søndag 2. januar 2011

Pepperkakemannen

Rett før jul kom datteren min på 6 år hjem med en morsom liten fyr hun hadde laget på skolen. En pepperkakemann, ca. 20 cm høy, som hun har klippet, fylt og sydd selv. Jeg falt pladask for denne brune lille karen tvert jeg så ham, og elsket tanken på at jenta mi hadde laget ham selv.


Jeg spurte henne om det skulle være en julegave, og i tilfelle til hvem? Hun grublet litt, så nevnte hun pappa, så bestemor, så lillesøster... Jeg må innrømme at jeg der og da gikk imot alle egne prinsipper og tok i bruk en metode som er både uetisk og ufin. Manipulering. Jepp. Jeg ville ha pepperkakemannen, koste hva det koste ville. Det var med en smule dårlig samvittighet jeg til en viss grad vred henne over på å velge pappa. Hvorfor?


 dersom bestemor fikk den ville jeg trolig kun sett den en gang i året, nemlig i jula. Dersom lillesøster skulle få den, ville den ikke overlevd jula. Jeg kunne jo ikke forslå meg selv, det ville ha vært egoistisk. (Som om manipuleringen min var mer moralsk forsvarlig...) Jeg fikk som sagt litt dårlig samvittighet overfor bestemor, men hun fikk heldigvis flere andre hjemmelagede, søte gaver, og pappaen ble kjempeglad for pepperkakemannen sin! Som nå pryder MIN sofa i MITT hus. O lykke!  :-)

4 kommentarer:

en støvel og en sko sa...

Hei!
Tusen takk for superkoselig kommentar på bloggen min. Og så fin blogg du har - legger meg til som følger :-)
Jeg ser at du har mange fine linker, og gler meg til å dykke litt i arkivet ditt også (når jeg har litt mer tid).
Godt nyttår!
Klem fra Sølvi

en støvel og en sko sa...

Og så glemte jeg å si at dette var en artig historie - og litt 'manipulering' er vel greit i sånne tilfeller. Hærlig pepperkakemann, og flink jente som har laget ham.
Klem
PS - Ser ikke hvordan jeg 'følger', men legger deg i blogglisten min.

VELKOMMEN sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Turid sa...

Hei, og takk for koselig kommentar! :-) Nå har jeg lagt til muligheten for å følge meg - takk for at du nevnte det. Mye en må lære før en blir 'garva i faget' :-D Ha en kjempefin første 'vanlige' dag i det nye året! :-)