onsdag 6. april 2011

Til minne om pappa


I dag er det min kjære pappas bursdag. Jeg har vært på graven og satt ned blå perleblomster og tent et lys. Vi mistet ham for ett og et halvt år siden. Ufattelig at tiden har gått så fort. Jeg tenker ikke lenger så mye på den tiden da pappa var syk. Det har kommet mer på avstand. Det jeg minnes og husker best er hans humor og særegenheter, hans evne til å gi av seg selv, og hans kjærlighet, hjelpsomhet og omtanke for de han var glad i. Hvis jeg lukker øynene kan jeg fremdeles kjenne varmen fra kinnet hans som når han ga meg en klem. Jeg kan fremdeles se det varme smilet og kjærligheten i øynene. Og jeg kan se armene han strakte ut når jeg kom på besøk. Han stilte alltid opp for meg og familien, alltid. Han var tryggheten selv, en klippe. En snill, god og omsorgsfull pappa, som alltid støttet meg. Han hjalp til med lekser da jeg var barn, han kjørte meg til og fra fest da jeg var ungdom, han lot meg gråte på skulderen hans da mitt første samboerskap tok slutt, og han pusset opp huset vårt i Nederland da jeg flyttet dit. Han holdt verdens fineste tale til meg da jeg giftet meg, og han var gudfar for mitt første barn. Pappa hjalp til da vi startet eget firma; han snekret reoler til lageret, han stod i kassa i butikken og han var med på varetelling og messer. Jeg tror at han, sammen med mamma, har vært involvert på omtrent alle områder i mitt liv - som den klippen han var for meg. Savnet er ufattelig stort, men størrre enn alt annet er takknemligheten for at nettopp jeg fikk låne ham denne tiden..


post signature

10 kommentarer:

Anette - Opalveien - sa...

Høres ut som en fantastisk pappa :-) Kjenner jeg blir ekstra takknemlig for at jeg fremdeles har min.. Tror jeg må ringe ham ï kveld..

Elin sa...

Heii!!
Åå så fine ord du skrev her om pappaen din,rørende lesning..klem fra Elin

Turid sa...

Tusen takk for vakre kommentarer! :-)

Klem, Turid

MyC design sa...

Dette var et fint innlegg. Fikk nesten tårer i øynene da jeg leste. Pappaen din hørtes helt perfekt ut. En slik god pappa burde fått leve lenge.
Selv skal jeg treffe min far om tre dager. Har ikke sett han siden jul, så det skal bli koselig å se ham igjen.

Turid sa...

Tusen takk, Christina :-)

Klem, Turid

Mamsens hus sa...

Nydelig innlegg.
Så godt og ha slike flotte minner i savnet.
Ha en fin torsdag. :)

Turid sa...

Tusen takk, Mamsen :-)

Klem, Turid

KROnPRINSESSENE sa...

For en fantastisk far du hadde og for et fantastisk fint og gripende innlegg...
Forsett å ta vare på de gode minnene :)
Legger meg til hos deg og titter snart innom igjen.
Klem May Helen

Beva's interiørgleder sa...

Jeg ble så rørt da jeg leste innlegget ditt, skjønner at savnet er stort. Godt at minnene lever videre :-)
Så koselig at du la igjen en kommentar hos meg sånn at jeg fant deg og din fine blogg :-)
Ble veldig nysjerrig på slekta di jeg ;-)
Legger ved mailadressen min viss du vil si noe om hvem slekta er.
brit.eva.lundereng@gauldalen.no
Klem
Brit Eva

Theamor sa...

Så nydelig skrevet. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver og vit at du er veldig sterk! Likte spesielt det siste, om at vi er så heldige å ha "lånt" slike flotte mennesker. Hvem vet - kanskje de trengtes et annet sted? Savnet kan jeg ikke love blir mindre, men jeg opplever mye av det samme som du - syketiden blir mindre viktig og de gode sidene og ikke minst minnene kommer tydeligere frem.
Pappaen din hørtes ut som en utrolig snill og flott mann og han virker dypt savnet. Jeg sender deg mange gode, varme tanker!!!
stor klem