onsdag 15. januar 2014

Fotovær og stueplaner


I dag har sola vært framme i flere timer, faktisk, og det er så deilig å tenke på at lyset er på vei tilbake til oss. Det er ingen tvil om at man blir mer inspirert til å ta bilder, rydde (fortrinnsvis i motsatt rekkefølge ;)), ordne, og sist men ikke minst, vaske og støvsuge.
 
 


 

Når sola står lavt på himmelen, og sender sine stråler inn gjennom kjøkkenvinuet mitt, er det dessverre utrolig hvor godt man ser støv og skitt. Kanskje like greit, så man får satt seg selv i gir? Vinduene er i hvert fall vasket på innsida nå, og jeg har tatt en støvtørkerunde. Koser meg nå med et aldri så lite mellommåltid :)


 
                               
Jeg har til og med rukket en Ikearunde med en venninne i dag, og det resulterte sporenstreks i en telefon til hollenderen, med oppfordring til å endelig få tak i ny sofa og godstol - noe som har vært etterlengtet og nødvendig ganske lenge.

 
Her sitter vi med ei stue fylt opp av en toseter og 3 forskjellige stoler, og ingen av dem sitter godt. Fine ja, men praktisk? Etter 5 måneder med ryggvondt, er det kanskje å tide å prioritere sittekomfort istedenfor design? Bare kaste inn håndkleet liksom, og innse at det tar litt for lang tid før den designstolen kommer inn i vårt hus. Vi trenger en godstol NÅ. Og en sofa som er lang nok til at man kan ligge på den. Eller i hvert fall få plass til 3 rumper pluss en hamster :)

 
Og siden hollenderen har gått med på en tur til Ikea allerede i ettermiddag, er det jo håp om at det blir en snarlig endring i treskoheimen. Kanskje jeg endelig kan få blogga litt fra stua igjen også? ;)
 
 


mandag 13. januar 2014

Vera Mus på plass i hylla

Mye kjøkkenblogging her nå, men det er nå stort sett der jeg befinner meg om dagen :) Eldstejenta vår spurte etter kokeboka si her forleden, og da kom jeg til å tenke på at jeg faktisk ikke har noen av kokebøkene mine framme. Er det noe rart man blir litt kjedelig i matveien?


Dermed var det bare å omorganisere litt igjen. Fram med noen av bøkene, og Sannes hollandske kokebok fikk hedersplassen på hylla. Får vel ut og kjøpe den boka minstejenta har ønsket seg; 'Kokebok for Kule Jenter'.

 
 Men det hjelper ikke å kun ha bøkene framme - man må bruke dem også. Men sjansen for det er vel en smule større når man faktisk husker at man har dem! :)