tirsdag 31. mai 2011

Hollandsk pålegg - i helt riktig farge!

Når vi får besøk fra treskolandet, så er det alltid mest spennende å se hvor mye pålegg besøket har med til oss :-D Og ikke et hvilket som helst pålegg, nei, det må være den ur-hollandske typen som heter 'hagelslag'. Det ser ut som kakestrøssel, men det er det ikke altså. Det er mye mykere enn kakestrøssel, og smaker 1000 ganger bedre :-)


En hollender drar aldri noe sted uten dette merkelige pålegget, enten det er på campingtur, til syden eller Langtvekkistan. Pålegget har til og med vært omtalt på TV-programmet 'Top Gear' (som denne familien er svoren tilhenger av). Pålegget finnes som strøssel, flak, kuler mm og i mange smaker; melkesjokolade, mørk sjokolade, hvit sjokolade, frukt, skogsbær, anis mm. Og selvsagt i mange forskjellige fristende farger :-)


Det helt nye på markedet er figuren Piet Piraat, med sine brune og turkise hagelslag, med innslag av små skattekister av hvit sjokolade. Jeg elsker selvsagt denne turkise varianten. Farger er som kjent viktig :-DDe finnes også i rosa og brun mix. Strøs på skiva som allerede har fått en deilig lag margarin/smør. Mmmm....nytelse! :-)Denne varianten er ny for oss, og heter K3-hagelslag. Kjempepopulært hos jentene her i heimen, for K3 (uttales 'Ka Dri') er et superhot jenteband fra Belgia/Nederland, som Sanne og Selma er utrolig begeistret for. Denne rosa varianten inneholder også små hjerter i hvit sjokolade. Disse to variantene inneholder dessverre gluten, så Sanne kan ikke spise dem..... men det kan mor, og hun storkoser seg *fnis* Flere andre typer finnes glutenfri, så det er forsåvidt nok å velge i.

Interessert i et morsomt og spennende alternativ til Nugatti? Se da HER for en av produsentene, og HER for en nettside hvor man kan bestille hagelslag og andre hollandske spesialiteter :-)

Eet smakelijk! :-)


post signature