fredag 3. desember 2010

Inspirasjon fra barnemunn

Min 6-årige datter kommer bort til meg, legger hendene på kinnene mine og sier med høy og tydelig stemme; 'Mamma, tænk at du vart født SÅNN!' Tænk at du fikk et SÅNT ansikt!' Jeg kjenner en blanding av skepsis og litt frykt gripe meg - hva er dette?... 'Ååå mamma, tænk at du vart født med et sånt VAKKERT ansikt!! *stjerner i øynene*'  Sukk... :-) :-)

Årets julekort

Da er faktisk de fleste av årets julekort sendt ut til familie, venner og slektninger - og vi skriver 3. desember. Ikke værst, gitt. Tenkte jeg skulle være tidlig ute for en gangs skyld. Det gjenstår noen få, og har jeg skikkelig flaks, er det akkurat de som kikker her inne, men skitt au! Det får stå din prøve :-) Ikke bare har jeg skrevet 40 konvolutter 'på privaten', men tenk - her har man også vært god kone og skrevet 40 konvolutter for sin mann - til hans forretningsforbindelser!:-) Sekretærgenet lar seg som vanlig ikke fortrenge...


Hollenderen brukte som argument at min håndskrift er penere enn hans (noe som forsåvidt stemmer), og trodde selvsagt jeg gikk fem på, men det skal som kjent litt mere til for en trønder :-D Den egentlige grunnen til at jeg gjorde det, var rett og slett god gammeldags tankegang (og noen vil si en smule bibelinspirert): 'gjør mot din neste som du vil at han skal gjøre mot deg'. Så det så :-)
(Åsså har vi selvsagt ikke dynget ned ungene med mel før vi tok bildet.)

onsdag 1. desember 2010

Jul på Månetoppen

Hurra, i kveld benker vi oss ned, vi 3 jentene i heimen for atter en gang å se rødnissene og blånissene i disputt om hvem som egentlig eier Månetoppen! 'Vi nisser, vi nisser i låver, fjøs og skjul - vi gleeeeder oss til juuuul!' Atter en gang skal det bli blåtime, kjelegris, Jentunge, Storm, rødt og blått og tjo og hei!! Far i huset her aner virkelig ikke hva han går glipp av! Tenk å dra på forretningsreise når han kan se Månetoppen sammen med oss! Vi jentene skal jammen koooose oss!!! :-) :-) Jeg rangerer nemlig Blåfjell/Månetoppen høyest av alle adventskalenderne på TV, som jeg kan huske.



Jul i Skomakergata med Jens Petrus var favoritt i mange år - spesielt poppis da jeg bodde utenlands (merkelig hvor mye mer norsk man blir i utlandet, du! Tøfflus, brunost, norske flagg...), men etterhvert hadde Jens Petrus utspilt sin rolle for mitt vedkommede. Jeg visste nøyaktig hvem som skulle ha det skoparet, når Tøfflus skulle snurre film, når Jon Blund vinket god natt, at frøken Anthi Juul var snurt og at baker Kringle drev rundt på torget og stresset seg opp over alle smultringene han måtte bake. Jeg lurer forresten på hvem det var som sponset all den brokkolien som Tøfflus gnagde i seg hver dag :-) Stemningen var upåklagelig julete, koselig og trivelig-gammeldags, men alt til sin tid. Nå er det Månetoppen og nisser, fjøs og skjul som teller! Å, jeg gleder meg sånn!! Er det lov å si det, selv om man er godt voksen?...  :-)



En knapp som sier BLING!

Jeg har strikket en julegave i år. Vel, jeg har egentlig strikket MANGE julegaver i år, men EN gave er litt annerledes. Jeg kan ikke si nøyaktig hva denne gaven er, for det kan jo tenkes at noen legger sammen to og to her inne :-D Men ihvertfall, jeg trengte en knapp til denne strikkagaven, og det skulle være en knapp som utstråler BLING! Jeg tar meg inn på den lokale garn/knapp/altmuligbutikken og spør etter en knapp som ser ut som en diamant eller noe sånt. 'Jeg skal nemlig ha det til en....', fortsetter jeg. 'Jaha, her har vi en fin knapp', sier den hyggelige damen bak disken, og viser meg en firkantet strass-knapp på ca. 2cm x 2cm med råhøy bling-faktor.



'Jeg, som egentlig har vel mye Vekt i horoskopet mitt, og derfor noen ganger kan ha litt problemer med å ta valg (.....), slår for en gangs skyld til og sier med fast og stødig stemme: 'Tar den jeg! Kjempefin!!', og smiler fornøyd til den hyggelige damen. Så er det dags for å betale. 'Det blir ett-hundrede-og-ni-kroner, takk', sier damen med hyggelig stemme. Lang pause. 'Hva?', sier jeg? Er den SÅ dyr??' 'Jaa, det står visst det, sier damen. Jeg, fremdeles i halv-sjokk, sier at jeg nok må få se på noen flere knapper. Damen er fremdeles like hyggelig, og viser meg et utvalg andre knapper, mye mindre, faktisk mikroskopiske, sammenlignet med min utvalgte knapp. 


Jeg finner en liten rund knapp som glitrer. Faktisk den eneste andre knappen med tilstrekkeling bling-faktor. Den koster femten kroner. Jeg tar den, sier jeg, og lurer vel egentlig mest på om knappen vil vises mellom alt det pjuskete garnet jeg har strikket med (Chilli-garn, for dere som har peiling). Det skal jo være en pynteknapp-den har ikke noen som helst praktisk funksjon en gang, åsså kanskje den ikke engang vil vises?! Haha, det skulle tatt seg ut! Gavemottakeren vil selvsagt stryke sine mye hender over det deilige garnet, men så kjenner hun plutselig noe hardt og ekkelt, nesten som en stein. 'Øh...det e' pynteknappen det, sjø' liksom... Får vel klippe bort litt pjusk akkurat der. Men seriøst, folkens, betaler noen OVER HUNDRE KRONER FOR EN KNAPP??? Jeg vet jo selvsagt svaret, for plastsylinderen med knappene var jo halvtom! Det betyr at de må ha solgt halvparten av dem. Nytt sjokk. Men på den andre siden - de kan jo ha kjøpt dem inn i 1952....  :-D  



tirsdag 30. november 2010

Adventslys

'Så tenner vi et lys i dag, vi tenner det for glede'. Men det var altså sist Søndag. Men da var ikke adventslysestaken min ferdig ennå. Eller, lysestake og lysestake fru Blom - en samling syltetøyglass i grunnen (pickels, nypesyltetøy, lett blåbærsyltetøy fra Nora og sylteagurker - man tager hva man haver), litt fingerheklet lilla garn, noen kongler fra i fjor, samt litt lilla sand og t-lys fra Nille. Anbefaler i grunnen ingen å forsøke å fingerhekle med garn som har ibygde svære nupper i seg. De har en lei tendens til å henge seg fast i seg selv...artig! Spesielt når man hekler på overtid, søndag ettermiddag, liksom, en smule for sent. Men altså, SÅ lite skal det til for å lage litt adventsstemning i vinduskarmen på kjøkkenet! :-)




Hadde kanskje vært like greit UTEN de konglene, når jeg tenker meg om...

mandag 29. november 2010

Årets julegavepapir i boks

Da er julegavepapiret for 2010 i boks!! Fortsetter tradisjonen med dekorert 'gråpapir' av den miljøvennlige sorten. Jeg skulle bare ønske at de som produserer miljøvennlig papir også kunne få til like vakkert papir som det 'vanlige' papiret. Nå var ikke dette her så værst da, men det er generelt sett dårlig utvalg blant 'gråpapir' til jul. Hallooo, dere som lager julepapir; Kan dere ansette noen superflinke designere som kan schvunge fram noe vakkert papir?? Da blir jeg så glaaaad :-)




Brødbakemaskina jeg vil ha!

Dette er Electrolux sin brødbakemaskin, og den har jeg peilet meg ut! :-) Etter at datteren min fikk diagnosen coeliaki, bestemte jeg meg kjapt for at denne familien trenger en brødbakemaskin.
Den svenske produktbeskrivelsen sier: EBM8000Fresh Bread Pâtissier - bakmaskin med 15 olika program varav 3 speciella kakprogram, 3 olika gräddningslägen, 3 olika vikter, brödform samt extra kakform, 12h fördröjd start, 680W. Silver.


Ja, svensk produktbeskrivelse fordi den viser seg nemlig å ikke være så enkel å få tak i i Norge. Kan vel straks tenkes jeg må på en harrytur til vår gode nabo i øst snart. Finax (se forrige innlegg) samarbeider nemlig med Electrolux, og brødmixene/oppskriftene deres er visstnok svært egnet til denne brødbakemaskina. Jadda, jadda, går sikkert fint an å bruke mixen deres i andre maskiner også, men denne var nå flott da! ;-) Dessuten sender de med et Finax oppskriftshefte når man kjøper dnene maskina. Hahaha, nå tror sikkert alle at jeg er lett å lure, men neida, her kommer vi til rosinen i pølsa; designet på denne maskina er tusen ganger finere enn de andre jeg har sett på. Så det så! 

søndag 28. november 2010

Lysbord

Bare dele dette bildet av et utrolig vakkert lysbord fra Trendprodukter. Er det ikke nydelig? Så utrolig stemningsfullt det må være å ha et slikt bord fylt av lys, enten det er hverdag, jul, advent eller påske! Det er rett og slett VAKKERT!