lørdag 23. juli 2011

Norge i våre hjerter


Mine tanker går i dag til alle ofre, sårede og pårørende etter massakren i Oslo og på Utøya i går ettermiddag. Varme tanker fortjener også alle hjelpemannskaper, politi, helsearbeidere og alle frivillige som i dag og i tiden framover vil arbeide for å hjelpe sårede og etterlatte. Jeg er stolt over demokratiet i landet vårt. Ingen ekstremisters gale handlinger skal noensinne stoppe dette! La oss bare jobbe enda mer for demokrati, toleranse og åpenhet.
Fred over minnet til alle ofrene.post signature

fredag 22. juli 2011

Etiske ugler

Jeg har falt fullstendig for disse søte uglene fra Windhorse. Liker best den turkise, men det er vel ingen stor overraskelse :-) Ikke at jeg hadde forkastet noen av dem. Alle gode ting er 3 :-)

Hvilken er din favoritt?post signature

torsdag 21. juli 2011

Rosa og pasteller i treskostua

Da har sommeren kommet til gangs i treskostua. Noe var rosa fra før, men er det ikke utrolig hva en bukett rosa gerbera kan gjøre med et rom? :-) HELT lyst blir det aldri hos meg, for jeg hører til dem som alltid må ha noen svarte innslag i heimen. Men rosa ble en fin kontrast til det lyse og svarte.

Vannfargen er litt mer rosa enn den ser ut for på bildet. Konditorfarge :-)Bildet av Sanne er 1. klassebildet fra sist høst. Det lille bildet på veggen er av meg og Selma, tatt av Adresseavisens fotograf da vi fremdeles lå på barsel på St. Olav. Det store bildet er mitt eget.Bordet var opprinnelig hvitt, men er malt i en blekgrønn farge som jeg så i et Rom123. Det prydes av alt fra krim til skjønnlitteratur og selvhjelpsbøker. Måtte selvsagt samle litt rosa bøker også. Og ja - hollenderen er fremdeles ganske frustrert over at bøkene er sortert etter farge *fnis*Puta har jeg sydd av stoff fra Stoff og Stil.


En forlatt rosa huske er blikkfanget på det sorte bildet mitt.Julekula fikk jeg av Selma til jul for et par år siden, men den får henge framme hele året .

Mange som har dilla på rosa for tiden - er du en av dem? :-)


post signature

tirsdag 19. juli 2011

Fuglekrus fra 70-tallet

Tenkte jeg skulle presentere fuglekrusene vi har på hytta litt nærmere. Synes de er så fine :-) Det ene kruset (oransje) er avbildet i det forrige innlegget. Vi har hatt disse krusene på hytta så lenge jeg kan huske, sikkert siden hytta stod ferdig i 1976.


Kruset til mamma, i herlige 70-tallsfarger! :-DHer er mitt krus - en nokså forskremt nøtteskrike *fnis*Dette er pappa sitt krus. Etter at pappa gikk bort for 2 år siden har ikke kruset vært så mye i bruk, men av og til synes jeg at pappas krus også må bli drukket av, så da ordner jeg meg en deilig kopp cappuccino i kruset hans. Da føler jeg meg liksom litt ekstra nær ham :-)
post signature

mandag 18. juli 2011

Herlige sommerdager på hytta!

Sammen med mann og barn har jeg hatt noen deilige dager på hytta. Etter dugnaden vi har hatt der oppe i vår, er det rent, pent, ryddig og deilig å være der. Ikke det at vi satt på baken og ikke gjorde noe mens vi var der; litt vedkløving, raking, og noen små oppgraderinger rent interiørmessig ble det også. Og været viste seg fra sin beste side; mye sol og bare deilige temperaturer :-) Her kommer noen bilder for å dele sommerfølelsen med dere :-)

Det er ingenting som skaper sommerfølelse som prestekrager og et åpent vindu med hvitmalte sprosser. Det får meg til å minnes prestegården hvor min pappa vokste opp, og hvor jeg har så mange fine sommerminner fra :-)Klart vi må ha med interiørblader på hytta. Er i ferd med å 'bygge opp' en liten samling der oppe. Må jo har noe kreativt input mens man er der også :-)'Woodpecker'-kruset er en del av et sett på 4, som vi har hatt på hytta så lenge jeg kan huske, dvs fra hytta stod ferdig i 1976. Mamma og pappa kjøpte forskjellige fugler til oss alle den gangen. Dette er faktisk min søsters, men jeg tjuvlånte det fordi det passet så godt til fargene på terrassen :-)Boka mi fikk jeg lest ut mens jeg var der; 'Strikkesirkelen' anbefales. Jeg fikk boka av en venninne i boksirkelen min - snille henne! :-) Den handler om en mor som ved hjelp av en strikkeklubb kommer seg videre etter å ha mistet sin 5 år gamle datter. En gripende og realistisk fortelling om hvor skjørt livet kan være og hvor viktig det er å ta vare på dem man er glad i. Den forteller ikke minst om viktigheten av å ha et fellesskap når det røyner på som værst, og om menneskene rundt oss, som også kan kjempe sin egen kamp, uten at vi er klar over det.Ønsker dere alle fine sommerdager, i fellesskap med dem dere er glad i! :-)


post signature