fredag 27. mai 2011

Cupcakes - lekende lett, visstnok

I går kom jeg over denne boken av Paul Løwe; 'Cupcakes'. Midt i blinken for ei som elsker å lage cupcakes, men som trenger mer inspirasjon før hun begynner å bryne seg på noe annet enn ferdig-pose-variantene :-)Har lenge hatt lyst til å eksperimentere mer med cupcakes, og nå med denne boken, blir det nok enklere. Har også funnet veldig mye inspirasjon på bloggen til Torie Jayne, som også inneholder mange deilige oppskrifter på fantastiske cupcakes, deriblant et stort utvalg glutenfrie. Den bloggen er et eldorado for oss som liker bakst :-)


Hovedgrunnen til at jeg hittil har valgt Toro sin enkle pose-variant er at de er glutenfrie og veldig enkle å lage. De er helt greie, og går ned på høykant i ethvert selskap. Men det er ikke til å skyve under en stol at jeg egentlig ønsker å lage mer spennende cupcakes med variasjon i både smak og utseende :-)


Ifølge Paul Løwe skal det visst være lekende lett å lage deilige cupcakes. Jeg får vel tro på ham :-)


Morsomme cupcakes-former i kaffekopp-modell. Dette er jo bare kjempesøtt, ikke sant? Se på den enkle måten å pynte på, men det holder i massevis :-)


I barneselskap er det alltid sikkerstikk med cupcakes, ihvertfall muffins. Jeg har tidligere lurt på hva forskjellen består i og hvor grensen går, men har kommet fram til at cupcakes kan det bare hete når det er overdådig pyntet med skikkelig icing og pynt på toppen. Kan det stemme? :-)


Det lokale bakeriet her annonserte med stolthet at de endelig har 'fått' cupcakes. Og de lignet IKKE på de vanlige muffinsene som lå på fatet litt lenger borte. DEM har de nemlig hatt lenge, men cupcakes'ene var lekre i nydelige farger og pynt.


Og man skal ikke undervurdere barna. Så jeg har gått til innkjøp av diverse cupcake-utstyr til Sannes barneselskap i morgen. 7-åringer vet nøyaktig hva de liker og ikke liker, og vi må ha litt pastell, perler og stas i morgen. Nå blir det riktignok pose-muffins, men følg gjerne med videre i utviklingen fra Toro til Torie! Det kan jo plutselig bli interressant :-Dpost signature

2 kommentarer:

Maris gyngestol sa...

Så spennende! CupCakes er jo så herlige!! Jeg lagde mine første, for noen dager siden! Og de ble sååå gode! Riktignok ikke TORO, men helt hjemmelagede! Litt skummelt, men det gikk faktisk veldig bra! :) Hvis du vil lese om det, kan du ta en tur innom bloggen min.. :)

Ha en fin kveld!
-Mari

Helene sa...

Har aldri laget Cupcakes før, bare vanlige muffins... Men etter disse inspirerende bildene, fikk jeg virkelig lyst til å prøve meg:o)

Heleneklem