onsdag 16. mars 2011

Roadtrip til Sverige - en liten rapport

Mandag dro jeg og hollenderen på en kjapp, liten tur over grensa til søta bror, nærmere bestemt til Åre. Jeg hadde bestilt meg brødbakemaskin hos jernvarehandelen der - en maskin som de i Trondheim ikke kunne skaffe meg. Og siden vi likevel skulle over grensen, var det klart at vi også måtte handle en del glutenfri varer, dessuten ville jeg innom flere steder som Irina, med bloggen All of Irina, hadde tipset om. Mye som var verdt å få med seg der, gitt. Blant annet Åre Bageri, hvor vi spiste verdens beste gresskarsuppe, og butikken som er nevnt herunder. Takk for tipsene, Irina! :-)På '76 kvadrat', like utenfor Åre, fant jeg vaskepulverboksen til Dixie, som jeg egentlig hadde bestilt hos Traktøren her hjemme, men du verden for en prisforskjell! Sparte hele 65 kroner på å kjøpe den i Sverige!  Fantastisk flott butikk med mye fristende ting til hus og hjem.Har flere Dixie-bokser. De er så fargerike og glade og lyser opp på kjøkkenet vårt! Fra v. en boks for frokostblanding, deretter boks for kakao og boks for sukker. Det skal sies at vår inneholder sukrin. Hvitt sukker er bannlyst her i heimen :-D
Åsså den berømte maskina da! Jeg er så glad i denne!! Nå som vi er to i familien med cøliaki, blir det bakt mye mer brød, og da er det kjekt med en maskin som kan gjøre jobben mens man selv gjør noe annet :-)Jeg måtte jo prøve den allerede dagen etter, og gjett om det var spennende å se brødet underveis i prosessen. Et vindu på lokket gjorde susen. Som et lite spent barn stod jeg der og glante. Blir vel slutt på det etterhvert. Hvis ikke kunne jeg jo likegodt gjort jobben selv.. :-DFancy maskin, esse :-DOg vips - ut kom et glutenfritt brød, laget på dertil egnet glutenfritt program! Noe høyere og kortere enn andre brød, men det gjelder alle brødbakemaskiner, og brødet blir jo uansett delt opp, så det spiller ingen rolle. Så nå blir det testing av diverse oppskrifter etterhvert. Spennende!Da vi var nesten hjemme, gikk sola ned, og det var nydelige farger på himmelen. Måtte gjøre en ekstra stopp for å fotografere.


Vakker himmel over Trondheim syd :-)

Åsså skal det sies at turen går så mye fortere når man har en lydbok å høre på. Ikke særlig sosialt, men vi hørte da ihvertfall samme lydboka hollenderen og jeg :-)  'Den sorte tulipan' av Alexandre Dumas. Anbefales. Bare 6 timers lydbok, perfekt for strekningen Trondheim - Åre og tilbake.


1 kommentar:

MyC design sa...

Så artig at du skriver om Åre. Selv er jeg ikke kjent der, men håper å bli det i årene fremover. Vi har kjøpt oss leilighet der borte, men den blir ikke ferdig før til jul. Så foreløbig har det ikke blitt mange turene dit. Jeg elsker shoping, så jeg suger til meg alle tips jeg kan få, spesielt om Åre.
De boksene er kjempe fine. Jeg har sett på de jeg også, men ikke tatt meg rå til å kjøpe.
Håper du blir glad i brødmaskinene din. Bestandig kjekt med verktøy som blir brukt ofte :0)
Ha en fin kveld. Klem