onsdag 9. mars 2011

Blått til Lyst - Del 2: Reiseinspirasjon

Blått til lyst er denne gangen egentlig litt mer turkis :-D Fikk lyst til å dele noen bilder fra forskjellige verdenshjørner, nå som jeg sitter og tenker over hvor årets sommerferie skal finne sted.


Ikke sikkert vi reiser utenlands, men jeg kan ikke nekte for at det frister med en 'årntli'' tur i år. Tror neppe det blir byferie - det blir kjedelig for barna og ikke fullt så avslappende som det vi trenger. Men denne klokka var jo fin. Den henger sikkert ved sentralstasjonen i en amerikansk by. New York? Boston? Chicago? Amerika frister, absolutt..Jeg elsker fortauscafeer! Ble kjæreste med mannen min på en fortauscafe på Champs Elyse.. mer romantisk kan det vel ikke bli? Men de befinner seg stort sett også i byer, så det får bli en annen gang. Men jeg har ikke vært i Paris for siste gang.. :-)Vakre Venezia! Der har jeg vært, og det er sjelden jeg drar tilbake til et sted jeg allerede har sett - med unntak av hytta :-) Jeg elsker å oppleve nye steder, og selv om Venezia er utrolig vakker, kommer jeg neppe tilbake dit. Det måtte isåfall være helt utenom turistsesongen, slik at jeg fikk tråle gatene på glassblåserøya Murano helt alene ;-) Anbefaler forøvrig alle å holde seg unna byen i den travleste perioden om sommeren. Da er det nesten ikke framkommelig. Og de 'romantiske' gondolturene er kjempedyre..Hvor kan dette være? Jeg aner ikke, men blikkfang er det ihvertfall. Frankrike? Italia?Dette må være Indonesia, Malaysia eller Maldivene eller noe. Sistnevnte er et ønskereisemål, men det blir nok heller ikke i år. Skjønt man burde ikke vente for lenge. Maldivene forsvinner visstnok i havet i løpet av noen år. Malaysia kan jeg anbefale på det sterkeste. Fantastisk mat, utrolig vennlig befolkning, interessant kultur; en blanding av malaysisk, kinesisk og indisk. Og øya Tioman er en perle!Karibien derimot, vil nok bestå en stund til. Vi var på Aruba og besøkte venner i 1999, og jeg må si at Karibien frister til gjentakelse. Men da som en del av et cruise. Jeg ser for meg at en cruiseferie må være perfekt; både store og små har det man kan ønske seg av opplevelser ombord på skipet, og man får i tillegg oppleve å komme til nye steder nesten hver eneste dag, uten å måtte pakke inn og ut av bil hver dag ;-D Vi får se når barna blir litt større.Men så bor vi jo i et vakkert land da, og Norge har helt klart mye fint å by på. Jeg har reist endel i landet vårt, men det er fremdeles områder hvor jeg ikke har vært, som f.eks. sørvestlandet og Finnmark. Åsså må vi jo ta hensyn til dietten til de to av oss som har cøliaki. Hvor får man kjøpt et noenlunde utvalg av glutenfri mat? Bør vi dra til et sted hvor vi kan ta med oss alt selv? Hvilke restauranter serverer glutenfritt? Ta alt gjennom et reisebyrå og bestille spesialkost på forhånd? Det er endel å fundere på, men vi skal greie å få til et par gode alternativer som vi kan velge mellom. Uansett blir det ferie, og det skal bli utrolig godt å bare kose seg med familien i et par uker! :-)

Bilder funnet via weheartit.com

3 kommentarer:

Ekte Interiør sa...

Kjempelekre bilder, spesielt de fire første! Drømmer også om ferie her...

MyC design sa...

Hei på deg. Så fin blogg du har. Jeg har lagt meg til som følger, for her vil jeg komme tilbake og lese mer, når jeg har bedre tid. Akkurat nå er jeg på tur ut døra. Ha en fin dag. Hilsen Christina

Turid sa...

Takk for besøket og hyggelige kommentarer! Koselig med nye følgere altså ;-)

Klem, Turid