varmer virkelig et amatørgartnerhjerte :-)
Jeg fant fram noen bilder fra hagen som ble tatt for to år siden, da den nylig var 'anlagt' (kan man si det om en miniatyrhage som min?)


Grunnen til at hagen ble endret, var at borettslaget skulle rehabiliteres, og derfor måtte jeg fjerne min superflotte og veletablerte Rhodondendron som jeg var så glad i. Den var perfekt å sitte og gjemme seg bak, når man ønsket en rolig stund med kaffe og kryssord.

Disse to bildene er fra før rehabiliteringen, men den japanske lykten har samme plassering i dag


Men siden jeg måtte begynne å tenke på nytt, kunne jeg jo likegodt tegne hele hagen og gjøre den slik jeg ønsket? :-) Så jeg satte meg ned i hagen og begynte å tegne. Bestemte meg for at jeg ville ha gress i midten, med planter rundt. Frodig må det være i min hage :-) Men ville også ha med vannelementet og litt stein. Vannet kom i form av et fuglebad, noe som skulle vise seg å bli kjempepopulært blant de små fjærkledde! De satte seg på gjerdet i hopetall og ventet på 'klar bane'. Så hoppet de uti og badet seg og drakk. Et herlig syn! :-)


Buddhaen hadde jeg allerede i hagen, så han fikk lov til å bli med videre. Synes det inngir ro å se på statuen, men det har nok mest å gjøre med hva jeg forbinder Buddhismen med.Etterhvert begynte hagen å ta form. Noe var tatt vare på fra den gamle hagen, noe var kjøpt nytt og noe var avleggere fra snille naboer, hostaen bl.a. Jeg elsker dens frodighet! Ja, åsså *kremt* er noe 'blitt med i bagasjen' til svigermor fra treskolandet. Er det lov å ta med planter i bagasjen?...*fnis* Hun forbarmet seg over meg da jeg klaget over dårlig utvalg i Norge i forhold til treskolandet. Men så er det ikke alt som er beregnet på det norske klimaet heller da. Noen vintergrønne tålte ikke vinteren, pussig nok. 'Vintergrønn' i treskolandet er nok noe annet enn 'vintergrønn' her. Men buksbomen har overlevd to vintre, så jeg må ha gjort noe riktig :-D *fornøyd* 
I Juni for to år siden så hagen slik ut;
Bildene er tatt fra balkongen vår. Den blir neste prosjekt. Det manglet fremdeles noe på høyre side av gresset, og jeg kunne knapt vente til buskene ble så høye at jeg kunne gjemme meg bak dem :-D Nå  er den imidlertid enda frodigere, med tett beplantning, som jeg liker. Jeg har prøvd å ta hensyn til at det hele tiden skal være noe interressant å se på, bl.a. så blir hekken som vi IKKE ser øverst på bildet rød om høsten. Det blir også en av de andre buskene.Noe er vintergrønt og staudene kommer til forskjellige tidspunkt. Primula først, åsså har jeg Ridderspore og Japansk Lykt (blomsten altså). Den blomstret fremdeles da snøen kom i Oktober fjor.Noen busker blomstrer, andre ikke. Åsså liker jeg kontraster i bladverk. Og alt er plantet ut ifra at jeg skal kunne ha litt privatliv når jeg sitter i hagen, uten at det ser ugjestfritt og rart ut utenfra. Det må være pent å se på fra alle kanter.Hortensia er den vakreste plante jeg vet om! Jeg hadde den i en krukke til å begynne med, men i fjor ble den plantet ut litt lengre ut i hagen. Den mistet sin vakre blåfarge, og det har sikkert med sterk sol og lite sur jord å gjøre? Jeg kaster kaffegrut innunder den i ny og ne - aner ikke om det hjelper, men fikk det tipset av noen. Men i år skal jeg flytte den litt nærmere gjerdet, så den ikke får så skarp sol absolutt hele dagen. 
Hosta, kulethuija og hengeselje.


Hvert år får jeg en ampel-plante av min mor for å ha ved inngangspartiet. I fjor var det en petunia. Jeg prøve å passe på å plukke bort visne blomster ofte og vanne mye. Da blir det frodigheten selv i ampelen.
Ellers gjenstår det noe høyt og klatrende ved gjerdet mot naboen. Man kan ha verdens flotteste naboer, men greit å ha noe der når man bor så tett. Forslag mottas med takk :-)Hagen min har selvsagt også uinviterte gjester. Vel, denne løvetanna er ikke fra hageflekken foran huset, men fra bakhagen. Den har blitt noe neglisjert de siste to årene. Vi er jo aldri bak der. Jeg har plantet hekk og noen busker der, men det er lite sol og det står et digert, men vakkert, lønnetre rett utenfor, som har røtter som strekker seg langt innover hagen vår. Nesten håpløst å få gravd et sted der røttene ikke er, men har ikke gitt opp håpet enda. Må sjekke ut hvilke busker og planter som tåler mye skygge.


Åsså har vi ei og anna marihøne på besøk. Er det sånn at de ER bra for hagen, eller er de IKKE bra? uansett, jeg pleier som regel å ønske meg noe når jeg finner en marihøne. man må bevare barnet i seg så lenge man kan :-)


Så sitter jeg der da, under parasollen, med beina slengt opp på en stol og et interiør- eller hageblad for hånden. Ja, er man kreativ så MÅ man få utløp for det på ett eller annet vis, hvis ikke blir man ulykkelig, det er nå min personlige mening. Og skal man bare slappe av, og ikke være kreativ, så duger det helt fint med en god bok.


Hagen min er for meg rekreasjon på høyeste plan. Jeg elsker den bittelille hagen min! :-)  I et senere innlegg kommer det bilder fra sitteplassen også. Må vente til vi har fått litt sommerflotte farger på bordet og en ny parasoll. Vurderer noe fargesprakende, men fornuften seirer nok. Liker det best når hagemøblene og sånt står litt i stil med husets fasade :-)

Har du kommet igang i din hage?


post signature

torsdag 14. april 2011

Lodden påske med hylekoret

Først vil jeg si tusen takk til alle som har vært innom meg den siste tiden! Ser også at jeg har fått flere nye følgere - kjempekoselig! :-) Siden sist har jeg også bestemt meg for at bloggen min blir awardfri. Har fått et par awarden, og setter veldig stor pris på dem! Det vil dere se av innleggene mine :-) Likevel tror jeg at jeg heretter følger de bloggerne som allerede kjører awardfritt, og jeg vil heller prøve å anbefale blogger jeg liker videre i egne innlegg eller der det passer seg sånn. For bloggerne på Nib fortjener masse ros! Mange flinke, kreative folk! :-)

Siden vi nærmer oss den store høytiden for kyllinger, har jeg funnet fram mine lodne, hjemmestrikkede varianter. Koselig å se dem igjen, etter ett års kyllingtørke.
Eggevarmerkyllinger - også kalt 'hylekoret' - som jeg strikket for et par år siden. De er pjuskete, og med hver sin farge på skjerfet. Ordentlige personligheter. Intet egg uten eggevarmer - ingen påske uten kyllinger :-)
Kula og Sveisen, hun til venstre, han til høyre.Hyllehøna og Lillebror, han med sjokkrosa drakt, for å trekke damer. Hun i sesongens sikre farge; lysegrønt. Skjerf med fjær fra Kula.Flere som har funnet fram kyllingene allerede? :-)


post signature

tirsdag 12. april 2011

Keep Calm i ny utgave

Med lydbok i bakgrunnen, og en cappuccino for hånden har jeg vært en liten inspirasjonsrunde på NotOnTheHighStreet. Der fant jeg blant annet disse kule tingene til hus og hage :-)


Jeg liker denne litt slitte utgaven av dette etterhvert så velkjente skiltet. Tøft! Det hadde passet både på stua mi og i gangen.


Herlig vintage vekkerklokke! Jeg liker litt svart i interiøret - det definerer liksom litt mer. Jeg må ha noe som er litt markant, og ikke bare duse farger - selv om det også er fint. Cluet er å finne en balanse.Jeg som er så glad i alt som har med reiser å gjøre, synes denne var fin-fin i kart-utgave :-)

Ha en fortsatt fin Tirsdag, og husk å stem på meg HER hvis du liker bloggen min. Tusen takk! :-)post signature

søndag 10. april 2011

Vi feirer!

I dag feirer vi min nevø, som kommer hjem fra ski-VM i Russland for funksjonshemmede, med hele tre sølvmedaljer i kofferten!! Gratulerer! :-)Etter en redusert treningssesong pga brukket arm, går han altså hen og tar tre andreplasser i VM! Dette må vi selvsagt feire, så jeg og jentene drar hjem til min søster i dag, med blomster og muffins i bagasjen :-D

At sølvvinneren selv ikke kommer hjem før i morra, legger ingen stor demper på stemningen. Det er plass til flere feiringer etterhvert :-)Jeg hadde tenkt å lage sølvfarget glasur på muffinsene, men de ble littegranne mørke, så da slengte jeg likegodt oppi enda mer lillafarge :-D Kopper fra Rice, kakaoboks fra Dixie.


Stafettlaget, som avsluttet VM med sølv bestod av; bak: Vegard Dahle, foran f.v; Trygve Toskedal Larsen og Nils Erik Ulseth.

Vegard og russerne, etter sprinten på Fredag.

Har hatt et par innlegg tidligere om Vegard og lagkameratene hans, dem kan du se HER og HER.


post signature