onsdag 8. januar 2014

Blanke ark på kjøkkenet

Det er mange planer og forsetter man har sånn i starten av et nytt år. For 2 år siden var det å få et nytt kjøkken. I fjor var det å bo seg inn i det nye kjøkkenet, og i år blir det å få på de aller siste listene og få ferdig inngangspartiet.


 
Jepp, noen ting tar tid.. Spesielt de kjedelige tingene. Vi fant heller ut at vi skulle pusse opp soverom og garderobe vi, enn å ferdigstille kjøkkenet. Er lov å bli litt lei innimellom, men i år må det bli ferdig. Før vi starter på stua :)


 
Jeg føler jo at kjøkkenet vårt fremdeles er ganske nytt, men det kommer garantert endringer her likevel. Men de blir små. Ingenting dyrt, ingenting stort, bare små koseprosjekter.  Kanskje male noen stoler, litt ny pynt på greina, nytt stilleben på skatollet osv. Småting. Noe er allerede gjort, etter at jula forsvant ut døra.


 
Vi har et kjøkken fra Ikea. Vi valgte å lage arbeidsdelen av rommet ganske stor, mye større enn det vi hadde tidligere. Spisedelen er likevel mer enn stor nok den også. Grunnet stort vindu på kjøkkenet, som vender mot sør, har vi mye lys inn i rommet. Dette lyset ville jeg utnytte til fulle, så valgte derfor overskap i hvitt glass, glassmosaikkfliser på veggene, og hvite blanke benkeflater.


  
Absolutt alt av lys reflekteres videre inn i rommet, og på klare, lysere dager, er overskapene som speil som forlenger landskapet. 


Vindu til venstre, overskap til høyre


Med alle disse lyse, blanke flatene ble det viktig å få inn varme og lunhet også. Valget falt på litt grove eikefronter på underskap og helskap, og det ble en fin kontrast, synes vi. Kunne aldri hatt de samme frontene på overskapene, for med så mange skap helt opp til taket, ville man fått følelsen av å få kjøkkenet i trynet tvert man kommer inn døra. Nå har vi i stedet både et luftig og lunt kjøkken.


Jeg elsker fine og morsomme bokser, og bruker dem til alt mulig rart.
 
Kjøkkenbordet vårt har tidligere stått på hytta. Det er farmor og farfars gamle bord, som stod på prestegården, da de bodde der. Jeg husker at farmor oppbevarte flatbrød i skuffen, åsså luktet det spekepølse av bordet :) Kyrne på bildet over bordet lusker også rundt i området ved hytta. Fotograferte dem en dag de stod rett utenfor gjerdet og var så nyskjerrige.
 

Stoler, skatoll og potteskjuler på bordet fra Fretex. Lampe fra Bloomingville, duk fra Indiska og tidsskriftholder fra Åhlens.
 
Skatollet fant jeg på Fretex for et par år siden. Har heldigvis en Fretexbutikk like i nærheten, som har spesialisert seg på møbler, så der kan man gjøre noen funn. Skatollet er malt i samme grå farge som panelveggen; S1500-N Fjær.
Tavleveggen skaper en fin kontrast og dybde i rommet, synes jeg. Tenkte det ville bli artig for ungene med en tavlevegg, istedenfor en vanlig mørk vegg. Det som er hyppigst framme med krittet, er nok meg. Kjekt til alskens beskjeder, i en familie hvor de fleste er over snittet glemsk..


 
NIB har kalt årets første utfordring for 'Blanke ark på kjøkkenet', og dette er mitt bidrag. Flere flotte kjøkkenbilder finner du HER :)
 
 
 
 
 

søndag 5. januar 2014

Soveromsgløtt

Litt grumsete bilder pga dårlig lys på nordsida av huset i Januar, men soverommet begynner smått om senn å ta form. Vi mangler fremdeles hodegavl, to leselamper og et annet sengeteppe, men det kommer.

 
 

 
Fiskeskapet er fra India. Det kjøpte vi for mange år siden, mens vi fremdeles bodde i treskolandet. Det huser alle dvd'ene våre. 
 


 
Den blå puta er fra Au Maison, den sorte og hvite fra Indiska, og de andre fra Kid. Tapeten er fra Photowall.no. De har tapeter i fin kvalite, som er gode å legge. Alltid fraktfritt, og lim medfølger. 
 
 
 
Den store sølvfargede vasen er fra Ekra Gartneri utenfor Trondheim, og den lyseblå ramma kjøpte jeg brukt på et gårdsmarked i November. Det står oppå et skap som min pappa lagde da han var 13 år.
  
Skal få til bedre bilder fra soverommet når lyset kommer tilbake. Da regner jeg med at hodegavl og leselamper er på plass også :)
 
 
 post signature