lørdag 29. januar 2011

Tapetdrømmer..

Da har jeg kommet over noen fine ting igjen, som fortjener litt omtale på bloggen :-) Se bare disse superfine tapetene fra Retrovilla!


Det er til og med en viss fare for å få sansen for ROSA når man ser sånt som dette. Kunne godt hatt en av disse på veggen bak senga vår, for eksempel den første her. Hollenderen ville blitt henrykt! Det er jo et snev av ORANSJE i den.


Er ikke mer enn 2-3 år siden vi tapetserte den veggen bak senga, men på den tiden har vel mange interiørinterresserte rukket å tapetsere om 4-5 ganger allerede :-D Sier jeg ikke noe på, med det utvalget flotte tapeter som florerer på markedet nå.


Det som overrasker meg selv med dette innlegget, er at jeg har gitt noe som er rosa plass først, før noe som er turkist!! Ikke til å tro..


Men denne tapeten her (altså denne over) er makalaus, for å si det på godt norsk! Retro slæsj marrakesh slæsj Turidfarger. Kort sagt; perfekt! :-)


Og siden vi var inne på hollendere her, så må jeg selvsagt ta med noen flotte fra mitt andre hjemland også. Disse er resultatet av samarbeidet mellom evigfantastiske Pip Studio  i Amsterdam og Eijffinger, som har en egen evne til å stadig komme med tapeter som fanger min interresse :-D 
Ifølge ekspertene på Gave- og Interiørmessen er det 4 sterke interiørtrender som kommer til våren; Paradise, Sea, Sun, og Clouds. Disse to tapetene er ikke nye, men bildene sklir jo rett inn i den nye 'paradise'-trenden ;-)torsdag 27. januar 2011

Gi oss i dag vårt daglige putetrekk - del III

I dag har det IKKE kommet putetrekk i posten til meg (ref til innleggene de siste dagene), men likefullt skal det bli puteprat hos Turid uten Tresko i dag også. Puter opp og puter i mente. Jeg har visst fått helt dilla. Finnes det en sykdom som heter kronisk putesyndrom? Eller kan man ha puteabstinens dersom man ikke får sett på nye puter en dag? :-D Hihi, SÅ ille er det vel ikke, men her kommer et billedras, og det er BARE puter, folkens! Alle kan fås kjøpt HER. Advarsel; gå kun inn på linken dersom du har et par timer til overs. Avhengighetsskapende :-)

Denne puta her synes jeg er kjempefin! Litt drabantby i de rette fargene. Jepp, den ville gjort seg i sofaen min!
Blomster må man ha. Ikke nødvendigvis på putetrekket, men det kan jo ikke skade. Synes den første her er kjempesøt, selv om de to siste i grunnen hadde passet bedre i sofaene mine. Kanskje jeg skal drite i hva som 'passer', og bare lage litt mish-mash? (Jeg tror det er hollandsk for 'blanding') Driste meg til deg, liksom? Ohhh, skummelt... :-D Men det passer jo hvis JEG synes det passer? For det er jo det som teller, ikke sant? Vi bryr oss ikke om hva andre mener om putene våre, gjør vi vel? Selv ikke ektemenn som legger dem i en haug på gulvet når de skal sette seg i sofaen ;-) Så har vi litt natur. Vi er vel ikke helt ferdig med hjortehoder heller ennå? Disse nederste var nå litt Rice-preget da ;-)


Ugler og fugler. (Hvordan uttaler de det på dansk, mon tro?) Uglene har fulgt oss en stund nå, men de får være med litt til. Fugler er så søte, så de går ihvertfall jeg aldri lei av. Bare av de store som sitter på gjerdet mitt og driter i min hage. De må ha en magnet i baken, tror jeg. Og motpolen ligger i hagen min (frustrasjonsinnlegg om det HER). Og det er sagt på NIB at skyer er de nye uglene, og denne er søøøt :-)


Den sopp-puta hadde passet hos flere damer i interiørbloggeland, tror jeg :-D
Åsså ei pute for særingene, sånne som meg :-D Hvem stiller med skrivemaskindesign på puta si, liksom??.. Jo, det kunne Turid fint ha gjort. Ihvertfall når den er turkis.
Da skal jeg prøve å ta en putepause (ikke puStepause). Jeg sa prøve. Lover ingenting :-D Kos dere! :-)

onsdag 26. januar 2011

Gi oss i dag vårt daglige putetrekk - del II


Da jeg i går skrev del I i denne serien som heter 'Gi oss i dag vårt daglige putetrekk', så ante jeg virkelig ikke hvor passende den tittelen skulle bli. Ikke ante jeg at det skulle bli en serie heller. Inntil i dag, da det kom enda en pakke i posten, og jepp - nytt putetrekk!! :-D Dette er fra den belgiske nettbutikken Envelop, hvor 'vanlige' folk som du og jeg kan designe vårt eget mønster. Jeg har IKKE designet dette selv, det har derimot en dame som kaller seg paper-sparrow gjort.


Jeg kom over det fordi det passet som utrolig godt sammen med en kommode jeg har hjemme. DEN har jeg laget selv da. Nå er det ingen garanti for at dette putetrekket skal være noe sted i nærheten av kommoden en gang da, men... :-D  Jeg hadde et innlegg om putetrekket og kommoden for ikke så lenge siden, og det finner du HER :-)  (Den andre puta på bildet er sydd av yours truly, av stoff fra Stoff og Stil).


Så da er trekket fylt, og 2 sjøfarende pandaer er på plass i den lyse sofaen min. Litt barnlighet må man virkelig ha - både i sofaen og i hverdagen! Det gjenstår å se hva hollenderen sier når han får se enda 2 nye puter i sofaen. De havner jo som regel på gulvet alle sammen idet han tar plass der. Jeg synes i grunnen han kunne ta hensyn og slanke seg litt, slik at det blir plass til enda flere puter :-D

Ha en riktig så fin dag!  :-)

tirsdag 25. januar 2011

Gi oss i dag vårt daglige putetrekk!

I dag kom putetrekket jeg hadde bestilt av Linda fra Plonka!! Jippi!!! :-) Men tror dere jeg husket det da pakken kom? Med min teflonhjerne per i dag, så kunne det faktisk vært litt av hvert, men det var tydeligvis noe jeg hadde bestilt helt frivillig. Var kjempespent da jeg åpnet pakken. Avsendernavnet kunne jeg heller ikke huske. Jeg husker heldigvis mitt eget. Så kom det noe blått-turkist til syne. Ja, da demret det. Og det duftet deilig lavendel av putetrekket. Mmmm... Etter en kjapp kassering av en annen pute, som kun hadde hatt funksjon som sofafyll i en svært begrenset periode, kom Plonka-puta på plass. Det gjorde seg virkelig, for den sofaen var alltid så mye tammere enn den andre, men nå har den ihvertfall fått en fargeklatt til! :-) Er så fornøyd, den er kjempefin! :-) Lindas butikk på Epla finner du HER.


Putetrekket ga meg liksom et lite energikick (tror jeg skal begynne å kjøpe putetrekk istedet for å trene). Det trengte jeg, for det er nok som skjer her hjemme for tida. Husker ikke om jeg har nevnt det tidligere, men hollenderen er altså bortreist i en uke, i forbindelse med Gave- & Interiørmessen på Lillestrøm. Heldiggrisen!!! Fikk tilbud om å bli med sørover noen dager, men valgte å spare på energien og heller utsette til neste mulighet byr seg. Så ikke for meg at trasking rundt omkring alene en hel dag (rettelse; TO hele dager) ville være noen gunstig ide, i tillegg til reisen. Så nå er det 8 dager alene med barna istedet. Hadde de ikke vært på skole og barnehage på dagtid så ville nok ikke DET vært noe sjakktrekk heller da.. I mitt tilfelle betyr situasjonen at jeg må utporsjonere energien i riktige doser, og bruke de stundene jeg kan til avslapning, littegranne bevegelse og små gjøremål i heimen. Men så går det ikke alltid som man planlegger. I går var storesøster syk, mens lillesøster overnattet hos bestemor. Råflaks at det falt på samme dag, gitt..


Storesøster har cøliaki, og er på konstant glutenfri diett. Nå har vi i tillegg fått beskjed om å kjøre laktosefritt igjen inntil videre, åsså er hun for sikkerhets skyld i tannfellingen og har litt vondt i munnen, så her må man virkelig vri hjernen for å finne på mat hun kan spise. Enda godt man er litt kreativ ;-D Åsså er jeg så glad for supre Grete, som jobber på skolens kantine. Det burde blitt skrevet en bok om Grete. Den skulle hett; 'Grete, et Unikum'. Eller som vi sier på hollandsk; Grete van Unnik :-D Har skrevet et helt innlegg om Grete tidligere jeg, og det finner du HER. Vel, da tanna falt ut etter leggetid i går kveld var det på det rene at to ting måtte skje. 1: pappa måtte ringes for å få høre nyheten. 2: tannfeen måtte komme i løpet av natta. Det første gikk i boks. Men hadde 'tannfeen' småpenger til tannglasset? Neida. Så da måtte 'tannfeen' låne av hun som mistet tanna, og snike pengene tilbake etterpå. Dessuten er hun som mistet tanna våken leeenge om kveldene, og sov i tillegg på 'tannfeens' rom, så 'tannfeen' hadde store problemer med å bytte ut tanna med en penge uten at tannens eier merket det. Så da måtte 'tannfeen' sette alarmen på klokka midt på natta og håpe at tanneieren ikke våknet av det. Det gjorde hun heldigvis ikke.


Så det er mye som skjer for tiden. Nå skal det tas nye blodprøver av storesøster, så da blir det ringing hit og dit for å få planlagt dette, barnevakt til lillesøster, siden prøvene skal tas den dagen det er planleggingsdag -vil jo unngå å ta skolejenta ut av skolen mer enn nødvendig, åsså ringe sykehuset for ny samtale der. Tror jeg lagrer dem på et kortnummer, først som sist. Har laget en oversikt til skolen over hva som kan og ikke kan spises. Den oversikten skiftes forøvrig ut like ofte som noen skifter humør. All ære til Grete igjen! Hun har forresten også et kortnummer. At ikke hun blir totalt forvirret er meg et mysterium. Apropos forvirring, så var jeg i dag og tok synstest, for å få bestilt nye briller til meg selv. De gamle lå i et lite skap på badet. En dag gikk ikke døra helt igjen, så jeg dro til med all makt istedenfor å se hva som lå i veien. På den måten ble jeg endelig kvitt brillene jeg hadde hatt siden tidenes morgen, med riper og hakk og det som er. Takk for samværet!


Hos optikeren gikk alt greit, helt til han mumlet: 'så tar vi bare en trykktest med luft på øyet'. Hæh? Luft på øyet? Nei takk, tror ikke det. Det hørtes kjempeskummelt ut, så nå må jeg psyke meg opp til neste kontroll. Får øve meg med en øyedusj 10 ganger om dagen.. Men ærlig talt, går det ikke an å si det på en mer forklarende måte, åsså ikke kaste seg over apparatet før en stakkar har fått sjansen til å fordøye nyheten?? Har jo allerede besvær med fordøyelsen, og trenger ikke at OPTIKEREN bidrar til å gjøre det værre. Hrmf! Den trykktresten MÅ jeg visstnok ta, siden det er grønn stær i familien. Jadda, det er både hummer og kanari i denne familien. Var med lillesøster til øyelege for noen dager siden, fordi helsesøsteren mente hun muligens hadde litt nedsatt syn på det ene øyet. Men heldigvis var alt normalt der. EN lyte ungene (foreløpig) ikke har arvet. Hurra...


Lillesøster har nemlig også litt for høye verdier på cøliakitesten, men her ville de avvente noen måneder før de tar gastroskopi. Selv venter jeg på gastroskopi, for jeg HAR altså testet positivt på den prøven, og har ringt og mast litt for å få fortgang i det hele, fordi jeg har vært så slapp og blek i lang tid.. Ja, så da ville legen ha meg inn til nye blodprøver, så det ordnet jeg i går. Ja, åsså en hel del andre ting, som håndballtrening og kamper med storesøster, barnevakt for lillesøster de kveldene.. Puh!....ikke rart man trenger et putetrekk innimellom. Begynner i tillegg å vurdere en svipptur til Lillestrøm.

søndag 23. januar 2011

Søndagsinspirasjon fra Søta Bror

Via den flotte bloggen Nästet, som tipset om det, ble det besøk hos Mimmi Staaf i dag. Skal si det var verdt besøket!! :-) Massevis av kul redesign - se bare her!

Og med de fargeklattene ønsker jeg dere en fortsatt fin Søndag! :-)