onsdag 11. desember 2013

Julestemning på kjøkkenet

Så ble det julestemning på kjøkkenet - og det i god tid før jul! Bestemte meg for å flytte skatollet fra den lyse veggen til tavleveggen, for å få mye finere kontraster. Og her skal det få lov til å bli stående, også etter jul.
Kjøkkenet er det rommet hvor jeg trives best i hele huset, og det blir nok ikke mindre tid tilbragt her nå :)
Jeg ble for sen til å få med bidraget mitt i NIB sin Desemberutfordring, JUL, JUL, STRÅLANDE JUL - men HER kan du se veldig mange fine, inspirerende julebilder, helt til å komme i stemning av :)

 
Veggen er malt med tavlemaling kjøpt på Biltema. Lyslenke fra Åhlens.
 

 

Snøkule fra Nille, div lysestaker fra Fretex og lysegrønn vase fra keramiker Per Lysgaard på Røros. Jeg liker virkelig hans stil. Kjøper alltid med noe derfra når jeg er på Røros.
 


Jeg tenner alltid masse lys i adventstida og jula. Man trenger egentlig ikke veldig mye julepynt, så lenge man har levende lys, ei lyslenke eller to, noen gode pledd, litt nøtter, marsipan og  clementiner. Da er jula reddet ;))

 
Flasken er en dusjgelflaske fra apoteket, strippet for etikett. Så enkelt! Pynt fra fjorårets Åhlenssortiment.Juletreet fikk jeg av Selma da hun gikk i barnehagen <3 *elsk* 

 

Det gamle skatollet fant jeg hos Fretex i fjor. Elsker sånne bruktfunn! Kjenner på meg at det snart blir en tur til Fretex igjen...:)
 
 Stemningslys i garderoben

Det er så deilig når ting begynner å komme på plass etter en intensiv oppussingsperiode. På senhøsten her har vi pusset opp soverommet vårt. Garderoberommet ligger rett ved siden av, så begge rommene ble pusset opp som en enhet, siden det er en åpen dørløsning mellom rommene.


 
 
Nå har hollenderens elskede lampe endelig kommet på veggen i garderoben - en lampe han kjøpte i en designforretning i Nederland for mange, mange år siden. Den har fått sin plass ved siden av det antikke speilet han også har kjøpt der nede. Lampen, som er i messing med en skjerm laget av en slags grå hard netting, fungerer som stemningslys om kveldene, siden vi ser i retning lampe og speil når vi ligger i senga og leser. Veldig koselig :)
 

 
Malingen vi har brukt på veggene er Jotun's Lady Supreme Finish 10429 Diskret (matt). 
 
Flere bilder fra soverom og garderobe kommer. Fin Onsdag til deg! ;)
 
 
 

søndag 8. desember 2013

Litt rosa

Jeg fikk noen aldeles nydelige roser av min mor til bursdagen min for ca. en og en halv uke siden, og de står faktisk enda på benken til full nytelse hver eneste dag. Utrolig fine! Man vet jo liksom aldri med roser - er man uheldig, henger de med hodet allerede neste dag, og er man heldig - ja da står de og er like fine etter 10 dager. Sånn som mine :)