onsdag 14. desember 2011

Julepyntede greiner

I år blir det ikke tradisjonelt juletre i treskoheimen. Har funnet ut at vi rett og slett ikke har plass. Kunne hatt et bittelite et, men jeg ser ikke helt poenget. Vi har nemlig både en stor, fin Rudolf med lys i, samt at det antikke speilet vårt er nedlesset i lys. Og nå er greina jeg fant i naturen pyntet med de tingene som betyr aller mest for meg. Vi greier nok å få til julestemning uten et grantre i stua :)Denne snøkrystallen fikk jeg sendt fra svigermor i Nederland nylig, sammen med et pyntejuletre i samme stil. Kjempefine!


Den henger så fint ved siden av de dyrebare kulene som hvert år hang på juletreet da jeg var lita.3 vintagekuler fra barndommen, 2 pynt fra svigermor, en nydelig glassengel fra en venninne og englepynt med fjær som barna har laget. Det er de aller fineste tingene som henger på treet i år! :))Føler liksom jeg kan slippe unna med å pynte 'treet' så tidlig i år, siden det ikke er et tradisjonelt juletre. Flere som går litt 'mot normalt' i år? :)


post signature

mandag 12. desember 2011

Glutenfrie lussekatter

Safrangule og nystekte ligger de der og frister - årets lussekatter. Har for første gang prøvd meg på glutenfrie, etter å ha funnet en oppskrift hos Toril med bloggen Snuddpaahodet.blogg.no. Synes vel ikke de hevet seg like bra som det jeg er vant til, men i følge oppskriften og bildene til Toril skal de gjøre det, så da er det sikkert noe jeg skulle gjort litt annerledes. Men gode ble de! :) Så da tar jeg med meg et par til morgendagens luciamarkering i barnehagen til Selma, og Sanne kan få med seg noen når hun skal gå i luciatog sammen med skolekoret. De går nok unna :))Deigen var utrolig god å jobbe med. Jeg brukte engangshansker i plast, veldig praktisk og greit.


Lagde tradisjonelle lucia-krøller, av den minste sorten. Akkurat passe størrelse på dem.Bon Apetit! :)
Santa Lucia


Svart senker natten seg
I stall og stuer.
Solen har gått sin vei,
Skyggene truer.
Inn i vårt mørke hus
Stiger med tente lys
Sancta Lucia, Sancta Lucia

***

Mørket skal flykte snart
Fra jordens daler
Slik hun et underfullt
ord til oss taler.
Dagen skal atter ny
Stige av røde sky
Sancta Lucia, Sancta Lucia

***

Natten er mørk og stum
Med ett det suser
I alle tyste rom
Som vingen bruser
Se, på vår terskel står
Hvitkledd med lys i hår-
Sancta Lucia, Sancta Lucia


Ønsker alle en fin Lucia i morgen! :)


post signature