onsdag 13. februar 2008

Abstrakt bilde II - voksmalingDette bildet var noe av det første jeg laget med voksmaling. Det er et bilde i A3-størrelse, og jeg tror jeg kalte det 'garbage dump' (søppeldynge) i utgangspunktet - inntil noen sa at de så det reneste paradiset i det! Da fant jeg ut at det var like greit å la det være navnløst.
Han som så paradiset, kjøpte det forøvrig:)

Abstrakt bilde I - voksmaling


Dette er et bilde i encaustic teknikk (voksmaling). Jeg lærte denne teknikken av min svigermor, som er kunstner.
Man smelter voksblokker i diverse farger, og bruker forskjellige hjelpemidler til å lage bildet, blant annet stålpensel som varmes. Det finnes også spesielt papir beregnet på denne teknikken. Jeg har tilgode å finne det her i Norge, så jeg har kjøpt store lager hos min faste kunstbutikk i Nederland.
Dette bildet er solgt, og henger i Ouderkers a/d Amstel i Nederland.

Portrett i oljeDette er det første portrettet jeg malte i olje, og er malt etter et passfoto av min søsters datter, som den gangen var 4 år.
Inntil da hadde jeg bare malt 3 oljemaleri; små naturbilder, så dette portrettet var jeg veldig fornøyd med. Teknisk sikkert mye å forbedre, men likheten var der absolutt.
Min søster fikk bildet i bursdagsgave samme året.

Portrett i akryl


Da jeg bodde i Nederland malte jeg ganske mye. Jeg gikk blant annet på kurs for å lære mer om akrylmaling.
Dette bildet er det første akrylbildet jeg malte; et portrett av min mann, malt fra et bilde. Maleriet er ca. 1 meter høyt.
Det spesielle med akryl, er at man bygger opp bildet lagvis, og det synes jeg ikke var noen enkel sak i starten, for man skulle starte med bare mørke farger, slik av basisen ble bra. Gikk man rett på det øverste laget, ville ikke bildet få noen dybde. Jeg tror jeg malte dette bildet i 7 eller 8 lag.
Både jeg og læreren (og han som ble portrettert) ble svært fornøyde med resultatet.