fredag 7. mars 2008

'Interiørglede' - Mine stemningspaletter

Stemninger er viktig i et hus. Hvis ikke forblir det et hus, og vil aldri bli noe hjem. For meg er en god stemning hjemme alfa og omega. Med stemninger forbinder jeg harmoni, varme, gode dufter, og på vinterstid gjerne pledd og en kopp kakao. Bøker hører også med.
Den første stemningspaletten min viser endel av disse tingene; her er det både spaprodukter og blomster som dufter godt. Vi har levende peisvarme, litt bøker og blader, og et bord med et lite østeninspirert stilleben bestående av en Buddha statue, en blomst i steinpotte og en oljelampe. Tar man fram en marokkansk tekanne og noen fargerike teglass i tillegg, så kan det knapt bli bedre for min del!Den andre paletten viser mitt ønske om å ha grønne vekster rundt meg - noe som viser at det spirer og gror. Det har vel noe mer lengselen etter min favorittårstid å gjøre; våren! Jeg har et sterkt ønske om å trekke hagen inn i hjemmet mitt og ta med en del av hjemmet ut i hagen. Det blir vel enklere når vi en gang flytter til et annet hus med en større hage. For det gjør vi en gang, nemlig :-)

'Interiørglede' - Mine tilbehørspaletter

Mine to tilbehørspaletter er litt forskjellige, men de henger ganske bra sammen med de to forskjellige stilpalettene jeg har laget for hobbyrom & kjøkken, i forhold til resten av huset.
Den første som er avbildet er min tilbehørspalett for stue og hverdagsrom. Jeg liker kunst og gamle møbler som brukes på en ny måte. Det må helst være ting i naturmaterialer (slik strukturpaletten min viser)
Jeg liker å sette sammen ting utradisjonelt og på en måte som sier noe nytt.Tilbehørspaletten for hobbyrom og kjøkken inneholder litt andre type ting. Her har jeg funnet plass til litt farget glass, hvite, funksjonelle møbler, morsomme oppbevaringsbokser mm.

'Interiørglede' - Min strukturpalett


Dette er strukturpaletten jeg har laget. Den viser hvilke materialer jeg har mest sans for. Jeg liker stort sett naturmaterialer som tre og stein, gjerne med litt innslag av metall. Glass kan jeg også bruke, men helst ikke på stuen.

'Interiørglede' - Min fargepalett


'Interiørglede' - Mine stilpaletter

Min stilpalett I (stue/hverdagsrom)Min stilpalett II (hobbyrom & kjøkken)Jeg ønsker en litt forskjellig stil i mitt hobbyrom/atelier og mitt kjøkken enn i resten av huset. Hobbyrom og kjøkken må være lyst, enkelt og funksjonelt, og hobbyrommet må utstråle kreativitet. Det må være harmonisk og inspirerende på samme tid, og ha masse plass til oppbevaring av forskjellige små og større prosjekter.

Resten av huset må være stemningsfullt og varmt, men også her skal det vises at det bor kreative mennesker. Jeg liker en blanding av gammelt og nytt, østen-inspirert og nordisk.

'Interiørglede' - Om kurset
Da har jeg nettopp avsluttet en interiørkurs, som har gått over 4 kvelder; 3 timer hver kveld. Kurset ble holdt av interiørkonsulent Marit Iversen i hennes flotte lokaler i Heimdal sentrum.
Jeg har vært interessert i interiør i hele mitt voksne liv, ja det startet vel egentlig i ungdommen. Endelig tok jeg skrittet og ble med på kurs!
Det har vært en kjempeinteressant erfaring, og jeg føler jeg har lært mye. Kurset var lagt opp slik at vi også fikk tatt for oss rom i våre egne hjem, som vi ønsket å sette søkelyset på. Vi har laget forskjellige personlige paletter, vi har lært om belysning, fargesammensetninger, hvordan forbedre vår interiør ved hjelp av enkle midler og mye, mye mer. Gjennom forskjellige oppgaver har jeg blitt mer klar over ting som ikke fungerer i mitt eget hus, og hva jeg kan gjøre for å optimalisere det.
I tillegg til det høye nivået rent faglig, var det også veldig sosialt og hyggelig! Hvem liker vel ikke å sitte og snakke om farger og interiør, klippe og lime, samtidig som man nyter en deilig cappuccino? ;-)
Marit Iversen holder kurs jevnlig, og mer informasjon kan du få ved å besøke hennes webside http://interiorkurs.no/

Flere bilder kommer!