fredag 4. februar 2011

'Fargerikt hus fullt av ideer'


Jeg har vært interessert i farger og interiør lenge. Faktisk husker jeg ikke nøyaktig når det hele startet, men det jeg kan si er at alt fikk et lite puff de jeg oppdaget et bilag i ukebladet Hjemmet en gang for mange år siden, med overskriften; 'Fargerikt hus fullt av ideer'. (Tenk at jeg leste Hjemmet... tror det må ha vært hos min mor. Ikke noe galt sagt om Hjemmet altså, men nå er det bare interiørblader som gjelder her :-D)


Har tatt vare på dette bilaget, for å ha det som inspirasjon, men kan med hånden stødig på hjertet konstatere at smaken min har forandret seg någet siden den gangen. Men ikke helt og holdent. Jeg ville byttet ut endel ting med nytt og moderne, men beholdt en god del av det gamle og slitte. Da blir vel stilen litt mer eklektisk.


Jeg elsker for eksempel den frodige kroken med det gamle skrivebordet, og statuene. Den bohemaktige stua med sofagruppen plassert på skrå, de turkise veggene, alle vinduene, flygelet (den som hadde hatt plass til et flygel i stua! Sukk..), alle de gamle flaskene og koffertene.. skikkelig antropoligi-stil... åååå, det er så flott!


Det jeg IKKE likte den gangen og ikke liker nå heller er det stakkars døde dyret som ligger henslengt over en puff. Det ligger noen slike i dette huset, og det er imot alle mine prinsipper om dyrevelferd. Så på den måten burde jeg egentlig ikke promovere huset, men resten er så forbaska bra, at så lenge jeg er tydelig på at JEG ER I MOT PELSDYROPPDRETT, så burde det ikke være noen tvil om det. (Mer om det i DETTE innlegget.) 


Vi forflytter oss til badet! *dåååån* Dette badet ble faktisk målestokken da vi skulle pusse opp badet vårt hjemme i Nederland for mange år siden. Jeg malte tak og halve veggen på samme måte som dette badet, og så la vi hvite fliser på halve veggen og på gulvet. Satte inn mørk kirsebærfarget skjenk med glassfronter, og la hvite håndduker inni. Om jeg skal si det selv; det var vakkert! :-) Vi hadde superstort bad den gangen, og et kjempestort flott, støpt dusjhjørne. Der la jeg blå mosaikkfliser og malte hvitt. Lekkert!! Skal se om jeg finner noen bilder fra huset vårt.


Uterommet  har selvsagt også sin sjarm. Hvite, slitte kurvstoler, lett henslengte pledd, et glass vin på en liten balkong, frokost i skyggen av et gammelt pæretre...sukk!...


4 kommentarer:

From not to hot sa...

Sukk, den stua synes jeg er helt nyyyydelig. Men kunne ikke hatt så mange planter, jeg er plantemorder med stor P :)
Ellers er jeg enig med deg; pels er ut!

Turid sa...

Haha, det med plantemorder kjenner jeg godt igjen ja .-D Måtte isåfall valgt planter som greier seg selv, gitt de selvvanningspotter og la det stå sin prøve :-D men med alt det lyset så tipper jeg det ville blitt frodig uansett ;-) Takk for besøket! klem, Turid

Leigha sa...

Oh, I love this post.

Leigha

Turid sa...

Thank you, Leigha :-)