onsdag 8. januar 2014

Blanke ark på kjøkkenet

Det er mange planer og forsetter man har sånn i starten av et nytt år. For 2 år siden var det å få et nytt kjøkken. I fjor var det å bo seg inn i det nye kjøkkenet, og i år blir det å få på de aller siste listene og få ferdig inngangspartiet.


 
Jepp, noen ting tar tid.. Spesielt de kjedelige tingene. Vi fant heller ut at vi skulle pusse opp soverom og garderobe vi, enn å ferdigstille kjøkkenet. Er lov å bli litt lei innimellom, men i år må det bli ferdig. Før vi starter på stua :)


 
Jeg føler jo at kjøkkenet vårt fremdeles er ganske nytt, men det kommer garantert endringer her likevel. Men de blir små. Ingenting dyrt, ingenting stort, bare små koseprosjekter.  Kanskje male noen stoler, litt ny pynt på greina, nytt stilleben på skatollet osv. Småting. Noe er allerede gjort, etter at jula forsvant ut døra.


 
Vi har et kjøkken fra Ikea. Vi valgte å lage arbeidsdelen av rommet ganske stor, mye større enn det vi hadde tidligere. Spisedelen er likevel mer enn stor nok den også. Grunnet stort vindu på kjøkkenet, som vender mot sør, har vi mye lys inn i rommet. Dette lyset ville jeg utnytte til fulle, så valgte derfor overskap i hvitt glass, glassmosaikkfliser på veggene, og hvite blanke benkeflater.


  
Absolutt alt av lys reflekteres videre inn i rommet, og på klare, lysere dager, er overskapene som speil som forlenger landskapet. 


Vindu til venstre, overskap til høyre


Med alle disse lyse, blanke flatene ble det viktig å få inn varme og lunhet også. Valget falt på litt grove eikefronter på underskap og helskap, og det ble en fin kontrast, synes vi. Kunne aldri hatt de samme frontene på overskapene, for med så mange skap helt opp til taket, ville man fått følelsen av å få kjøkkenet i trynet tvert man kommer inn døra. Nå har vi i stedet både et luftig og lunt kjøkken.


Jeg elsker fine og morsomme bokser, og bruker dem til alt mulig rart.
 
Kjøkkenbordet vårt har tidligere stått på hytta. Det er farmor og farfars gamle bord, som stod på prestegården, da de bodde der. Jeg husker at farmor oppbevarte flatbrød i skuffen, åsså luktet det spekepølse av bordet :) Kyrne på bildet over bordet lusker også rundt i området ved hytta. Fotograferte dem en dag de stod rett utenfor gjerdet og var så nyskjerrige.
 

Stoler, skatoll og potteskjuler på bordet fra Fretex. Lampe fra Bloomingville, duk fra Indiska og tidsskriftholder fra Åhlens.
 
Skatollet fant jeg på Fretex for et par år siden. Har heldigvis en Fretexbutikk like i nærheten, som har spesialisert seg på møbler, så der kan man gjøre noen funn. Skatollet er malt i samme grå farge som panelveggen; S1500-N Fjær.
Tavleveggen skaper en fin kontrast og dybde i rommet, synes jeg. Tenkte det ville bli artig for ungene med en tavlevegg, istedenfor en vanlig mørk vegg. Det som er hyppigst framme med krittet, er nok meg. Kjekt til alskens beskjeder, i en familie hvor de fleste er over snittet glemsk..


 
NIB har kalt årets første utfordring for 'Blanke ark på kjøkkenet', og dette er mitt bidrag. Flere flotte kjøkkenbilder finner du HER :)
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

AC IN A BOX sa...

Så lekkert kjøkken dere har!
Utrolig stilig med overskapene som viderefører lyset og virker som et speil.
Likte godt kontrasten og lunheten med underskapene.
Og så herlig med et bord med minner.

Fortsatt fin uke til deg!
- AC

Drude Nygaard sa...

Lekker innredning. Flott med blandingen av skapene. Fint med gamle møbler sammen med den moderne innredningen. Blir personlig og koselig og stilig på en gang :-)

Turid sa...

Tusen takk damer, så koselige tilbakemeldinger ;))

Klem, Turid

junes junivers sa...

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding
på bloggen men, jeg ser jo at du også liker litt "retroinspirert" deko.
Lekkert kjøkken du har også :)

JEG og libellen. sa...

Herlig kjøkken du har. Likte kominasjonen av tre og hvitt.

Kristin

omgdeterlina sa...

For et deilig og lyst kjøkken! Og sikkert en kjempekoselig plass å samle familien for lekser og middagslaging om ettermiddagene! Tusen takk for fine ord inne hos meg, det blir jeg så glad for! Og du, det bordet hørtes veldig fint ut! Jeg tenker jo at vi gjør som vi vil (og kan), men at spenningen og inspirasjonen i interiøret uteblir hvis alle viser fram det samme. Det er jo som jeg skriver i innlegget mitt at jeg også har mange av de samme tingene som "alle" andre, men jeg gidder ikke stille dem opp og vise dem fram når jeg vet at det er det mange andre som gjør. Da tar jeg heller bilde av det som er aller mest utradisjonelt ved kjøkkenet mitt :) Håper du har en fin uke!
Lina