torsdag 26. januar 2012

Vakre dører på Røros

Da jeg var på Røros i helgen, benyttet jeg anledningen til å fotografere noen av de flotte dørene man finner på de gamle husene der. Utrolig hva en dør kan ha å si for huset. En fin og passende dør bidrar i høyeste grad til å ønske velkommen, og siden Røros står på Unesco's verdensarv liste, er man nok ganske nøye på at de gamle husene skal beholde et autentisk uttrykk.
Hos turistinformasjonen der oppe kan man få utlevert en slags rebus/konkurranse som går på å finne igjen forskjellige dører som er avbildet. En morsom og fin måte å bli kjent med denne bergstaden på.
Jeg starter billedkavalkaden med døra inn til Bergstadens Zir (kirka). Ellers er det både dører inn til firma, butikker og private hjem jeg har tilatt meg å fotografere. Til og med politiet og optiker'n er representerte med dørene sine :-))
post signature

onsdag 25. januar 2012

Litt oker

Jeg har blitt så glad i okergult dette siste året. Har fått inn endel av det på stua, og denne skåla her fant jeg på Fretex for en del måneder tilbake. Falt for fargen og det pussige formen, og synes litt tørkede sitrusfrukter var helt på sin plass oppi skåla :) Bildet er laget av G. Juul (Trondheim).
post signature

tirsdag 24. januar 2012

Husmorferie i Bergstaden

Så er det hverdag igjen, etter helgas opphold på mitt elskede Røros! Har hatt årntli' husmorferie - for meg betyr det å være helt alene. Satte meg på toget Fredag morgen, og booket meg inn på Røros Hotell. Pleier å gjøre det omtrent 1-2 ganger i året, men nå er det en stund siden sist, så det gjorde SÅ godt! Har gått mye i det fine vinterlandskapet, har truffet søsteren min, har svømt mye, strikket endel, i-pad'et endel *fnis* og drukket litt latte. Helt perfekt helg! :))
Jeg orket ikke drasse rundt på kameraet i tide og utide, så jeg begrenset meg til et par timer på søndag, hvor jeg i - 14 grader ruslet rundt og fotograferte. Disse bildene er resultatet. Håper de inspirerer noen til å ønske seg en tur til den vakre Bergstaden. Det er ikke uten grunn at den befinner seg på Unesco's verdensarv-liste :))
Noen bilder fra området Malmplassen/Slegghaugene:

Bergstadens Ziir troner høyt oppe, og kan betraktes nærmest fra alle retninger:

Det kommer et innlegg til fra Røros, om et par dager, med bilder fra alle de vakre dørene som fins der. Inspirasjon for noen og enhver som pusser opp eller bygger hus i tradisjonell stil ;))


post signature