lørdag 1. oktober 2011

Herr Hollender

Høst! De varme fargene tar tak rundt oss, og gir oss lunhet og glede når himmelen mørkner. Her i treskoheimen er det flere som er glade i oransje, og jeg tenkte jeg skulle glede min hollendske mann med et oransje innlegg på bloggen i dag. I går kranglet ryggen min veldig, og jeg hadde behov for å ut og gå litt - for liksom å løsne opp i knutene. Tok med kameraet og fant denne fantastiske lønna i all sin høstprakt - rett borti nabolaget her. Er den ikke flott? Hollendere er eksperter på oransje, ja, selv kongehuset der nede heter Huis van Oranje, som rett og slett betyr Huset Oransje. Derfor trakk jeg nok visse assosiasjoner da jeg så dette flotte treet i sin oransje bekledning. Herr Hollender måtte han hete, og han er mitt bidrag i månedens konkurranse hos Anne på Moseplassen. Bli med du også da vel! ;-)Ønsker alle en riktig fin høstdag! :-)


post signature

torsdag 29. september 2011

Surrealisme i tiden

Neida, det er ikke bildet som har forvrengt seg - eller øynene dine for den saks skyld. Denne surrealistiske veggklokka ER bare sånn Dali-aktig. Synes den er så morsom, og helt i tråd med min surrealistiske sans forøvrig :-)
Åsså finnes den i en utgave som man kan henge på hylle også! Hvor spesielt er ikke DET, liksom? 


Det er britiske Windhorse som har disse morsomme klokkene, og veldig mye annet fint. Il Mondo har agenturet her hjemme.


post signature

mandag 26. september 2011

Tupperwarekjøp - tips fra meg

Da har jeg fått Tupper-tingene mine i hus, som jeg bestilte hjemme hos en venninne i forrige uke! Jippi! Lenge siden jeg har anskaffet Tupper-ting nå, men den deilige følelsen av velvære som brer seg gjennom kroppen når man blar gjennom en Tupperwarekatalog, den forsvinner liksom aldri :-DDenne herlige knallgrønne epleboksen fikk alle frammøtte i gave. Den er fin! Blomsten ved siden av er fra Windhorse, bare så det er sagt.Genial til oppbevaring av... et eple! Selma på fem var såååå nære å få bli den første til å innvie epleboksen i dag, til barnehagens tur, men så ble hun syk. Og epleboksen får stå på hylla til pynt en dag til.Utrolig praktisk å beskytte eplet fra støt og andre ting man bare kan tenke seg kan skje med et eple i en barnesekk. Og det beste av alt; Når man åpner lokket etter at eplet har ligget i boksen et par timer, så kommer det en velkjent eim av 80-tallets epleshampo ut, og minnene strømmer på. Til dere som ikke var begynt med hårvask den gangen så kan jeg bare si at det var shampoen med stor S den gangen. ALLE gikk rundt med hår som duftet eple. Man tilhørte nesten en minoritet om man IKKE brukte epleshampo. Okei da, Jane Hellen var også ganske vanlig.Jeg bestilte to ting denne gangen; den supre boksåpneren deres og en oppbevaringsboks for kjøkkenredskap, en såkalt universal utilitybox *kremt*Sistnevnte er genial for oppbevaring av alt fra sleiver og visper til osthøvel og kjøkkensaks. Jeg hadde fra før en boks hvor alt bare ble stappet nedi. Dessuten var den boksen lyseblå. Se på bildet under fra kjøkkenkroken min. Need I say more? *fornøyd*


Okei, tilbake til boksen -Sånn funker den; den er delt inn i 3 'ringer' som igjen er delt inn i mindre rom. Sånn holder tingene seg på plass og man kan ta ut 1 ting uten at 3 andre ting har hengt seg fast og blir med i slengen. Det er nemlig ganske irriterende at man må krype rundt på gulvet eog plukke opp sleiver hver gang man bare skal ha saksa littegranne. (Ja, for man røsker det som regel opp av boksen og da lander det ikke pent og pyntelig på kjøkkenbenken, må vite). Som sagt; en genial oppfinnelse av herr Tupper!Den siste tingen jeg skal skryte av er boksåpneren. Den er helt spesiell altså. Det etterlater nemlig INGEN skarpe kanter, hverken på boksen eller lokket. Perfekt fordi man slipper å skjære seg når man legger andre ting i søppelboksen og perfekt når har man det travelt en dag og bare vil sette fram maishermetikkboksen slik den er, så er det ingen fare for kutt på små barnehender. De er helt trygge. Åsså er den helt lydløs når det skjærer. HELT. Det skal sies at jeg første gangen ikke helt skjønte nøyaktig HVOR lydløs og HVOR enkelt dette var. Jeg skar den åpen, trodde jeg, men så skjedde det ingen ting, trodde jeg igjen, åsså snudde jeg boksen for å prøve på den andre enden, og det var da jeg oppdaget at jeg faktisk hadde åpnet den på den på den første siden. Resultat; en kladas tomatbønner utover hele benken. Jaja, jeg kunne glede meg over å få lov til å åpne ENDA en boks med tomatbønner *fnis*

Flere tupperfreaker der ute? :-)


post signature

søndag 25. september 2011

Orange!

Lørdag morgen, og jeg koser meg foran pc'en. Jentene ser barne-TV og hollenderen sover. Apropos hollenderen; tenkte jeg kunne prøve å få inn litt mer orange i heimen nå siden det er høst. Hollenderen er ikke annerledes enn alle andre hollendere - han ELSKER orange :-) Så da ble det en keep calm-plakat, laget ved hjelp av generatoren du finner HER, en vase fra Lysgaard Keramikk og noen selvtørkede appelsinskiver. Ja, åsså passet det veldig godt med et bilde fra sist jeg var i treskolandet og fikk en herlig cappuccino servert i nettopp - en orange kopp! :-)


Template'n er den samme som jeg har brukt en gang tidligere, etter tips fra NIB-jentene. Du finner den HER. (Fant ikke ut hvordan jeg kunne endre fargen på plata bak teksten. Får undersøke det til neste helg ;-)

God Søndag, alle sammen! :-)


post signature