lørdag 9. april 2011

Vintageskap på flyttefot - del XXII

 Ja, dette er en neverending story. Skapet jeg fant på loppis for et par år siden, og som jeg er så glad i, har atter en gang blitt revet opp med røttene og plassert et helt nytt sted. Det har sine ulemper å hele tiden tenke forbedringer. Man blir jo aldri ferdig... Skal vi tro det får stå i fred denne gangen? :-)


Siste 'hvilested' - stua, ved mormors gamle gyngestol
Inni skapet; Brettspill
Oppå skapet; lampe fra Skeidar, vase fra loppis, sort ramme fra Kremmerhuset 


Forrige hvilested; master bedroom
Inni skapet; smykker & sjal
Oppå skapet: Lampe og skrin kjøpt i treskolandet, smykkestativ fra Il Mondo, primula fra venninne
Sypuffen fra Rice er kjøpt i Trondheim


Før der igjen; den andre siden av stua
Inni skapet; brettspill
Vase m ansikt kjøpt i Italia, t-lysholdere fra Panduro, liten vase fra Kremmerhuset, skrin kjøpt i treskolandet

Og skapets aller første møte med Casa Tresko; gangen
Inni skapet; skotørker, pledd m.m.
Oppå skapet; kuskinn, primula & potteskjuler fra Ikea

post signature

fredag 8. april 2011

Mitt favorittkrus - utfordring

Inne hos I En Eske, ble vi oppfordret til å vise fram favorittkruset vårt. Jeg har ganske mange krus jeg liker - noen i egenskap av at de har en fin størrelse som gjør dem lette å drikke av, andre fordi de er gode å holde i, og noen er ganske enkelt bare lekre å se på :-)
 Det kruset som står øverst på lista mi er ikke spesielt godt å drikke av. Ikke er det spesielt godt å holde i heller. Men det er dekorert i barnehagen av min yngste datter, Selma (4), og jeg fikk det til julegave i julen 2009, overrakt med stolthet og spenning, og mottatt med tårer og glede :-)
Det at Selma har pyntet dette med tanke på å gi det til mamma'n sin, gjør det til det aller beste kruset for meg :-)

post signature

torsdag 7. april 2011

Barn og resirkulering

I går var det utdeling av Grønt Flagg til barnehagen der yngstedatteren vår, Selma, går. I den forbindelse hadde de laget en utstilling av ting barna hadde laget av resirkulert materiale. Fantastisk å se hvor flinke de har vært! Det er så fint at barna får lære verdien av resirkulering og gjenbruk i tidlig alder. Bra for dem og bra for miljøet vårt. Dette er ting som vi foreldre også kan gjøre sammen med barna våre, om enn i en llitt mindre skala ;-)
Se dette flotte huset, laget av tomme melkekartonger!  Massevis av flotte uroer og takpynt her :-)Inspirert av en skjære :-)Knapper og små ting blir flotte bilder!Sko som jentene mine pyntet i et prosjekt barnehagen hadde i fjor. Avdelingen hadde en skoutstilling i forbindelse med 17. Mai. Gamle sko ble samlet inn, og pynten skulle bestå av avlagte røde, hvite og blå ting :-)

Hvem blir vel ikke inspirert av alt dette? :-)post signature

onsdag 6. april 2011

Til minne om pappa


I dag er det min kjære pappas bursdag. Jeg har vært på graven og satt ned blå perleblomster og tent et lys. Vi mistet ham for ett og et halvt år siden. Ufattelig at tiden har gått så fort. Jeg tenker ikke lenger så mye på den tiden da pappa var syk. Det har kommet mer på avstand. Det jeg minnes og husker best er hans humor og særegenheter, hans evne til å gi av seg selv, og hans kjærlighet, hjelpsomhet og omtanke for de han var glad i. Hvis jeg lukker øynene kan jeg fremdeles kjenne varmen fra kinnet hans som når han ga meg en klem. Jeg kan fremdeles se det varme smilet og kjærligheten i øynene. Og jeg kan se armene han strakte ut når jeg kom på besøk. Han stilte alltid opp for meg og familien, alltid. Han var tryggheten selv, en klippe. En snill, god og omsorgsfull pappa, som alltid støttet meg. Han hjalp til med lekser da jeg var barn, han kjørte meg til og fra fest da jeg var ungdom, han lot meg gråte på skulderen hans da mitt første samboerskap tok slutt, og han pusset opp huset vårt i Nederland da jeg flyttet dit. Han holdt verdens fineste tale til meg da jeg giftet meg, og han var gudfar for mitt første barn. Pappa hjalp til da vi startet eget firma; han snekret reoler til lageret, han stod i kassa i butikken og han var med på varetelling og messer. Jeg tror at han, sammen med mamma, har vært involvert på omtrent alle områder i mitt liv - som den klippen han var for meg. Savnet er ufattelig stort, men størrre enn alt annet er takknemligheten for at nettopp jeg fikk låne ham denne tiden..


post signature

Se mitt eklektiske soverom

Tror jeg bare har vist ett bilde av soverommet vårt før, og da så det litt annerledes ut. Så her kommer en billedserie fra 'det aller helligste' :-D


Tapet fra ??? Husker ikke, og skjemmes egentlig litt over det, men det er ihvertfall en vinyltapet. Jeg la tapeten (og veggfornyeren) selv, for 3 år siden. Vinyltapet er enkelt å legge, synes jeg. Sengeteppe fra Kid, ensfarget turkis pute fra Kid, de andre to har jeg sydd selv. Bildet av jentene våre på den ene. Nattbordet var opprinnelig hvitt. Kjøpte det fra messenaboer på Gave- og interiørmessen for noen år siden. Malte det lysegrønt i fjor sommer. Det skal komme ei skikkelig glam-lampe her etterhvert - noe med masse krystaller :-) Senga skal etterhvert få en hjemmesnekret hodegavel. Satt og tenkte på turkise planker eller noe. Haha, jeg er glad i farger vettu, og spesielt turkis :-D


Skapet er et gammelt kinesisk brudeskap, som vi kjøpte mens vi bodde i Nederland. Da var det rødt. Etterhvert har jeg funnet ut at jeg ikke er så veldig glad i rødt i huset vårt, så da ble det heller malt hvitt. Den satt svært langt inne hos hollenderen her, men jeg fikk da til slutt overtalt ham :-) Lysestaken var i sortimentet til Il Mondo for et par år siden.


En slitt drivved-knaggrekke fungerer som smykkeoppheng. Bildet over har jeg malt selv. Det heter 'Sommerfuglenes tilbakekomst' (olje & akryl).Det store bildet er en original malt av nederlenderen Piet Duinhouwer i 1964. Min mann fikk det i gave av sin mor, siden bildet er malt i hans fødeår. Han er utrolig glad i dette bildet, som heter 'Icharus' fall'. Historien er sllik; Icharus fikk utdelt vinger (av voks), og ønsket å fly nærmere og nærmere opp til der Gud er. Men jo høyere han kom, jo nærmere kom han solen, som smeltet vingene hans. Mange ordtak sier det samme som historien bak dette bildet, bl.a. 'Hovmot står for fall'.
Det samme gjelder bildet 'Babels Tårn', som er malt av belgieren Pieter Bruegel. Det er fra bibelhistorien, om Babel som ville bygge et så høyt tårn at menneskene kunne nå opp til Gud i himmelen. Det gikk bra i starten, mens det var enkelt, men etterhvert som det ble høyere og vanskeligere å bygge begynte alle verdens forskjellige språk å føre til at menneskene ikke forstod hverandre, og det ble gjort feil. Tårnet raste sammen.
Det var dagens leksjon ;-)

....

Åsså ble jeg sittende og se på bildene her etter at innlegget var postet, og fant plutselig ut at jeg måtte gjøre noen små endringer. Høres det kjent ut? :-D Måtte jo få plass til Buddha og pledd & puter. Så det havnet oppå skapet. Lysestaken står foreløpig på nattbordet mitt. Den er IKKE i bruk. Det er ikke derfor brannslokningsapparatet står ved siden av skapet (skal på utkikk etter et hvitt apparat, vet de fins).


post signature

tirsdag 5. april 2011

På hagemessen på Lillestrøm denne uka...

... finner man sauen Shaun. Ihvertfall en som ligner :-) Denne har prydet inngangspartiet vårt et par dager, i påvente av den lange reisen. Det er min manns firma, Il Mondo, som forhandler slike hageornamenter.'Kroppen' til sauen er et slags bur, med åpning, som gjør at man kan dekorere som man vil. Jeg har dekorert denne med reinlav - så den ble mest mulig lik en sau. Det finnes også haner, ugler og andre dyr, samt hjerter, epler og diverse annet. Her er det sau i alle variasjoner :-)

Skal du på hagemessen 7. - 10. April, så stikk gjerne innom Il Mondo på stand B03-21. Masse spennende hageartikler!


post signature

En vintage perle!

'The Yellow Brick Road has been a long time coming and a dream come true for its owner/operator Ruthie Garden. Ruthie wanted to create a store that was filled to the brim with treasures from all over the globe. With a fetish for the quirky and cute Ruth set about sourcing a wide range of gifts, home-wares, fashion and jewellery. Ruthie had her love of the 1950′s in mind when fitting out the shop. With mint green walls, re-loved furniture and art the store is a vintage lovers dream.'

(sitat: Yellow brick Road)

The Yellow Brick Road holder hus i Auckland, New Zealand. Litt for langt unna, dessverre, men du kan jo alltids besøke webshoppen eller bloggen.

PS! Jeg elsker de termosene! :-)


Bildene er tatt av Greta Kenyon hos Vela Images

post signature

mandag 4. april 2011

Nevøen min vant sølv i VM


I dag har min nevø, Vegard (21), vunnet sølvmedalje på 20 km i langrenn for funksjonshemmede i Russland! Hurra!!! :-) Jeg er stolt av alle tantebarna mine, som hver for seg har unike kvalifikasjoner, men dette innlegget vier jeg til Vegard og de andre funksjonshemmede som trosser handikap og ser muligheter og idrettsglede istedenfor begrensninger. Vegard er født med lavgradig Cerebral Parese, og deltar i klassen for stående langrennsløpere.
Han var uheldig og brakk en arm i vinter, etter en ulykksalig kræsj med en bom i halvmørke, midt i lysløypa (!), og fikk dermed ikke trent sånn som han pleier, men det skulle ingen tro når vi ser dagens resultat :-)
Han deltok i Paralympics i Vancouver i fjor, og vant der stafettbronse sammen med laget sitt (se bilde), samt at han fikk to 4.plasser og en 8.plass.
Blir spennende å se om det kommer noe på sportssendingene. Får følge med..
For spesialt interesserte; resultatene legges ut fortløpende på sidene til den Internasjonale Paralympiske Komite - HER.

post signature

søndag 3. april 2011

Eggende tider

Fredag kveld ble brukt til eggelaging i treskoheimen. De kreative jentene våre spurte om å få være med på moroa, men mor er streng på tapetknivbruken, så vi får heller ta eggeblåsing og -maling sammen etterhvert :-) Alt jeg trengte til eggene er fra Stoff og Stil.Alle gode ting er tre


Den førstefødte - fargerik og harmoniskNr. to ble litt annerledes - fremdeles fargerik, men litt mer retro i look'enNr. 3 samler det beste av de to første :-)Og med det ønsker jeg alle en eggende Søndag! :-)

post signature