lørdag 19. februar 2011

Pikekyss og cappuccino - det er helg!


Er vel lov til å kose seg litt ekstra på en lørdag? :-) Var på bytur med mann og barn i dag, og vi kjøpte med oss deilige pikekyss hjem! Mmmm...  Sammen med en cappuccino fra min uerstattelige Nespresso, smakte de alldeles fortreffelig!


De gamle fruktfatene har jeg arvet av min mormor. Er kjempeglad i dem! Har 6 stykker, som alle har forskjellige motiver.
I tillegg er jeg så fornøyd fordi jeg gjorde et varp på loppisen på frivillighetssentralen vår i dag; kjøpte flotte, nesten ubrukte barneklær - en hel bærepose, til en femtilapp! Var mange fine bukser og gensere der altså! Åsså fikk jeg med to små vaser på kjøpet, til vasesamlingen min :-D Synes det er fint å støtte dem - de gjør så utrolig mye bra for folk, og når brukte ting er såpass bra ser jeg ingen grunn til å absolutt kjøpe nytt hele tiden. Me like gjenbruk - in many ways! ;-)

Ha en riktig god helg! :-)

fredag 18. februar 2011

Let's go british!

Det fins et uttrykk som heter 'go dutch' = gjøre det på den hollandske måten. Man bruker uttrykket når det er snakk om å spleise. Jeg vet hvordan det uttrykket har blitt til. Hollendere er flotte mennesker, men de er noget ...øh...skal vi si 'måteholdne'. Det er ihvertfall det uttrykket de liker å bruke om seg selv. Ingen sløsing der i gården nei. Vi andre ville kanskje kalt det å være en bitteliten tanke gnien? Hihi... jeg kan si dette fordi jeg har bodd i treskolandet i 6 år :-D

Nå har jeg bestemt meg for å 'go british' :-) Har nemlig fått litt sansen for Union Jack den siste tiden, og i motsetning til å være måteholden, kommer jeg ikke til å holde tilbake noe her. Dette er ting jeg har funnet hos Windhorse, som baserer all sin business på etisk handel. Helt i Turid's ånd, med andre ord. Og vi starter med Union Jack, og fortsetter med litt annet.  Let's go british! :-)
Disse glamveskene har i mitt hode høy retrofaktor. Jeg tenker med en gang 60-tall når jeg ser disse veskene. Kanskje fordi det er 'mitt' tiår? :-DOg finnes det noe mer britisk enn en tea-pot? Bare bilde av kongefamilien som mangler på denne her, hihi..

Med en tea-pot hører det selvsagt et krus.

Herlig sparebøsse, i form av en knallrød, britisk postkasse! Fin gave til noen som skal reise til England, så kan de spare lommepenger på denne :-)

Et kjempefint uglekrus! Ikke 'typisk' britisk, men likefullt...britisk. Og nydelige farger!  ;-)


Denne tror jeg at jeg skal bestille og henge ved inngangsdøra mi. Ikke at jeg plages nevneverdig med uhøflige folk innafor dørstokken min, men dette kan jo funke på ektemenn også? Haha, komme hjem fra jobb til premenstruell kone og se dette skiltet her - det burde være klar tale :-D

Morsom robot-sparebøsse. Kul til gutterommet!

Åsså denne ligaen her. Badeendenes Star Wars og Pirates of the Caribbean! De ser faktisk litt skumle ut der de står sånn sammen. Nesten så man blir litt intimidert.

Flere kule ting på websiden til Windhorse Trading. (Det er Il Mondo som har agenturet på Windhorse i Skandinavia).

onsdag 16. februar 2011

Vinn flotte tapeter fra Piet Hein Eek!

Hos Desiree, som har den flotte bloggen Vosges Paris, kan du nå vinne tapet som ser ut som gammelt trevirke! Elsker disse tapetene fra Nederlandske Piet Hein Eek, og kunne gjerne tenkt meg en eller flere her hjemme!  Klikk dere inn og bli med på konkurransen da vel! :-) (Trekning 5. Mars)

søndag 13. februar 2011

Lilla cupcakes og mammagaver!

Gratulerer med morsdagen, kjære mamma, og alle andre mødre! Håper dere får en fin dag! :-) Her startet vi dagen med jeg ble vekket av jentene som serverte cappuccino og cupcakes, godt hjulpet av pappaen. Vi har ikke pleid å kjøpe gaver på morsdager og farsdager her i heimen. Ihvertfall ikke kostbare gaver. Det er noe vi er blitt enige om ikke er nødvendig. Vi setter mest pris på samværet og alle flotte tegninger, selvlagede kort, gode ord og kjærtegn som vi overøses med fra jentene våre, både på hverdager og andre dager. 
Men jeg fikk faktisk pakke :-) En lilla pakke, bestående av blant annet diverse nydelige lys, t-lysholdere og servietter, og må berømme hollenderen for utsøkt smak! Jeg elsker sånne stemningspakker, for lys og servietter er stor forbruksvare her i heimen :-) I tillegg fikk jeg et nydelig selvlaget kort av storesøster med tegning av søte markblomster og et flott naturmaleri av lillesøster <3
Etter at vi hadde kost oss med muffins ble det litt barne-TV på jentene, mens pappa lærte mamma backgammon. Jeg vant 2 av 4 runder, ikke værst det da?
Nå skal vi straks spise en deilig frokost, og deretter går vi bort til skøytebanen. Kvalitetstid med familien - det er slik jeg ønsker å tilbringe morsdagen (derfor er mesteparten av dette innlegget ferdigskrevet tidligere ;-D)
Sola skinner fra blå himmel!  Herlig! Etterhvert kommer mammaen min for å spise lunch sammen med oss. Hun skal få en stor bukett tulipaner av meg, og en liten pakke. Det fortjener hun, som alltid stiller opp for oss!Kopper fra Nettpynt, brett fra Lille Engel, kurv fra Søstrene Grene, Storesøster hadde valgt ut cupcakeformer og farge til glasuren (Cacas). Glutenfritt snadder - veldig enkelt for oss da storesøster har cøliaki.

Ellers må jeg fortelle at jeg lenge har hatt lyst på et mammasmykke med jentenes navn inngravert, og siden morsdagen nærmet seg, ble det så jeg sparte det til denne anledningen. Jeg kom over DENNE nettsiden (via en annen blogger, husker dessverre ikke hvilken), og forelsket meg helt i et smykke jeg så. Jentene var informert om smykket og hadde pakket inn esken i dopapir og et strikk, hihi...søte er de.. :-)


Smykket mitt er helt likt det på bildet over, bare med mine kjære jenters navn inngravert og en litt annen type kjede.
Jeg elsker mammasmykket mitt! 


Ha en fortsatt fin morsdag, damer! :-)