lørdag 7. mai 2011

Et impulsivt glass vin..

.. ute i kveldssola! Høres ikke det koselig ut? :-) Jeg har en god venninne som bor like i nærheten. Vi har begge relativt små barn, og må finne muligheter innimellom til små treff litt sånn på sparket. I kveld satt jeg ute ved det nye hagebordet mitt - glad for å endelig ha fått montert det - og hun kom over med to glass og litt hvitvin. Herlig, og fantastisk koselig!


Javisst ble vi avbrutt av småjentene i ny og ne, og visst kom det en veps som var over gjennomsnittet interessert i hvitvinen vår, men sånt er vi vant til :-) Småbarnsperioden er travel for de fleste, og det er godt å treffe venninner innimellom, selv om det kanskje bare blir en liten halvtime nå og da. Tar man det litt på sparket, er sjansen større for å sees litt oftere ;-)


Det blir lyseblått på hagebordet mitt i år, ihvertfall sånn til hverdags :-) Det er en fin kontrast til huset, som er brunt med okergule og hvite detaljer. Hadde noen enkle lyseblå blomsterpotter fra før (funnet på Ikea), som jeg hadde plantet noen stemorsblomster i. De hadde hollenderen med hjem fra jobb en dag. Og i dag fant jeg et søtt, sommerlig lys på Ikea, som ble fint i lykta mi :-)Glassene er min venninnes; Tangen fra Hadeland. Jeg har alltid likt disse glassene, helt fra jeg så dem hjemme hos min eks-svigermor for mange år siden. Uten dekor, stødige og de tåler en del. Glassene speiler seg foreløpig i det nye bordet mitt. Det spørs vel hvor lenge de gjør det, før rester av visne markblomster, småstein og små fingermerker tar over :-)Og med det ønsker jeg alle en riktig god helg! :-)

post signature

torsdag 5. mai 2011

Personlig plakat

Fant en plakat på en nettbutikk (tror det var notonthehighstreet.com) og stjal likegodt ideen og laget meg en personlig plakat som jeg skrev ut på fotopapir. Den skal rammes inn og henges opp etterhvert. Tenkte jeg skulle lage til hollenderen og jentene også. Da har vi et sett på 4 som kan henge sammen - det tenker jeg blir fint :-)post signature

onsdag 4. mai 2011

Hagetema: frodighet

Siste del i min lille temaserie om det jeg synes er viktig i hagen, handler om frodighet. En hage kan være så mangt, og smaken så forskjellig, men for meg personlig er det viktig at hagen er frodig. Og for meg er en frodig hage en hage med flotte vekster som trives og vokser! :-) Det er egentlig ikke så mye jeg skal si om dette - kommenterer heller bildene underveis :-)Gress, trær og hortensia, massevis av frodig hortensia! Vakkert! :-)


Frodighet i krukker. Alt trenger nemlig ikke stå i bakken, og noen er mer glad i blomster enn andre. 'Hundene' er litt morsomme da :-)


Fantastisk vakkert og ikke minst, frodig! Her har tuene fått vokse og funnet sin plass. Det ser nesten ut som et mykt teppe man kan slenge seg ned i :-)Byhage, med masse stein, men likevel er det tydelig at plantene er frodige og trives. Dette er fantastisk flott der hvor det passer, og det viser at man absolutt ikke må overlesse hagen med vekster for at det skal se frodig ut. Dette bildet kunne forresten med glans representert temaet 'kontraster' som jeg hadde for en stund tilbake. Se bare på fargene, bladverket og formene! Frodighet i et gammelt drivhus, kanskje en botanisk hage? Får en skikkelig vintagehage-følelse når jeg ser dette bildet. Ser for meg vekster som suger til seg masse lys og vann og vokser nesten fritt i alle retninger. Herlig! :-)


Begrepet hagestol får her en ny betydning *fnis* Må vise fram noen morsomme ideer også.


Frodig retrominibuss. Denne ser ut som den er fylt av kjærlighet :-)

(bilder funnet via weheartit.com)

I går var jeg forresten på hagesenteret og kjøpte et par nye busker til hagen min. Har jo bare en liten hage, så det trengs ikke så mange vekster i slengen. Men fint ble det, og enda litt grønnere. Jeg går jo og snuser og myser på hagen litt hver dag, for å liksom lokke vekstene fram litt fortere :-)

Hvor frodig er hagen din? :-)


post signature

tirsdag 3. mai 2011

Til kaffepausen i hagen

Kom over denne termosen og jeg må si at jeg synes den er steintøff! Koppen hadde vel vært midt i blinken den også. Litt filosofi midt i hagearbeidet skader jo ikke :-)
post signature

Glassmosaikk

Hva kan dette være? Det ser jo vakkert ut - som en slags mosaikk-kunst mot den blå bakgrunnen.


Litt nærmere..


Er det solen som skinner bak der?


Fargespill fra nært hold


Diamanter?


Neida, dessverre er det hverken mosaikk eller diamanter, men vandaler som har vært på ferde. Jeg fikk jo noen spesielle bilder, men hva er egentlig poenget med slike ødeleggelser?


post signature