tirsdag 25. januar 2011

Gi oss i dag vårt daglige putetrekk!

I dag kom putetrekket jeg hadde bestilt av Linda fra Plonka!! Jippi!!! :-) Men tror dere jeg husket det da pakken kom? Med min teflonhjerne per i dag, så kunne det faktisk vært litt av hvert, men det var tydeligvis noe jeg hadde bestilt helt frivillig. Var kjempespent da jeg åpnet pakken. Avsendernavnet kunne jeg heller ikke huske. Jeg husker heldigvis mitt eget. Så kom det noe blått-turkist til syne. Ja, da demret det. Og det duftet deilig lavendel av putetrekket. Mmmm... Etter en kjapp kassering av en annen pute, som kun hadde hatt funksjon som sofafyll i en svært begrenset periode, kom Plonka-puta på plass. Det gjorde seg virkelig, for den sofaen var alltid så mye tammere enn den andre, men nå har den ihvertfall fått en fargeklatt til! :-) Er så fornøyd, den er kjempefin! :-) Lindas butikk på Epla finner du HER.


Putetrekket ga meg liksom et lite energikick (tror jeg skal begynne å kjøpe putetrekk istedet for å trene). Det trengte jeg, for det er nok som skjer her hjemme for tida. Husker ikke om jeg har nevnt det tidligere, men hollenderen er altså bortreist i en uke, i forbindelse med Gave- & Interiørmessen på Lillestrøm. Heldiggrisen!!! Fikk tilbud om å bli med sørover noen dager, men valgte å spare på energien og heller utsette til neste mulighet byr seg. Så ikke for meg at trasking rundt omkring alene en hel dag (rettelse; TO hele dager) ville være noen gunstig ide, i tillegg til reisen. Så nå er det 8 dager alene med barna istedet. Hadde de ikke vært på skole og barnehage på dagtid så ville nok ikke DET vært noe sjakktrekk heller da.. I mitt tilfelle betyr situasjonen at jeg må utporsjonere energien i riktige doser, og bruke de stundene jeg kan til avslapning, littegranne bevegelse og små gjøremål i heimen. Men så går det ikke alltid som man planlegger. I går var storesøster syk, mens lillesøster overnattet hos bestemor. Råflaks at det falt på samme dag, gitt..


Storesøster har cøliaki, og er på konstant glutenfri diett. Nå har vi i tillegg fått beskjed om å kjøre laktosefritt igjen inntil videre, åsså er hun for sikkerhets skyld i tannfellingen og har litt vondt i munnen, så her må man virkelig vri hjernen for å finne på mat hun kan spise. Enda godt man er litt kreativ ;-D Åsså er jeg så glad for supre Grete, som jobber på skolens kantine. Det burde blitt skrevet en bok om Grete. Den skulle hett; 'Grete, et Unikum'. Eller som vi sier på hollandsk; Grete van Unnik :-D Har skrevet et helt innlegg om Grete tidligere jeg, og det finner du HER. Vel, da tanna falt ut etter leggetid i går kveld var det på det rene at to ting måtte skje. 1: pappa måtte ringes for å få høre nyheten. 2: tannfeen måtte komme i løpet av natta. Det første gikk i boks. Men hadde 'tannfeen' småpenger til tannglasset? Neida. Så da måtte 'tannfeen' låne av hun som mistet tanna, og snike pengene tilbake etterpå. Dessuten er hun som mistet tanna våken leeenge om kveldene, og sov i tillegg på 'tannfeens' rom, så 'tannfeen' hadde store problemer med å bytte ut tanna med en penge uten at tannens eier merket det. Så da måtte 'tannfeen' sette alarmen på klokka midt på natta og håpe at tanneieren ikke våknet av det. Det gjorde hun heldigvis ikke.


Så det er mye som skjer for tiden. Nå skal det tas nye blodprøver av storesøster, så da blir det ringing hit og dit for å få planlagt dette, barnevakt til lillesøster, siden prøvene skal tas den dagen det er planleggingsdag -vil jo unngå å ta skolejenta ut av skolen mer enn nødvendig, åsså ringe sykehuset for ny samtale der. Tror jeg lagrer dem på et kortnummer, først som sist. Har laget en oversikt til skolen over hva som kan og ikke kan spises. Den oversikten skiftes forøvrig ut like ofte som noen skifter humør. All ære til Grete igjen! Hun har forresten også et kortnummer. At ikke hun blir totalt forvirret er meg et mysterium. Apropos forvirring, så var jeg i dag og tok synstest, for å få bestilt nye briller til meg selv. De gamle lå i et lite skap på badet. En dag gikk ikke døra helt igjen, så jeg dro til med all makt istedenfor å se hva som lå i veien. På den måten ble jeg endelig kvitt brillene jeg hadde hatt siden tidenes morgen, med riper og hakk og det som er. Takk for samværet!


Hos optikeren gikk alt greit, helt til han mumlet: 'så tar vi bare en trykktest med luft på øyet'. Hæh? Luft på øyet? Nei takk, tror ikke det. Det hørtes kjempeskummelt ut, så nå må jeg psyke meg opp til neste kontroll. Får øve meg med en øyedusj 10 ganger om dagen.. Men ærlig talt, går det ikke an å si det på en mer forklarende måte, åsså ikke kaste seg over apparatet før en stakkar har fått sjansen til å fordøye nyheten?? Har jo allerede besvær med fordøyelsen, og trenger ikke at OPTIKEREN bidrar til å gjøre det værre. Hrmf! Den trykktresten MÅ jeg visstnok ta, siden det er grønn stær i familien. Jadda, det er både hummer og kanari i denne familien. Var med lillesøster til øyelege for noen dager siden, fordi helsesøsteren mente hun muligens hadde litt nedsatt syn på det ene øyet. Men heldigvis var alt normalt der. EN lyte ungene (foreløpig) ikke har arvet. Hurra...


Lillesøster har nemlig også litt for høye verdier på cøliakitesten, men her ville de avvente noen måneder før de tar gastroskopi. Selv venter jeg på gastroskopi, for jeg HAR altså testet positivt på den prøven, og har ringt og mast litt for å få fortgang i det hele, fordi jeg har vært så slapp og blek i lang tid.. Ja, så da ville legen ha meg inn til nye blodprøver, så det ordnet jeg i går. Ja, åsså en hel del andre ting, som håndballtrening og kamper med storesøster, barnevakt for lillesøster de kveldene.. Puh!....ikke rart man trenger et putetrekk innimellom. Begynner i tillegg å vurdere en svipptur til Lillestrøm.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Bynesingen synes det der va ei skitlækker pute! Forstår godt at den ga litt energi. Forstår forøvrig godt at du trenger litt energipåfyll. Sender en styrkende klem din veg :) Lykke til med div prøver og tester og med Lillestrøm-tur ;)

Fru R. sa...

Likte overskriften på innlegget ditt!!...
Fantastisk flotte puter, som jeg og kunne tenkt meg på hytten (ref loppisinnlegget mitt idag) Skal ha en del puter. Skal jammen inn på Epla og se.
Ha en fin kveld.
Klem Mette

Turid sa...

Sender klem tilbake til Byneset, med håp og ønsker om fortsatt fin form og stadig større mage ;-)

Turid sa...

Takk, fru R ;-) Ja, på Epla er det mye fint altså! Liker Plonkas butikk kjempegodt jeg. Hun har stort utvalg og utrolig god smak i stoffer. Skal inn og se loppisinnlegget ditt ;-)

Anette {foreldremanualen} sa...

flotte puter - takk for tipset! ;-)