tirsdag 7. februar 2012

Hvit uskyld

Min vakre, hvite venninne er en Jåblom (Parnassia Palustris). Vi møtes på gressmyra ovenfor hytta hvert eneste år. Bildet er tatt tidlig i August i fjor.
Jeg synes hun er så nydelig, med sine tydelige årer på bladene. Og se på de søte, små grønne pollenbærerne og de nydelige gule kjertlene på toppen!
Ja, jeg vet jeg høres utrolig proff ut nå, men dette har jeg nettopp lest meg til på Wikipedia : D Hvis ikke hadde årene, pollenbærerne og kjertlene blitt omtalt som 'streker', 'prikker' og 'dingser'. Og Jåblom hadde blitt til 'ukjent, hvit skjønnhet'. Og det latinske navnet kunne vi bare sett langt etter! *fnis*  Men nydelig er hun ihvertfall! :))
Dette er mitt bidrag til konkurransen inne på Moseplassen; X-Faktor - Blomsterutgaven, hvor dagens farge er HVIT. Klikk deg inn på bildet under, og les mer. Og vil du delta selv, er det selvsagt kjempeartig! :)) 

post signature

søndag 5. februar 2012

Afrikansk maske

Så slår vi til med litt rødt fra treskoheimen. En farge jeg aldri i livet trodde skulle komme inn i stua mi. Hadde noen sagt det til meg for ett år siden, hadde jeg ledd.


Men den afrikanske masken vår har nå fått sin velfortjente plass på stueveggen, sammen med litt annet rødt. Uheldigvis har den fått seg en knekk på toppen, men det skal fikses snarest. På toppen ser vi såvidt beina av en fugl, og fuglen skal vise at dette er en jaktmaske.Masken kjøpte vi da vi var i Sør Afrika på bryllupsreise i 1998 (wow, lenge siden..), men jeg tror ikke den er laget i Sør Afrika. Hvis jeg husker riktig, er den fra Mali.


På billedhylla (fra Ikea) står blant annet en rød vase fra Lysgaard på Røros, en Mariaststue som vi fikk i brylleupsgave fra en kjær venninne, og et lite bilde med glassteiner som Sanne (7) har laget i barnehagen.

Ha en flott Søndag der ute! :))

post signature

Narcissus Pseudonarcissus


... eller kanskje heller Påskelilje, som de fleste av oss kaller den :)
Jeg har ikke alltid vært like glad i gule blomster - jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det har vel med farger generelt å gjøre. Før likte jeg heller ikke gult i interiør, det skulle bare være kalde blålige farger overalt, og slik var det med blomstene også. Men finnes det egentlig noen blomster som lyser så strålende opp som en gul blomst? :)) Og vi nærmer oss årstiden for gule blomster; påsken med sine påskeliljer og gule tulipaner, og etterhvert dukker hestehoven opp blant leire og småstein. Så gule blomster får meg til å kjenne på gleden over at våren kommer, og det gjør godt når det er mange minusgrader ute ;) 


Dette er mitt bidrag i dagens X-Faktor - blomsterutgaven, hvor fargen er GUL. Les mer om det inne hos Anne på Moseplassen. Kanskje du får lyst til å være med? Klikk på bildet under og du kommer direkte til konkurransen :))post signature