lørdag 12. mars 2011

Inspirasjon: Hjemmebibliotek

Fortsetter på bibliotektemaet fra i går og har funnet fram masse bilder fra diverse hjemmebibliotek. Her er det bare å boltre seg i farger og stilarter, dog mest eklektisk preget stil, siden det er det jeg liker best selv. Tydeligvis mange måter å oppbevare bøker på, og som vanlig er det bare fantasien som stopper en, så her er det bare å suge til seg inspirasjon! :-)
fredag 11. mars 2011

Eklektisk inspirasjon: Gamle bibliotek

Drømmen min er et bibliotek hjemme, med bøker fra gulv til tak. Selvsagt i et annet hus enn det vi har nå :-D Her er det bare plass til bokhylle på en vegg.


Tenkte derfor jeg skulle vise litt inspirasjon fra offentlige bibliotek først, for å komme litt i 'stemning' :-)Jeg ville hatt en eklektisk stil, med blant annet en gammel godstol, et gammelt lite bord med nedfelt sjakkspill, antikke speil, stige, gamle globuser og reisekart, et stort gammelt spisebord (som lesebord) med noen moderne taklamper og spisestoler rundt, fargerike innslag i matter og pynt.Jeg vil anbefale alle som liker den eklektiske stilen med gamle innslag å besøke gamle bibliotek hvis man har muligheten.Det er 3 ting jeg alltid undersøker på forhånd dersom jeg skal besøke en by, og det er byens bibliotek, musea og botaniske hage. Alle disse tingene kan ofte være veldig interessante både med tanke på innhold og stil. Kommer tilbake med mer om botaniske hager senere :-)Bilde nr. 3 er forresten fra fra Trinity College in Cambridge, som har et nydelig bibliotek. Anbefales! Det er helt fantastisk å bare rusle rundt og snuse til deg atmosfæren (og lukten) fra et slikt gammelt bibliotek. Åsså kommer man over ekte skatter fra fortiden - originale Shakespeare osv. Vaktene på collegebibliotekene er veldig oppdaterte, og viser en stolt alle berømte verker og samlinger de måtte ha i sin besittelse, så det er bare å spørre (men husk å hviske :-D)Det siste bildet får meg til å tenke på filmen 'Jumanji' med Robin Williams. I morgen skal jeg vise massevis av bilder av hjemmebibliotek og ideer til disse, så bare kom innom igjen :-)
Bildene er funnet via weheartit.com


torsdag 10. mars 2011

Indisk i Stockholm - helt konge!


Fant en kjempeinspirerende hjemmereportasje i ett av mine favorittblader; svenske Drömhem & Trädgård. Reportasjen er fra hjemmet til Elina Lethimäki - en virkelig drøm av et hjem! Dere som liker indiske ting, farger, spesielt turkis, fantastiske stoffer og slitte møbler, dere MÅ bare se mer fra reportasjen HER :-)Elina driver også butikken TurQuoise i Stockholm, som du kan besøke websiden til HER. Gjett om den står på lista over steder å besøke i Stockholm!


onsdag 9. mars 2011

Blått til Lyst - Del 2: Reiseinspirasjon

Blått til lyst er denne gangen egentlig litt mer turkis :-D Fikk lyst til å dele noen bilder fra forskjellige verdenshjørner, nå som jeg sitter og tenker over hvor årets sommerferie skal finne sted.


Ikke sikkert vi reiser utenlands, men jeg kan ikke nekte for at det frister med en 'årntli'' tur i år. Tror neppe det blir byferie - det blir kjedelig for barna og ikke fullt så avslappende som det vi trenger. Men denne klokka var jo fin. Den henger sikkert ved sentralstasjonen i en amerikansk by. New York? Boston? Chicago? Amerika frister, absolutt..Jeg elsker fortauscafeer! Ble kjæreste med mannen min på en fortauscafe på Champs Elyse.. mer romantisk kan det vel ikke bli? Men de befinner seg stort sett også i byer, så det får bli en annen gang. Men jeg har ikke vært i Paris for siste gang.. :-)Vakre Venezia! Der har jeg vært, og det er sjelden jeg drar tilbake til et sted jeg allerede har sett - med unntak av hytta :-) Jeg elsker å oppleve nye steder, og selv om Venezia er utrolig vakker, kommer jeg neppe tilbake dit. Det måtte isåfall være helt utenom turistsesongen, slik at jeg fikk tråle gatene på glassblåserøya Murano helt alene ;-) Anbefaler forøvrig alle å holde seg unna byen i den travleste perioden om sommeren. Da er det nesten ikke framkommelig. Og de 'romantiske' gondolturene er kjempedyre..Hvor kan dette være? Jeg aner ikke, men blikkfang er det ihvertfall. Frankrike? Italia?Dette må være Indonesia, Malaysia eller Maldivene eller noe. Sistnevnte er et ønskereisemål, men det blir nok heller ikke i år. Skjønt man burde ikke vente for lenge. Maldivene forsvinner visstnok i havet i løpet av noen år. Malaysia kan jeg anbefale på det sterkeste. Fantastisk mat, utrolig vennlig befolkning, interessant kultur; en blanding av malaysisk, kinesisk og indisk. Og øya Tioman er en perle!Karibien derimot, vil nok bestå en stund til. Vi var på Aruba og besøkte venner i 1999, og jeg må si at Karibien frister til gjentakelse. Men da som en del av et cruise. Jeg ser for meg at en cruiseferie må være perfekt; både store og små har det man kan ønske seg av opplevelser ombord på skipet, og man får i tillegg oppleve å komme til nye steder nesten hver eneste dag, uten å måtte pakke inn og ut av bil hver dag ;-D Vi får se når barna blir litt større.Men så bor vi jo i et vakkert land da, og Norge har helt klart mye fint å by på. Jeg har reist endel i landet vårt, men det er fremdeles områder hvor jeg ikke har vært, som f.eks. sørvestlandet og Finnmark. Åsså må vi jo ta hensyn til dietten til de to av oss som har cøliaki. Hvor får man kjøpt et noenlunde utvalg av glutenfri mat? Bør vi dra til et sted hvor vi kan ta med oss alt selv? Hvilke restauranter serverer glutenfritt? Ta alt gjennom et reisebyrå og bestille spesialkost på forhånd? Det er endel å fundere på, men vi skal greie å få til et par gode alternativer som vi kan velge mellom. Uansett blir det ferie, og det skal bli utrolig godt å bare kose seg med familien i et par uker! :-)

Bilder funnet via weheartit.com

mandag 7. mars 2011

Blått til lyst - Del 1: Vaser

Første del i serien Blått til Lyst presenterer: Vaser!  Nå har jeg samlet på små vaser en stund, og tenkte derfor det kunne bli fint å gi dem et sted der de kunne stå sammen, sånn at effekten blir større.Bestemte meg for å sette dem på en liten lysegrønn kommode på stua. Normalt henger det blå bildet over bordet, men fant ut at jeg skulle leke meg litt, og satte et stort antikt speil bak. Speilet hadde hollenderen allerede kjøpt da jeg kom til treskolandet.Bordets former kom ikke skikkelig fram med speilet bak, men det ble jo noen annerledes bilder av vasene da :-)Den lysegrønne tynne keramikkvasen til venstre er fra Lysgaard på Røros. Det var den dyreste av dem. Resten er fra Fretex, loppemarked og Søstrene Grene, betalte henholdsvis 5, 5, 10, 15 og 25 kroner for dem :-)

Den blomstrete puta er fra Plonka. Setter inn et gammelt bilde jeg har vist før. Besøk Eplabutikken hennes HER.


En stund samlet jeg også på delfiner, men nå er det stort sett bare denne her i glass som er igjen. Men den skal få lov til å bli :-)

søndag 6. mars 2011

Lengsel mot vår og bedre tider

Så var jeg gressenke igjen. Hollenderen har dratt på forretningsreise, og det betyr at vi 3 damene må klare oss alene en ukes tid. Skole og barnehage vil gå sin gang, med diverse vinteraktiviteter av ymse slag. Formen er ikke på topp, og jeg kan ikke få sagt hvor jeg gleder meg til å komme igang med dietten min. I slutten av måneden skal jeg ta gastroskopi - det blir vendepunktet, håper jeg :-)


 Føler at jeg har vært så negativ og motløs den siste tiden, og har bestemt meg for å ta et skikkelig grep om situasjonen. Den fysiske formen kan jeg ikke gjøre stort med, annet enn å sørge for å få dekket mine behov, sette grenser for hva jeg kan være med på og ikke osv. Men humøret er det bare jeg selv som kan ta tak i. Så nå tar jeg en dag av gangen - ser ikke på kalenderen lenger enn til neste dag, bestemmer meg for at det jeg ikke klarer og ikke rekker, det klarer jeg meg uten. Det er ikke verdens undergang. Denne uka skal jeg kose meg med jentene på ettermiddagene, og slappe av alene mens de er på skole og barnehage. Været og temperaturen blir forhåpentligvis slik at jeg kan være litt ute i frisk luft. Tar med saueskinnet og capuccinoen ut, sammen med bok eller blad, og da kan jeg overleve ute i flere timer :-) Frisk luft gjør underverker. Klesvask, oppvask og matlaging kommer man ikke unna, men større krumspring enn det kommer jeg ikke til å gjøre her i heimen denne uka. Jeg har dog planlagt et boksirkel-treff en kveld, mens bestemor er barnevakt - de treffene er tross alt bare hver 6. uke, og hvis formen tillater det blir det en vanngym-time i løpet av uka. Alle andre ting må settes litt på vent. Du og du som jeg ser fram til vår og bedre tider! Men de kommer - det føler jeg på meg! :-)

Bildene er funnet via Weheartit.com.