lørdag 18. desember 2010

Et muslibrød blir født (og lagt på et Rice-brett)

Da har jeg tenkt å ta dere gjennom den fantastiske prosessen det er å se et glutenfritt muslibrød bli født :-D Man starter med å samle nok ingredienser, i dette tilfellet; 1 eske Semper grovmix, litt glutenfri musli m frukt, gjær, solsikkefrø, linfrø, fiberhusk (pulverisert psylliumfrøskall), vann, olje og salt.


Man tar alt det tørre og har det i bakebollen. Ser nesten ut som en frokostblanding. Frøene også. Fra v. linfrø, som er bra for å regulere magen, og solsikkefrø, som er både sunt og godt :-) Så blander man 1ss fiberhusk med vannet og oljen, og lar det stå i ca. 1 minutt og godgjøre seg, inntil det blir en fin, tykk, grøtete blanding. Denne magiske blandingen skal gjøre brødet mer smidig og vil bidra til at det henger bedre sammen (ryr mindre). Glutenfri brød UTEN fiberhusk ramler fra hverandre for et godt ord.


Tvert fiberhuskblandingen kommer oppi mel/kornblandingen merker man at det begynner å boble og styre oppi bollen, nesten som en mini-geysir. Det ser kanskje ikke helt lekkert ut akkurat nå, men det SKAL bli det :-)


Deigen eltes GODT. Det er visstnok noe med å bake glutenfritt som krever ekstra muskler; gluteus maximus - den var det ja (hihi), eller et enda bedre alternativ, som kalles bakemaskin. Viser til tidligere innlegg om dette, som du finner under etiketten om baking :-) Så ikler man en 2 liters brødform med bakepapir, heller i deigen, steker det i ca. 25 minutter på 200 grader C, og VIPS - et muslibrød er født! :-)


Så er man klar for litt kos med deilig, rykende ferskt brød og en hyggelig adventstund. 

Brettet, som er fra Rice, er kjøpt hos Lille Engel i Trondheim, og jeg er kjempeglad i det! Bruker det til alt fra pølser og brød til Budapestkake. En veldig hendig fasong på det brettet :-)


Ingen kommentarer: