tirsdag 7. februar 2012

Hvit uskyld

Min vakre, hvite venninne er en Jåblom (Parnassia Palustris). Vi møtes på gressmyra ovenfor hytta hvert eneste år. Bildet er tatt tidlig i August i fjor.
Jeg synes hun er så nydelig, med sine tydelige årer på bladene. Og se på de søte, små grønne pollenbærerne og de nydelige gule kjertlene på toppen!
Ja, jeg vet jeg høres utrolig proff ut nå, men dette har jeg nettopp lest meg til på Wikipedia : D Hvis ikke hadde årene, pollenbærerne og kjertlene blitt omtalt som 'streker', 'prikker' og 'dingser'. Og Jåblom hadde blitt til 'ukjent, hvit skjønnhet'. Og det latinske navnet kunne vi bare sett langt etter! *fnis*  Men nydelig er hun ihvertfall! :))




Dette er mitt bidrag til konkurransen inne på Moseplassen; X-Faktor - Blomsterutgaven, hvor dagens farge er HVIT. Klikk deg inn på bildet under, og les mer. Og vil du delta selv, er det selvsagt kjempeartig! :)) 





post signature

6 kommentarer:

Turid sa...

Hvit, vever og meget vakker :)

Laila -Karin sa...

Skikkelig søt kandidat

Bekka sa...

Nydelig bidrag!
Lykke til :)

krepsemor sa...

Nydelig blomst! Ja, hvordan en skal beskrive en blomst, det har jeg også lurt på, men har feiget litt ut der. (For ikke å dumme meg ut, he-he)
Ønsker deg lykke til!

Vivishagerom sa...

Så flott! Hvit uskyld - helt riktig navn :)

Anne Kari sa...

Denne var ny for meg - og kjempesøt! Veldig bra bidrag - lykke til! :)