lørdag 5. februar 2011

10 little birds are sitting on a train..

Først har jeg lyst til å takke alle dere som har besøkt og besøker bloggen min. Jeg setter umåtelig stor pris på det, og får masse inspirasjon og motivasjon til å blogge mer :-) Tusen, tusen takk!!! :-) Har dere tid til å legge igjen en liten kommentar går jeg nesten ut av mitt gode skinn - glad blir jeg da! :-D

Så hadde jeg tenkt å ta for meg noe annet jeg blir veldig glad over, nemlig fugler. Etter en liten runde på diverse favorittinspirasjonssider på nettet, fant jeg nemlig massevis av nydelige ting med fuglemotiv, og jeg digger det, det er så mye fint å finne! Se bare her:


Vase med påfuglmotiv, funnet via Just blue and green
'Nature's Garden' fra Dillards . Se det søte eggefatet og den skåla! Sukk.. (beklager knøttebilder, dere får finne fram lupene :-D)


 Pute fra Envelop, som jeg har vist før
 Kjempesøt knaggrekke fra Lune Hjem. Hadde vært fiiin på soverommet, for skjerf og sjal :-) 
Nok en nydelig tapet fra Eijffinger. Denne skulle man også gjerne hatt på soverommet, gitt!
Morsomt skap fra Layla Grayce, som minner meg om et skap jeg har selv, bare at det er blått og har fisker som motiv. Soverommet, kanskje? Går jo fugleværelset på slottet en høy gang snart..  :-D


Og med det kvitrer jeg en riktig god helg til alle! :-)


fredag 4. februar 2011

'Fargerikt hus fullt av ideer'


Jeg har vært interessert i farger og interiør lenge. Faktisk husker jeg ikke nøyaktig når det hele startet, men det jeg kan si er at alt fikk et lite puff de jeg oppdaget et bilag i ukebladet Hjemmet en gang for mange år siden, med overskriften; 'Fargerikt hus fullt av ideer'. (Tenk at jeg leste Hjemmet... tror det må ha vært hos min mor. Ikke noe galt sagt om Hjemmet altså, men nå er det bare interiørblader som gjelder her :-D)


Har tatt vare på dette bilaget, for å ha det som inspirasjon, men kan med hånden stødig på hjertet konstatere at smaken min har forandret seg någet siden den gangen. Men ikke helt og holdent. Jeg ville byttet ut endel ting med nytt og moderne, men beholdt en god del av det gamle og slitte. Da blir vel stilen litt mer eklektisk.


Jeg elsker for eksempel den frodige kroken med det gamle skrivebordet, og statuene. Den bohemaktige stua med sofagruppen plassert på skrå, de turkise veggene, alle vinduene, flygelet (den som hadde hatt plass til et flygel i stua! Sukk..), alle de gamle flaskene og koffertene.. skikkelig antropoligi-stil... åååå, det er så flott!


Det jeg IKKE likte den gangen og ikke liker nå heller er det stakkars døde dyret som ligger henslengt over en puff. Det ligger noen slike i dette huset, og det er imot alle mine prinsipper om dyrevelferd. Så på den måten burde jeg egentlig ikke promovere huset, men resten er så forbaska bra, at så lenge jeg er tydelig på at JEG ER I MOT PELSDYROPPDRETT, så burde det ikke være noen tvil om det. (Mer om det i DETTE innlegget.) 


Vi forflytter oss til badet! *dåååån* Dette badet ble faktisk målestokken da vi skulle pusse opp badet vårt hjemme i Nederland for mange år siden. Jeg malte tak og halve veggen på samme måte som dette badet, og så la vi hvite fliser på halve veggen og på gulvet. Satte inn mørk kirsebærfarget skjenk med glassfronter, og la hvite håndduker inni. Om jeg skal si det selv; det var vakkert! :-) Vi hadde superstort bad den gangen, og et kjempestort flott, støpt dusjhjørne. Der la jeg blå mosaikkfliser og malte hvitt. Lekkert!! Skal se om jeg finner noen bilder fra huset vårt.


Uterommet  har selvsagt også sin sjarm. Hvite, slitte kurvstoler, lett henslengte pledd, et glass vin på en liten balkong, frokost i skyggen av et gammelt pæretre...sukk!...


Lekent i kjøkkenhylla


Tenkte jeg skulle ta utfordringen fra bloggen Leken Hverdag og vise fram ett av de fargerike innslagene i huset vårt. For meg er det viktig å få inspirasjon fra farger og artige ting, det være seg puter, bilder eller annet. Åsså liker jeg spesielle kopper.


Jeg har et favorittverksted / galleri på Røros, nemlig Lysgaard keramikk (mer om Lysgaard i DETTE innslaget). De lager de aller mest fargerike og morsomme ting, blant annet disse koppene som nå fyller de vegghylla mi på kjøkkenet. Motivene er morsomme - får en til å tenke på fruktbarhet. Det hører med til historien at jeg kjøpte de to første koppene da vi prøvde å få Sanne; en kopp til hollenderen og en til meg :-) 


Kjøkkenet er vårt allrom, det er her vi tilbringer mest tid, så det er viktig for meg at det gjenspeiler en kreativ familie med små barn, og at vi alle kan trives her. Dessuten ligger lekerommet rett ved, så veien inn til herligheten er kort :-) Jeg er der inne rett som det er og henter småtteri til å pynte kjøkkenet med. Her har jeg hentet Sannes perlerier til å bruke som brikker under koppene. Enkelt, fargerikt og lekent!Og med det innslaget ønsker jeg alle en leken dag! :-)

tirsdag 1. februar 2011

Bloggdugnad for Stine Sofies Stiftelse

Det er nylig satt igang en flott bloggdugnad til støtte for Stine Sofies Stiftelse. Jeg ønsker å bidra med det jeg kan, og det er i første omgang å videreformidle dugnaden og det viktige arbeidet som gjøres av denne stiftelsen. Og det er flere som har engasjert seg for denne saken.
Les bare hva FruFly skriver, blant annet om den flotte, engasjerte familien på 5 som har startet auksjon til inntekt for Stine Sofies Stiftelse:

Sosiale medier har sosial samvittighet!

En herlig familie, de fem S`ene, har satt i gang noe som kan bli stort -og enda større med vår hjelp. 
 Familien har engasjert seg i Stine Sofies Stiftelse som ble etablert i Grimstad etter "Baneheiadrapene"
i Kristiansand 19.mai 2000 der to jenter, Lena 10 år og Stine Sofie 8 år ble brutalt voldtatt og drept.
Grunnleggerne av stiftelsen er mor til Stine Sofie, Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth.
Stiftelsen skal bekjempe voksnes vold og overgrep mot barn ved å forebygge og avdekke vold,
ivareta det voldsutsatte barnet og dets pårørende, og styrke deres rettsikkerhet.

Da er det noen som gjør noe med saken: 
de 5 S`ene, de arrangerer nemlig auksjon på Facebook fra 9. til 13.februar.
Hele familien er involvert og har en fantastisk entusiasme som det er umulig å bli smittet av!
  Alle inntektene går uavkortet til Stiftelsen, og det er her vi; du og jeg kommer inn i bildet!
For nå kan vi mobilisere og hjelpe til å gi auksjonen og Stiftelsen et løft med dugnad,
vise at bloggere har slagkraft og at vi kan utrette noe viktig!
1. Bli opplyst (se Stiftelsens hjemmeside)
2. Bli engasjert (se kampanjen For barnas beste)
3. Donere gjenstander til den store auksjonen på Facebook 
Kontakt initiativtakerne, de 5 S´ene på sssss.lilledesign@gmail.com
hvis du har lyst å donere gjenstander (selvlaget eller kjøpt) til auksjonen, 
eller meg på frufrufly@gmail.com med ideèr eller forlag til bidrag. 
4. Spre budskapet til media, venner, kjente og medbloggere! 
Flott hvis du skriver et eget innlegg i bloggen din om Stiftelsen, 
auksjonen og bloggdugnaden og legger det inn her.
 Tusen takk for alle bidrag!


Og med det oppfordrer jeg alle som leser dette til å gjøre det de kan for å bidra til at denne saken får størst mulig oppmerksomhet. Tusen takk! :-)

søndag 30. januar 2011

Etter vinter kommer vår!

Da har jeg vært på en liten inspirasjonssankerunde igjen, og denne gangen handler det om å gi næring til lengselen etter vår og lysere tider. Vinteren er ganske lang her nord, og jeg kjenner at jeg begynner å få lyst på lengre dager. Har ikke noe imot snø, så lenge det er skikkelig kaldt og 'årntli' vinter. Men i det siste har det vært ganske mildt og grått i Trøndelag, så da kan det likegodt bli vår. (Bare la meg nyte noen vinterferiedager på Savalen først. Der er det garantert kaldere ;-)) Men nå drømmer vi oss litt bort, dere! ;-)
... fortsett å drøm, og ha en fin Søndag! :-)


Bildene er funnet via WeheartIt.